ArrangementLøpskarusellen

Kjell Arne Olsen og Silje Christiansen vant Sportsmandens Sommerkarusell

Se hvem som vant 5km, 10km og halvmaraton

Sportsmandens Løpskarusell arrangeres over distansene 5km, 10km og halvmaraton. Alle kan løpe sine egne løp og sende inn resultater etter noen enkle regler. I Sommerkarusellen – som har pågått i sommermånedene juni, juli og august – var det veteranen fra Veldre Friidrett, Kjell Arne Olsen, og Silje Christiansen fra Driv IL som vant sammenlagt når tidene fra de tre distansene legges sammen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kjell Arne Olsen kunne notere 19.02 på 5km, 42.21 på 10km og 1.29.59 på halvmaraton til sammenlagttid 2 timer, 31 minutter og 22 sekunder. 

Kvinnevinner Silje Christiansen var ikke langt bak med totaltiden 2.33.25 etter serien 19.03 på 5km, 40.53 på 10km og 1.33.29 på sitt avsluttende halvmaratonløp.

Silje Christiansen er en aktiv dame, som nå også har vunnet både vårkarusellen og sommerkarusellen i Sportsmandens Løpskarusell 2018. (Foto: Frode Monsen)

Roger Thompson forsvarte seieren på 5km

På den korteste distansen ble det en klar seier til Roger Thompson, som allerede på sommerkarusellens andre dag den 2.juni knallet til med sterke 16.41. Dermed forbedret han også sin egen vinnertid fra vårkarusellen med syv sekunder. Kjell Arne Olsen hadde nest beste tid, mens også unge Karsten Ladstein løp på under 20 minutter med sin vinnertid i klasse gutter 15 år til tredjeplass totalt på 19.42. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Silje Christiansen forsvarte også seieren i kvinnenes konkurranse på 5km fra vårkarusellen og forbedret tiden fra 19.34 til 19.03. På andreplass kom Anine Hegre, som slo til med 20.15 på sin første start i Løpskarusellen, noe som er uoffisiell pers på distansen. På tredjeplass fulgte Inger Johanne Klokset, som løper i klasse K50-54 år, på 22.15. 

Yngstemann Karsten Ladstein viser muskler etter sin 5km som ble løpt ved Stokkavannet i Sandnes. (Foto: Christoffer Ladstein)
Anine Hegre har vist solid form i sommer, som her etter overraskende seier i innlagt spurtpris i Kraftløpet i Lier.

Oppmuntring for Lasse Sørlund på 10km

På 10km ble det seier til Team Sportsmandens Lasse Sørlund med 40.21 i sin foreløpig eneste start i karusellen. Lasse har slitt med skader i år etter flere fremgangsrike og særdeles aktive år etter comebacket i godt voksen alder. Så forhåpentligvis vil en seier på 10km i Sportsmandens sommerkarusell være en fin oppmuntring for Sørlund, som allerede har rettet blikket mot neste sesong. 

I vårkarusellen var det Marius Borger som vant distansen med noen små sekunders margin til sammenlagtvinner Øystein Høines Larsen, begge med tider på 37-tallet. Ingen av dem har vært med i sommerkarusellen, men forhåpentligvis er de på plass igjen nå når høstkarusellen har startet opp.

Kjell Arne Olsen og Frode Monsen fulgte nærmest Sørlund hos gutta, men begge to ble solid slått av Silje Christiansen, som vant kvinnenes 10km på 40.53, mens Inger Johanne Klokset sikret seg andreplassen og klassseieren med 47.03, foran Merete Bolin på 49.09.

Lasse Sørlund har slitt litt i år, men seieren på 10km i Sportsmandens sommerkarusell bærer kanskje bud om at han er på vei tilbake i fjorårets storform. (Foto: Frode Monsen)

Sammenlagtvinnerne vant halvmaraton

Halvmaratondistansen ble vunnet av de to sammenlagtvinnerne Kjell Arne Olsen og Silje Christiansen. Her var deltakelsen svært begrenset, men Olsens 1.29.59 i klasse M55-59 år og Christiansens 1.33.29 er begge meget bra. Inger Johanne Klokset var igjen et hestehode foran Merete Bolin hos kvinnene, mens Morten Vestvik snek seg foran Frode Monsen hos mennene. 

Mest aktive løpere med flest innmeldte resultater var Jan Rune Nuland og Inger Johanne Klokset (forsidebildet) med henholdsvis 10 og 9 løp! 

Resultater Sportsmandens sommerkarusell per distanse og sammenlagt

Høstkarusellen avslutter Sportsmandens Løpskarusell 2018 

Høstkarusellen har akkurat startet opp og pågår i månedene september, oktober og november.

Sportsmandens Løpskarusell er en ypperlig måte å motivere både seg selv og andre, teste formen og kanskje bruke den som egenmotivasjon enten det er for å ha et personlig mål å jobbe mot eller som oppkjøring mot ett av hovedløpene for sesongen. Som vinner av sommerkarusellen Kjell Arne Olsen skrev etter ett av sine løp:

-Denne uken står det 5 km løp eller testløp på programmet fram mot Frankfurt Maraton, og det passet best å «bare» ta det som testløp for meg selv, så ble det også et resultat til i karusellen også. 

Sportsmandens Løpskarusell er for alle – så hvorfor ikke bli med i høstkarusellen.

Du kan løpe når du vil og hvor du vil, bare du sender inn resultatene på eget skjema eller i egen Facebookgruppe for Sportsmandens Løpskarusell.

-Sportsmandens løpskarusell er et supert tiltak. Er jo veldig glad i å konkurrere, og det har passet meg veldig bra at jeg nå kunne gjøre det når jeg ville, og hvor jeg ville. Selv om tidene ikke blir riktig like bra som i er reelt løp med startnummer på brystet, så klarer jeg likevel å «pushe» meg bra!, fortalte Silje Christiansen etter vårkarusellen.

Det koster kun kroner 60 for et enkeltløp eller kr 150 for hele høstkarusellen, og da kan du løpe så mange ganger du vil både på 5km, 10km og halvmaraton. 

Felles påmeldings- og registeringsskjma finner du her

«En frisk start på dagen», skrev Henning Johnsen og sendte inn dette resultatet fra egen 10km.

Les også: 

Øystein og Silje vant Sportsmandens vårkarusell

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -