Rapport fra festen i Kristinaløpet

Eirik Gramstad, SK Vidar og Anders Aukland, Oseberg Skilag, vant Kristinaløpets 10 km og 5 km, som gikk av stabelen i Tønsberg søndag 29. juni.

– For en fest! Årets Kristinaløp, det 34. i rekken, ble svært vellykket, med et sted mellom 3-400 barn i fullt driv nedover Storgata og snaue 1300 voksne i en lang orm buktendes oppover gata. Slik oppsummeres Kristinaløpet på hjemmesiden.

DSC_2859-1024x736
Vinnerne av 5 km, Anders Aukland og Anne Johanne Lind (Foto: Arrangørens hjemmeside)

Josefin Gerdevåg vant damenes 10 km på 37.32, mens raskeste dame på 5 km var Anne Johanne Lind fra Nydalens Skiklub på 17.46.

På 5 km ble det populær trippelseier til arrangørbyen Tønsberg. Snart 42 år unge Anders Aukland, som representerer Team Centric/Oseberg Skilag vant på 15.07, foran de langt yngre bysbarna Eirik Mysen og Benjamin Schøn, begge Tønsberg Fri-idrettsklubb. Og med broder Jørgen Aukland på femteplass.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Eirik Gramstads vinnertid på 10 km var sterke 31.37, med Afework Geiale fra Sturla og Anders Knudsen fra Tjalve på de neste plassene. Merk også Andreas Beck Engebretsen på en sterk 4.plass med 35.02, til klar seier i klasse 50-54 år. På 16.plass i denne klassen kom Bølers Arvid Mathiesen, som også skriver bloggen Tur og trening. Her er hans egen rapport fra Kristinaløpet, med mange bilder fra den påfølgende 5 kilometeren etterpå:

Løpsrapport fra Kristinaløpet i Tønsberg

Av: Arvid Mathiesen

Heidi og jeg reiste fra Bøler til Tolvsrød i Tønsberg da vi var innvitert til lunsj hos Mona og Richard, før Kristinaløpet senere på dagen. Vi ankom ca 11.30, spiste en velsmakende lunsj og så satte vi kursen inn til Tønsberg sentrum. Vi dro alle fire i en bil og med Richard som kjentmann, gikk det greit å få parkert i nærheten av start-og mål området. Vi ruslet så litt rundt og heiet også på de minste, da barneløpet var på vei mot mål.

Barneløpet mot mål
Barneløpet, på vei ned Storgata og i mål. (Foto: Heidi Mathiesen)

Deretter stilte vi oss i kø for avhenting av startnummer. Med nummeret på plass, tok Richard og jeg noen runder i Gunnarsbøparken for oppvarming. Tiden gikk fort og det nærmet seg start kl 14.00 for 10 km. Richard, som for ett år siden fikk avrevet akilles, var spent på om foten ville holde hele løpet.

før start, Richard og jeg
Richard og Arvid klar for start. (Foto: Heidi Mathiesen)

Vi sa farvel til damene og inntok startfeltet. Her stilte vi oss opp litt beskjedent bak i feltet. Richard som hadde vært med en gang tidligere, hadde nøye forklart løypa, og jeg takket og bukket. Målet mitt for dagen var en tid rundt 50 min., mens Richard ville være fornøyd med 1 time.

Klar for start 10 km
Kun få minutter til start. (Foto: Heidi Mathiesen)

Vi ønsket hverandre godt tur og lykke til, og så smalt startskuddet. Det ble bevegelse i startfeltet og innen vi passerte matta, var alle i gang. Med meg foran og Richard bak, fulgte vi Storgata gjennom deler av byen. Heidi og Mona kom med tilrop i det vi passerte.

I enden av Storgata tok vi til høyre inn Anders Madsens gate, så langs denne og opp til 1 km som også var løypas høyeste punkt. Richard var nå lengere bak, mens jeg forserte fremover i feltet. Synes det nå gikk greit og hadde funnet en bra rytme. Etter å ha passert noen smug, gikk nå løypa videre langs Hertug Guthorms gate, Farmannsveien og forbi en rundkjøring. Det var litt motvind på dette strekket, men ikke plagsomt.

Her vender løypa og fortsetter på turvei inn mot sentrum langs sjøen. Etter drøyt 3 km tar løypa av fra turvei til Nordbyen og så bærer det videre langs Tønsberg brygge. Med vinden i ryggen og sola midt i mot, ble det nokså varmt langs brygga. Her var det mye folk som heiet på sine og andre, også Heidi og Mona som jeg rakk å vinke til i det jeg passerte.

arvid på brygga 2 runde
Artikkelforfatter og løper Arvid Mathiesen i blågul Bølerdrakt langs Tønsberg Brygge på sin andre runde. (Foto: Heidi Mathiesen)

Fortsatt gikk det greit og jeg var fornøyd med eget tempo. Vi passerte så benken der Jahn Teigen (skulptur) satt, før vi fortsatte langs Ollebukta. Krysset noen veier og var så tilbake i Storgata for vending og ny runde. Jeg kikket på klokka som viste 24 og noe, og tenkte at om jeg holdt samme fart, så ville dette bli bra.

I Storgata for andre gang og opp til 6 km passerte jeg flere som nok merket første runden. Tok også igjen en kar som økte farten da jeg var like bak. Det som var av stigninger var nå unnagjort og jeg hang meg derfor på denne karen. Sammen passerte vi flere mindre grupper. Jeg tenkte å ikke slippe ham og med nye tillrop fra Heidi og Mona på brygga, var det bare å fullføre som best man kunne.

Jeg forberedte meg på en spurt og forsøkte å passere, men han holdt unna inn til mål. Jeg takket ham for drahjelp siste 4 km, og var fornøyd med gjennomført løp. Med en sluttid på 48:42 og en negativ splitt på 13 sekunder, var jeg godt fornøyd med dagens løp.

Richard som kom i mål på 56:33 , var selv godt fornøyd med løpet og ikke minst, for at foten fungerte bra hele veien.

5 kilometer

DSC_2851-1024x680
Starten går på 5 km. (Foto: Arrangørens hjemmeside)

Etter løpet gjorde vi oss klare for å se 5 km da denne skulle starte kl 15.30. Vi stilte oss opp i Storgaten omtrent 300-400 m fra start. Startskuddet smalt og straks passerte feltet der vi stod med brødrene Aukland i front sammen med Eirik Mysen og Benjamin Schøn.

Anders og Jørgen i front fra start ( ca 200-300 m)
Anders og Jørgen Aukland i front fra start etter et par hundre meter. Foto: Arvid Mathiesen

fra start 5 km fra start i 5 km

Mona som også deltok på 5 km, passerte i fin stil, men fikk desseverre problemer og måtte senere bryte.

Mona fra start i Storgata
Med startnummer 311, Mona (Foto: Heidi S.Mathiesen)

Vi forflyttet oss ned til brygga ca 800 meter før mål, og her tok det ikke lang tid før Anders kom. Han kom alene og det så faktisk ut som han “bare” cruiset dette inn til mål.

Anders på brygga
Anders Aukland kommer i ensom majestet på bryggen i Tønsberg. Foto: Arvid Mathiesen
364 - Benjamin Schøn
Benjamin Schøn har cirka 800 meter igjen på vei mot 2.plassen på 5 km.
1281 - Anne Johanne Lind, vinner 5 km
Anne Johanne Lind vant damenes 5 km.

Etter løpene og på vei tilbake til Tolvsrød, var alle enige om at dette hadde vært en flott dag og at vi måtte gjennta dette neste år. Mange takk til Mona og Richard.

Resultater

Anders Aukland på brygga vel 800 m før mål
Applaus til Anders Aukland, vinner Kristinaløpet 2014 – 5 km på 15:07.

 

Ta også en titt på Arvids blogg Tur og trening.

sportsmanden.no 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)