LangrennOppegårdSkiskytingSykling

Så har også skiskytterne startet sesongen

Brødrene Bø med hver sin seier, Erlend Hokholt vil ta nye karrieresteg

I Sportsmanden sin spalte i Oppegård Avis skrev vi forrige uke at langrennssesongen hadde startet. I helgen gikk også startskuddet for skiløperne med børse på ryggen, med nasjonal sesongåpning på Natrudstilen på Sjusjøen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vår beste lokale skiskytter de siste årene har vært Erlend Hokholt. På lørdagens 10 km sprint, med hele Norgeseliten og det tyske landslaget på startstreken, ble det en 75.plass til Erlend, som går for Oslo Skiskytterlag og Team Kjelstad. Dette er et skiskytterteam som holder til på Lillehammer, selv om hovedsponsoren Kjelstad Bakeri er fra Østre Toten.

Erlend Hokholt er klar for en ny sesong med Team Kjelstad. (Foto her og forsidebildet: Team Kjelstad)

Erlend Hokholt har også bodd på Lillehammer de siste årene, men er oppvokst i Oppegård og har gått gradene som langrennsløper i Oppegård IL i gutteårene. Etter at han for noen år siden gikk over til skiskyting har ikke fremgangen latt vente på seg. Fortsatt bare 21 år gammel skal det bli spennende å se om kommunens beste skiskytter kan ta enda noen steg videre i karrieren den kommende vinteren. Hokholt har vist tålmodighet i treningsarbeidet og har etter hvert fått meget god utholdenhet, noe han ikke minst har vist ved å vinne Oppegårdmila de to siste årene.

SPREK DUO: Både Erlend Hokholt og Thomas Gifstad hevder seg også meget godt sommerstid i løping. I Oppegårdmila i 2017 ble det en sterkt seier til Hokholt, mens Gifstad ble nummer tre. Her er det Thomas som drar på Erlend like etter start, med Sebastian Endrestad i rygg på Hokholt. (Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no)

Kapasiteten er det altså ikke noe i veien med, og når skytingen sitter litt bedre enn i åpningsrennet, kan det bli riktig så bra. Kun 12 av de 74 som var foran Erlend på resultatlisten på Sjusjøen, hadde like mange eller flere strafferunder enn Erlend sine fire, etter at han åpnet med hele tre runder på første liggende skyting, og fikk en runde også på siste stående. Hokholt deltok ikke på søndagens fellesstart.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det var brødrene Bø som tok hver sin seier i åpningshelgen. Johannes Thingnes Bø vant lørdagens sprint, før storebror Tarjei slo til med seier på fellesstarten. I begge tilfeller med fulle hus og ingen strafferunder. Hokholt brukte 27 minutter og 58 sekunder på løpet sitt lørdag og var da drøye fire minutter bak Thingnes Bø.

Noen mil lenger nord var det Norgescup i langrenn på Gålå, der den tidligere skiskytteren Thomas Gifstad fulgte opp forrige helgs sesongåpning med to nye konkurranser. Fredag stod 15 km fristil på programmet. Gifstad ble her nummer 61 av 165 startende og med tiden 37.11 var han nøyaktig tre minutter bak vinner Dario Cologna. På søndagens 15 km klassisk ble Thomas nummer 104 av 174 startende med sluttiden 41.11 og avstanden opp til vinneren Mattis Stenshagen var nå nesten fire minutter. Men det er til helgen alvoret starter for Gifstad, med det første løpet i årets langløpscup, Visma Ski Classics, i Livigno i Italia.

Thomas Gifstad har startet sesongen, men først til helgen braker det virkelig løs med Visma Ski Classics. Her fra 15km fri på Gålå, som endte med 61.plass.  (Foto: Rustad IL) 

Sykling:

Carl Fredrik Hagen kåret til Årets kontinentalrytter

Det anerkjente sykkelnettstedet procycling.no har kåret Carl Fredrik Hagen til «Årets kontinentalrytter» i 2018.

Kåringen er en kombinasjon av leseravstemning og en vurdering foretatt av ekspertene i redaksjonen. Med 9 av 10 poeng fra leserne og full pott av ekspertene, vant Carl Fredrik kåringen med 19 av 20 mulige poeng.

Kontinentallagene er på nivået under profflagene, så rytterne på disse lagene har ikke vært med i kåringen. Det får heller ikke Hagen anledning til neste år, da han selv fra nyttår tar steget over i proffenes rekker i det belgiske storlaget Lotto Soudal etter fire år på landeveien, først i Team Sparebanken Sør og de to siste årene i Joker Icopal. I årets sesong har Carl Fredrik virkelig fått vist seg frem, blant annet med 4.plass sammenlagt i Tour of Norway etter kjempesterk sykling på siste etappe, og sist i VM, der han imponerte stort som feltets beste kontinentalrytter på fellesstarten, til tross for en punktering på verst tenkelige tidspunkt mot slutten av løpet.

Ja, det er veldig hyggelig at det blir lagt merke til og det er jo veldig, veldig bra nivå blant de norske kontinentalrytterne, og det er mange sterke der. Det er hyggelig å vinne den (kåringen), kommenterte Carl Fredrik til nettstedet da de ringte for å gratulere.

Vi kan bare føye oss til i gratulantenes rekker. Dette var veldig fortjent for 27-åringen fra Tårnåsen.

NORGES BESTE KONTIRYTTER: Carl Fredrik Hagen ble kåret til Årets kontinentalrytter 2018 av procycling.no. (Foto: Trond T. Hansen)

Alle Sportsmanden sine reportasjer i Oppegård Avis er samlet her.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -