ReklameSesongstart skiskytingSkiskytingVisit Sjusjøen

Nå kommer vinteren! Velkommen til Sjusjøen

Alt klart for sesongstart skiskyting 15. – 17.november

Den kalde fine tida er her snart. Og med den kommer også skisesongen. Sjusjøen er som vanlig godt forberedt til å ta imot vinteren både for eliten og mosjonister. Løypene i Natrudstilen er allerede klare til bruk for de ivrigste. Om vel to uker smeller også startskuddet for konkurransesesongen.

Først ute er skiskytterne. For like sikkert som at snøen snart dekker landskapet i Norges ledende skidestinasjon, så nærmer det seg den årlige sesongåpningen for skiskytterne – på Sjusjøen! Helgen 15. – 17.november er det et spennende og tettpakket program, med hele det norske landslaget og flere internasjonale toppløpere på startstreken. Etter fjorårets knallsesong skal det bli spennende å se om våre menn og kvinner vil følge opp allerede fra første skudd i årets sesong. 

Og forholdene er virkelig lagt godt til rette – ikke bare for løperne – men også for at publikum skal kunne kose seg på Sjusjøen under sesongåpningen. Og vil du selv teste løypene før dette, er det gode forhold allerede denne helgen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
ALT KLART: Løypesjef Johannes Haukåsveen tok selv dette bildet på onsdag med følgende melding:  
– Det er full fart i skiløypene i Natrudstilen her på Sjusjøen. Snøkanoner og maskiner er i sving! Snøen kjøres ut ! – dette ser lovende ut. Går alt etter planen forlenges løypene enda 1,5 km i løpet av dagen. Finn frem skiene og kom til Sjusjøen!

Gratis inngang, buss og nye publikumsfasiliteter

Det vil være gratis inngang til arenaen for publikum både lørdag og søndag og det blir mulig å få kjøpt seg både mat og drikke. Og ikke minst; i år kan du som tilskuer også varme deg i nye varmestuer! 

– Vi har to helt nye varmestuer ved publikumsområdet, og det er store skjermer hvor publikum kan følge med på standplass, forteller daglig leder Tone Alterskjær i Destinasjon Sjusjøen. 

Det skal også bli enkelt å komme seg til arenaen, og det vil bli satt opp gratis busser for publikum både fra Lillehammer og fra Storåsen øverst på Sjusjøen til anlegget litt lenger nede i Natrudstilen. Bussene vil plukke opp folk på alle stoppestedene nedover og returnere umiddelbart etter at rennet er avsluttet. 

Kommer du likevel med bil, er det en parkeringsplass nedenfor kafébygningen.

FamilieCamp med miniski og laserskyting for de unge

Det vil også være et eget familiecamp-område bak publikumsområdet på stadion, der det vil være et variert aktivitetstilbud for barn og unge med mulighet til å kunne gå en runde på miniski i kombinasjon med laserskyting! Et spennende tiltak for de yngste, som kan få et lite innblikk i skiskytingens verden.  

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Rennprogrammet for sesongåpningen i skiskyting

Lørdag 16.november står sprintrenn på programmet. 
Først ut er kvinnene, der konkurransen starter allerede klokken 09.15. 

Drøye 2 timer senere – klokken 11.30 – er det gutta sin tur. 

I fjor slo Johannes Thingnes Bø an tonen helt fra start og vant i sesongpremieren, foran Lars Helge Birkeland og Vetle Sjaastad Christiansen, med hele 124 løpere til start. Tiril Eckhoff slo også til med seier i åpningsrennet, foran to tyske løpere.

VANT: Tiril Eckhoff startet sesongen med seier på Sjusjøen i fjor. 
 Foto: Vegard Breie/Norges Skiskytterforbund

Søndagen blir det fellesstart, der kvinnene igjen innleder med start kl 11.30.  

For mennene vil det her bli to heat; først fellesstart Heat B klokken 12.30, før det hele kulminerer med Menn Heat A klokken 14.15. 

KLART FOR SESONGSTART. Fra fellesstarten på Sjusjøen i fjorårets åpningshelg.
Foto: Vegard Breie/Norges Skiskytterforbund

Premieutdeling foregår på stadion umiddelbart etter at siste løper er i mål begge dager. 

Så alle hyttefolk og andre skiinteresserte; 

Velkommen til en hyggelig helg på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen.

Møt opp og bidra til å skape god «Sjusjøen-stemning» allerede på årets første renn!

Vi kommer tilbake med en liten forhåndsreportasje før selve rennene. 

Les reportasjen fra fjorårets sesongåpning her.

PROGRAM med mer informasjon om sesongstarten i skiskyting her.

Se hva mer som skjer på Sjusjøen i vinter her!


Sportsmanden.no / Visit Sjusjøen

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -