LøpingVestlandet

Fullt fart rundt Store Lungegårdsvannet

Bergen 3000, Store Lungegårdsvannet rundt, ble arrangert for tredje gang lørdag 8.juni. Rundt 750 deltakere stilte til start og det var skikkelig trøkk og liv i start- og målområdet utenfor AdO Arena i Bergen, det flotte svømmeanlegget som er oppkalt etter Aleksander Dale Oen.

Sædalen IL arrangerer et litt annerledes løp, med en rekke startpuljer der mosjonistene kan starte innenfor ulike tidsintervall med grupper ut fra antatt sluttid. Første «breddegruppe» – de som planla å løpe sine 3 kilometer på over 25 minutter – startet ballet mellom klokken 10:40 og 10:50. Så gikk det slag i slag, helt til siste breddegruppe for løpere mellom 11 og 12 minutter startet mellom klokken 12 og 12:15. Også for eliteløperne var det en rekke mindre puljer i stedet for en større fellesstart, så særlig i kvinneklassen kunne det kanskje være litt vanskelig å vite hvem som faktisk var først, i hvert fall for tilskuerne. Her var det omvendt, ved at «seedinggruppe 1» – for løpere med antatt sluttid mellom 8 og 9 minutter startet først, før seks andre seedinggrupper fulgte med ett minutts mellomrom. Forsåvidt et artig konsept, og liv og røre var det i hvert fall, med en flat løype rundt det største av de to kjente Lungegårdsvannene i Bergen.

I den raskeste elitegruppen i den flate og kontrollmålte 3 kilometeren ble det imidlertid løpt såpass rolig fra start at ultraløper Bjørn Tore Taranger ble en smule bekymret underveis og prøvde å gi beskjed om større fart!

– Det gikk utrolig sakte fra start med 3:26 på første kilometer, fortalte han etterpå. Dog hang Taranger helt på halen av feltet der vi først stod etter en drøy kilometer, like etter at farten var skrudd opp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Farten er akkurat skrudd opp etter en kilometer, og Andreas Fantoft har fått en liten luke til Daniel Beeder (505), som blir nummer 3.

I mål var det var det Andreas Fantoft fra Gneist IL som dukket opp som førstemann over broen til målområdet, som vel var den eneste lille bakken i hele løpet. Vinnertiden ble 9:06, så det gikk adskillig raskere på de to siste kilometerne. Etter å ha passert som nummer 7 etter den første kilometeren på 3:21, økte Fantoft farten betydelig og tok kommandoen i løpet, med 2:53 og 2:52 på de to siste kilometerne.

Callum Smith fra Varegg Fleridrett / Team Drevelin fulgte Fantoft til målstreken og fikk samme tid, mens Daniel Beeder fra IL Gular ble treer på 9:09.

Callum Smith fulgte vinneren helt til målstreken.
Ivar Stefansson fra IL Gular blir nummer 9 på 9:33.

I kvinnenes konkurranse ble det seier til Lina Rivedal fra Varegg Fleridrett fra den andre seedingpuljen, med tiden 10:04. Adele Norheim Henriksen fra IL Gular ble toer på 10:15, mens klubbvenninnen Maren Austevik Bø sikret trippelseier til Bergen også i kvinnenes konkurranse med 10:21, sekundet foran Ingrid Nerland fra Stavanger.

Maren Austevik Bø blir nummer 3 av kvinnene på 10:21.
Leni Økland spurter friskt til 5.plass på 10:49
VINNER: Lina Rivedal ble noen kroner rikere etter sin seier på 10:04.

Bjørn Tore Taranger og Leni Økland var begge blide og fornøyde etter sine løp. Taranger ble nummer 18 på 10:01, mens Økland altså endte på 5.plass etter nok en pers.

.
Resultater Bergen 3000

Se flere bilder fra Bergen3000

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.