Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Carl Fredrik Hagen blir proff hos Lotto Soudal

Proff og VM-deltakelse offentliggjort på samme dag

Oppegårdgutten Carl Fredrik Hagen har skrevet proffkontrakt med den belgiske storklubben Lotto Soudal. Dette er offentliggjort på Lotto Soudal sine hjemmesider i dag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Carl Fredrik Hagen uttaler selv følgende på lagets hjemmeside:

“It all went pretty fast for me. Four years ago, I was able to start at Team Sparebanken Sør and now I’m riding my second season with Joker Icopal. The two seasons before I started out on the road, I was a mountain biker, but the possibilities to practice this discipline of cycling at a high level are limited in Norway. Besides, I’ve always dreamt of becoming a professional road cyclist. At the age of 22 I switched to the road and improved myself quickly. Four years ago, I never would’ve dreamt to join a WorldTour team like Lotto Soudal!”

BLIR PROFF: -Jeg er trolig en av rytterne som trener mest i Norge, sier Carl Fredrik Hagen, som bytter den blå Joker Icopal-drakten med Lotto Soudals hvite og røde etter denne sesongen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Drømmen går i oppfyllelse

Dermed er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse for Hagen, som vi har fulgt tett her på Sportsmanden fra han prøvde seg i langrenn, via en kort og suksessrik karriere som terrengsyklist, til han takket nei til landslagsplass for å satse på landevei for under fire år siden. Da han bestemte seg for å gå over til landeveissykling høsten 2014, uttalte han blant annet følgende til Sportsmanden:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Grunnen til at jeg takket nei til en landslagsplass, er at jeg ønsker å gå over til landevei på sikt og har som mål å bli proff der.

Etter et par sesonger for Team Sparebanken Sør, har Hagen de to siste årene syklet for Joker Icopal. Også da begrunnet han klubbskiftet med et langsiktig mål om proffdrømmen:

– Jeg føler dette er et steg i riktig retning for å nå mitt store mål og drøm. Jeg tenker langsiktig, og tar «step-by-step», var noe av begrunnelsen til Carl Fredrik Hagen for å gå fra Team Sparebanken Sør til Joker Icopal, eller Team Joker Byggtorget, som laget het den gang. 

Men fra neste sesong er det altså belgiske Lotto Soudal som er arbeidsgiver. Forhåpentligvis får vi se Hagen i klassikere som Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Liege og noen kjente etapperitt allerede neste år. Og skulle Hagen klare å etablere seg i proffsirkuset, er det jo ikke umulig at vi om noen år får se klatreeksperten i Tour de France, selv om han forteller at ingen førsteårsproffer får sykle det rittet.

Det var nå eller aldri!
(Carl Fredrik Hagen etter å ha signert proffkontrakt med Lotto Soudal) 

-Det var nå eller aldri. Men jeg vet at jeg har et nivå til inne, sa Carl Fredrik til Sportsmanden da vi gratulerte han med kontrakten.

Hagen skal ha skrevet under på en to-års kontrakt for Lotto-laget, som også har sikret seg den unge dansken Rasmus Byriel Iversen (20).

Også tatt ut til sitt første VM

Norges Cykleforbund kunngjorde i dag også laget til VM i Innsbruck senere i måneden. For første gang er Carl Fredrik Hagen funnet verdig en plass i det norske VM-laget, der Norge stiller med følgende tropp i eliteklassen: 

Edvald Boasson Hagen, Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Markus Hoelgaard og Carl Fredrik Hagen.

Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard puster ut etter en kjempeetappe i Arctic Race for noen uker siden. I dag er begge tatt ut til VM for første gang. (Foto: Svein Hagen)

– Dette er et erfarent lag som kan prestere bra selv om vi ikke har det samme favorittstempelet på oss som tidligere. Edvald Boasson Hagen blir en naturlig kaptein for gruppen med sin enorme erfaring og vi håper han kan lede laget til en god plassering. Selv om konkurransen for å komme med på laget er stor, er vi glade for at to kontinentalryttere har vist fremragende prestasjoner og kommet med på laget i år, skriver Cykleforbundet i pressemeldingen vedrørende uttaket. 

Forsidebildet: Carl Fredrik Hagen under Tour of Norway i fjor. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden) 

Oppdatert:

Carl Fredrik Hagen har også lagt ut denne kommentaren på sin egen Facebookside:

«Vinteren 2012/13 bestemte jeg meg for å legge vekk langrennsskiene, til fordel for maratonsatsing på terrengsykkelen. For 3,5 år siden kjørte jeg mine første UCI-løp på landeveien. I løpet av disse årene har jeg satt meg mange delmål. Små brikker i et stort puslespill. Drømmen og det store målet har hele tiden vært klar; jeg skal bli proff!

Nå er drømmen blitt til virkelighet, og jeg gleder meg veldig til å bli en del av Lotto Soudal Cycling Team Fanpage de neste to årene!

En stor takk til alle som har støttet, hjulpet og hatt troen på meg! Uten dere hadde ikke dette vært mulig.

Kan knapt vente med å komme igang med 2019 og nye mål, men først, VM i Innsbrück «

 

Les mer om Carl Fredrik Hagen på Sportsmanden her

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -