LangrennOL Sotsji

Dario Cologna sin største seier

Mens Martins bronse var «taper nummer to»…

Hvilket rotterace det ble i den siste langbakken. Akkurat som forventet. Og etter forrige helgs skremmeskudd i verdenscupen, så var det heller ikke uventet at det var Dario Cologna, Marcus Hellner og Maxim Vylegzhanin som ble de hardeste utfordrerne til Martin Johnsrud Sundby.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
30km-bilde 9
Like før den avgjørende bakken. Hellner og Johnsrud Sundbye leder an.

Petter Northug jr. var også i kjempeposisjon og hadde fått en fin reise, men da toget gikk var han sjanseløs. Og etter at Hellner sprengte feltet, var det Cologna som fikk de avgjørende meterne helt på bakketoppen, som holdt til målstreken. Bak kjempet Johsnrud Sundby innbitt og klamret seg til bronsen, men var likevel kjempeskuffet etterpå.

– Medalje i OL er dødskult, men det er sjelden jeg har vært så skuffet etter noe skirenn noengang. Det er kjedelig, jeg går for gull og tar bronsemedaljen og er vel da taper nummer to! sa en skuffet, men smilende Martin Johsrud Sundbu etterpå. Han måtte også inn på juryrommet etter at russerne protesterte for at Martin kom over i banen til Vylegzhanin like før målstreken (se bildet nederst).

– Det var resultat av ubalanse. Jeg hadde ikke peiling, det var såvidt jeg klarte å holde meg på beina, sa Martin om den episoden. Heldigvis nøyde juryen seg med en skriftlig advarsel. Russerne varsler imidlertid at de vil anke, så det siste ord er ikke nødvendigvis sagt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Når det ikke ble norsk gull, kan man ikke annet enn å glede seg over den utrolige bragden til Dario Cologna, som ble operert i ankelen i høst og som trodde at OL skulle gå fløyten. Først forrige helg var han tilbake i verdenscupen.

– Seier her i OL er helt ufattelig. Min største seier, sa den sympatiske sveitseren etterpå.

Petter Northug jr tok tapet med fatning, selv om det var en svært slagen mann som duknakket ruslet over mål til 17.plass, nesten halvannet minutt bak Cologna. Men Petter fant lyspunkter og var optimistisk med tanke på fortsettelsen.

– For min del var det tøft på nest siste runde også, så jeg visste at jeg måtte prøve å ha en så god posisjon som mulig inn i siste bakken, sa en tilsynelatende blid Northug etterpå. Det klarte han også. Men så var det slutt.

– Men det sa stopp der i henget og da var det bare å ta seg rolig opp til mål. Følelsesmessig er det det beste så langt i år, så det er bare å ta det med seg videre, la han til, og antydet skikkelig revansjelyst allerede på sprinten.

Her er en liten billedserie med stemningsrapport fra løpet. (tv-bilder)

30km-bilde 1
Lang, lang rekke, med Poltaranin først i klassisk-delen.
30km-bilde 2
Så er det Martin Johsrud Sundby som drar, noe han gjorde overraskende mye underveis. Fantastiske omgivelser i Sotsji.
30km-bilde 3
Johnsrud Sundby under OL-ringene i tet.
30km-bilde 5
Overraskelsesmannen fra Tour de Ski, Johannes Duerr viser seg frem i tet etter 25 km, ved passering på stadion for siste gang.
30km-bilde 7
Så drar det seg til… Hellner i tet og legg merke til Petter Northug (5), perfekt posisjonert midt i bildet.
30km-bilde 8
Posisjonering før siste bakken…
30km-bilde 10
Marcus Hellner rykker, feltet er sprengt i filler. Northug og de fleste andre er borte. Men Cologna, Sundby og Vylegzhanin henger på.
30km-bilde 11
Cologna er sterkest! Hellner jubler for sølv og Sundby kommer over i feil korridor, men får trolig beholde bronsen likevel.
30km-bilde 12
En slagen mann med kroppsspråk som Donald Duck. Men Petter Northug var blid etterpå og kommer garantert sterkt tilbake.
30km-bilde 13
-Min største seier! sa Dario Cologna. Gratulerer med en fantastisk prestasjon!

Resultater 30 km skiathlon med skibytte 
1. Dario Cologna, Sveits 1:08:15.4
2. Marcus Hellner, Sverige +0.4
3. Martin Johnsrud Sundby, Norge +1.4
4. Maxim Vylegzhanin, Russland  +1.5
5. Ilia Chernousov, Russland +13.6
6. Jean Marc Gaillard, Frankrike +14.4
…….
Øvrige norske:
17. Petter Northug jr. +1:24.2
20. Sjur Røthe +1:47.1
21. Tord Asle Gjerdalen +1:51.3

sportsmanden.no   

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Dario Cologna sin største seier

Kommentarfeltet er stengt