LangrennOL Sotsji

Gull til Hattestad og Falla i dramatisk sprint!

Sølv til Flugstad Østberg – OPPDATERT

Hvilken dag det ble i Sotsji på langrenssportens formel 1-øvelse, sprinten. Etter tøffe tak med knall og fall, ble det til slutt to norske gull til Ola Vigen Hattestad og Maiken Caspersen Falla. Sølv til Ingvild Flugstad Østberg på målfoto, og fjerdeplasser til Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Anders Gløersen gjorde dagen nesten komplett.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sprinten-Hattestad-jubler4
Hel sjef! Ola Vigen Hattestad hadde raskeste tid i prologen med startnummer 1 der også, og hadde full kontroll både i kvarten, semien og i selve finalen. Hvilken maktdemonstrasjon. (tv-bilder)
Sprinten-falla-og-østberg-jubler
maiken Caspersen falla kjørte omtrent det samme opplegget som Ola og tok kommandoen med startnummer 1 som raskeste prologløper hun også. Venninnen Ingvild Flugstad Østberg, begge 23 år gamle, kjempet seg til sølv og dobbelt norsk.

Både Falla og Hattestad hadde raskeste tider i prologen og hadde således nummer 1 på brystet. det passet svært godt på en dag der de begge var bunnsolide. Takk og pris for at landslagsledelsen tok til fornuft og fant plass til Hattestad på laget etter hans like overbevisende seier i den siste sprinten i Toblach. For mannen som så generøst ga fra seg plassen på sprintstafettlaget for fire år siden til Øystein Pettersen kvelden før finalen, fordi han ikke var helt i form, fikk sitt velfortjente OL-gull i dag.

– Jeg er vanvittig ydmyk og takknemlig. Jeg kjenner ingen andre idrettsutøvere som ville gjort det samme, sa Øystein Pettersen for fire år siden.

– Det betyr alt egentlig. Det var OL-gullet som manglet, sa Hattestad selv etter dagens seier. Bare ta en titt på disse bildene:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sprinten-Hattestad-jubler1

Sprinten-Hattestad-jubler3 Sprinten-Hattestad-flagg

Emils merkelige bronse

Bronsen gikk på merkelig vis til Emil Jønsson, som var totalt utafor i finalen etter sterke løp i kvarten og semifinalen. Han var helt hektet av da det utrolige skjedde, at først Gløersen, så Hellner og deretter hjemmehåpet Ustiugov falt i tur og orden. Vips, plutselig var en slagen mann på bronseplass, og med en kraftanstrengelse klarte han å holde Gløersen bak seg, før han segnet om og kollapset over målstreken. Etterpå husket han ingen ting og det hele så litt skummelt ut. Men det karakteristiske brede smilet var tilbake noen timer senere.

Smile gjorde så definitivt Ola Vigen Hattestad også! Og ikke å forglemme superduoen Maiken Caspersen Falla, som egentlig var suveren i alle heat og i likhet med Hattestad også var helt sjef i finalen. Mens Østberg stjal sølvet på målstreken.

Sprinten-falla-jubler-målgang
Norsk jubel. Og Astrid UJ var ikke langt bak. Uten uhellet sitt ville hun kjempet om medalje, det spørs bare om hvilken valør.

Gledelig og imponerende av Astrid UJ

Svært gledelig var det å se Astrid Uhrenholdt Jacobsen tilbake også, og hun imponerte stort med fjerdeplass i finalen, med stavuhell like før avslutningen. Likevel tok hun kraftig innpå tettrioen og hun ville hadde hatt en kjempesjanse på medalje uten uhellet.

Hadde hun klart det, ville det vært en formidabel prestasjon som selvsagt hadde varmet en hel idrettsnasjon. Men medalje var nok ikke det viktigste for Astrid selv i dag, tross alt.

Sprinten-AstridUJ-innersving
Dagens frekkeste av Astrid UJ i kvarten, der hun smetter forbi Vesna Fabjan fra Slovenia «på innern» og vant heatet. Fabjan tok til slutt bronsen.

Uhell hadde Marit Bjørgen også, som gikk «på snørra» på oppløpet i semifinalen. Men hun så ikke ut som noen finalist på det tidspunktet og hadde neppe kommet til finalen om hun hadde holdt seg på beina.

Sprinten-Bjørgen-fall
Ooops! Bjørgens gulldrøm endte her. Men hun virket ikke veldig skuffet etterpå.

Petter altfor puslete

Petter Northug jr holdt seg på beina, men går bare rett og slett ikke fort nok om dagen. Noe er galt med Petter, som ser helt ut til å mange sitt beryktede «killerinstinkt» og rykket. Igjen ble han rett og slett fragått. Svenskene godtet seg nok stort da deres tre mann knuste Northug i kvarten, men Petter kom likevel videre på tid. det var imidlertid bare en utsettelse, for i semifinalen var han igjen sjanseløs. Nå murres det om at han ikke bør gå siste-etappen på stafettlaget. Jammen skifter det fort, også i langrenn!

Sprinten-Northug
Fargerike Petter Northug jr har foreløpig bare vært en skygge av seg selv i OL… Kan han reise seg?
Sprinten-Northug-mot-svensker
Øyeblikket svenskene har lengtet etter: Tre helhvite gjør Petter Northug til statist. tredobbelt svensk i den ene kvartfinalen, med Petter langt bak.

Hvilken dag det ble – og hvilket drama vi fikk!

Men med lykkelig utfall og svært fortjente vinnere i begge finalene. Ingen tvil om at de to beste vant!

Resultater sprintfinaler fristil, Sotsji:

Kvinner:
1. Maiken Caspersen Falla, Norge 2:35,49
2. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +0,38
3. Vesna Fabjan, Slovenia +0,39
4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge +1,82
5. Ida Ingemarsdotter, Sverige +6,55
6. Sophie Caldwell, USA +12,25

Menn:
1. Ola Vigen Hattestad, Norge 3:38,39
2. Teodor Peterson, Sverige +1,22
3. Emil Jönsson, Sverige +19,74
4. Anders Gløersen, Norge +23,66
5. Sergey Ustiugov, Russland +54,09
6. Marcus Hellner, Sverige +1:45,91

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

4 thoughts on “Gull til Hattestad og Falla i dramatisk sprint!

Kommentarfeltet er stengt