OL SotsjiSkiskyting

– Dette er et eventyr!

Tidenes bragd da Ole Einar kopierte sprintgullet fra Nagano 16 år etterpå!

Hvilken utrolig idrettsmann han er, Ole Einar Bjørndalen. Om noen var i tvil, og det er det faktisk ganske mange som har vært de siste to årene, så var Ole Einar Bjørndalen ikke ferdig. Han var ikke for gammel. Han hadde ikke abdisert. I Sotsji leverte «Kongen av skiskyting» et løp som trolig bare han selv trodde var mulig. Og knapt nok han.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
skiskyting-sprint_OEB-bilde 4
Kongen er fortsatt best! Ole Einar Bjørndalen spurter mot mål i det som skulle bli en sekundstrid med 4 mann innenfor vel 6 sekunder. (tv-bilder)
skiskyting-sprint_OEB-bilde 2
Etter en litt forsiktig åpning der han passerte over 8 sekunder bak lederen etter et par kilometer, smadret Bjørndalen de aller fleste på sisterunden. 40 år er ingen alder!

– Det er helt utrolig. Man skjønner det ikke helt før man står på seierspallen at det er reelt, sa Bjørndalen selv til TV2. Og til NRK sa han følgende:

– Dette er et eventyr, som nok ikke helt har gått opp for meg enda!

Etter bragden i Nagano i 1998, der Ole Einar ble snytt for gullet da løpet ble avlyst på et tidspunkt der han ledet klart, for deretter å gjøre det enda bedre og utklasse alle konkurrentene dagen etterpå, så må nok dette ha vært en av hans aller største bragder. Og de har det som kjent vært mange av, selv om vi må nesten to år tilbake, til 12.2.12, for å finne hans siste seier i verdenscupen. Men det beste løpet var det ikke.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg hadde tur i dag og vant med et kanonløp. Jeg kunne like godt blitt nummer 4 eller 5, sa en svært glad, men fattet 40-åring, før han la til:

– I dag var jeg ekstremt rolig, jeg sovnet nesten før start!

farten i sporet var imidlertid upåklagelig, og selv med en bom på siste skyting, så var det få som matchet veteranens fart. Østerrikske Landertinger knep riktignok inn 3,7 av de 5 sekundene han lå bak ut fra siste skyting, men Bjørndalen fikk kastet seg de nødvendige 1,3 sekundene foran i mål. Landertinger skjøt for øvrig feilfritt, som bronsevinner Soukup fra Tsjekkia. Og da russiske Shipulin som ledet, bommet på sitt aller siste skudd, så var det duket for et av idrettshistoriens mest bemerkelsesverdige OL-gull.

skiskyting-sprint_OEB-bilde 1
Tross bom på første skudd i stående, stod bare Bjørndalen på og plaffet ned de fire siste blinkene i rekordfart.

Dette må ha gjort utrolig godt for Bjørndalen, etter at mange har avskrevet han i toppen.

– Det har vært en lang vei tilbake. Det har kostet mye energi og krefter, men nå er det gjort og da er det deilig. Alt som kommer nå blir en bonus, tilføyde Bjørndalen, som tangerte Bjørn Dæhlie sine 12 OL-medaljer. Og med 7 gull er han nå bare ett gull bak Dæhlie.

– Det der var helt rått altså. Og overraskende, jeg trodde nesten ikke han skulle klare det, sa en svært imponert Bjørn Dæhlie selv etterpå.

– Jeg har hatt en eventyrkarriere og det blir gøy i dette mesterskapet også, sa hovedpersonen selv.

skiskyting-sprint_OEB-bilde 5
Tre svært glade medaljevinnere på blomsterseremonien.

Emil Hegle Svendsen lå knepent foran Bjørndalen etter første skyting, og fikk i likhet med Ole Einar en bom på stående. Han matchet imidlertid ikke farten til den gamle mester verken på standplass – og gikk ut 9 sekunder bak – eller i sporet, for i mål var avstanden økt til 29 sekunder! Også raske Martin Fourcade ble slått av Bjørndalen på farten denne gangen, 12 sekunder bak i mål etter en runde også på franskmannen. For i dag var det Ole Einar Bjørndalen sin store dag. 40 år og fortsatt best i verden!

skiskyting-sprint_OEB-bilde 7
YES, I DID IT AGAIN!!!!!!

De to siste nordmennene, brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø, skjøt seg dessverre begge bort og får dermed også et håpløst utgangspunkt foran jaktstarten.
For Bjørndalen derimot, kan det bli mer moro.

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -