ArrangementFjordløpetHalvmaraton

Suksess i surt vær for Fjordløpet Molde

Fjordløpet Molde er et nytt løp som ble arrangert for første gang lørdag 14. oktober, med raske og flate løyper på 10 km og halvmaraton. Til tross for at det var en sur høstdag med høljregn, var det mange som trosset været og stilte til start. Dette var også et løp for å teste løpsinteressen i Rosenes by, og selv om det ikke akkurat var blomster og godvær som ble servert, så kjente moldenserne absolutt sin besøkelsestid.

– Dette var et pilotprosjekt for å sjekke løpeinteressen i Molde. Det gikk veldig bra, og vi hadde nesten 100 deltakere. Moldenserne er kjempeinteressert, så vi er allerede i gang med å se på hvordan vi kan gjøre det enda bedre til neste år, sier løpsarrangør Øyvind Kvernen i Hverdagstreneren.

På grunn av det sure være var det en del påmeldte som ikke stilte til start, men 74 menn og kvinner på startstreken er absolutt godkjent for et nytt løp som ikke har vært markedsført lenge, og i dårlig vær.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Det var skikkelig vått da startskuddet smalt for det første Fjordløpet Molde.


Tøff duell i teten og en gammel Molde-legende på 10 km

Både 10 km og halvmaraton stod altså på programmet. På milløpet ble det seier til Einar Raknes på gode 35:25, ti sekunder foran Torstein Karlsen, med Per Myren fra IL Norodd på tredjeplass med 37.23. De to første hadde ikke meldt seg på for noen klubb.

NR 1 og 2: Einar Raknes (t.h.) vant 10 km etter en tøff duell mot Torstein Karlsen.

Det hadde heller ikke karen på femteplass, men Daniel Berg Hestad er uløselig knyttet til Molde FK. Berg Hestad er ingen hvem som helst i Molde eller norsk fotball. Faktisk har han både klubbrekorden i antall kamper for Molde FK, og med sine 473 kamper er han også den spilleren med flest eliteseriekamper i Norge. Føyer vi til tre seriemesterskap og fire cupmesterskap for moderklubben, samt åtte landskamper, så kan Daniel Berg Hestad trygt beskrives som en av de aller største spillerne fra Molde FK gjennom tidene – og det sier litt i en klubb som har vært med på å dominere Eliteserien i en årrekke, og som har fostret en rekke stjerner.

Siden 2018 har Berg Hestad vært hovedtrener for Moldes andrelag, men det er mulig at kondisjonstreningen ikke er tøff nok, siden Daniel valgte å stille til start på Fjordløpets 10 km. Uansett må vel sluttiden på 39:00 sies å være godkjent.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

LEGENDE: Daniel Berg Hestad hadde skiftet ut fotballsko med løpesko.

Beste kvinne på 10 km var Linn Langfeldt, som vant på 43:37, med Aleksandra Kowalska på andreplass med 44:20 og Marit Nygjerde på tredjeplass med 44:35.

VANT: Linn Langfeldt var raskeste kvinne på 10 km.

Halvmaraton med fransk åpning

Det var deltakere fra både Østlandet, Sunnmøre og Nordmøre, i tillegg til lokale løpere i Molde, men også to franskmenn stilte til start. Og de var ikke snauere enn at de begge vant halvmaratonløpet!

Baptiste de Lorgeril var førstemann i mål på tiden 1:23:14, mens Charlotte Descouture vant kvinneklassen på 1:45:16.

Nærmest fulgte Frode Hoel fra Averøy Løpeklubb og Martin Flåten på tidene 1:24:23 og 1:24:40, mens Malene Moen med 1:47:08 og Wenche Leithe med 1:55:24 tok de andre pallplassene på halvmaraton hos kvinnene .

Thomas Brevik ser ut til å kose seg i det sure været. Han ble nr. 6 på 1:30:53.
Fransk seier i herreklassen ved Baptiste de Lorgeril….

Ved vending var det både bananer og drikkestasjon.

Klikk på bildet for større versjon.

Foto: Arrangøren / Bernt Erik Solvik og Øyvind Kvernen

Totalt stilte 33 til start på halvmaraton og 41 på 10 km.

Løpet gikk langs Fannefjorden med start ved Oscar Sylte fra Årø og østover mot Strande, der det var vending, før man satte kursen tilbake til mål ved Brunvollbrua. På halvmaraton ble det løpt to ganger frem og tilbake.

Resultater Fjordløpet Molde 14.10.2023

Fjordløpet-serien med eget konsept –
nytt løp på Jeløya 4.november

Fjordløpet er en serie med løp langs fjorden og arrangeres flere steder. Det startet med Fjordløpet Sandefjord og fortsatte med Fjordløpet Jeløya, som har blitt arrangert tre ganger allerede. Det fjerde løpet arrangeres lørdag 4.november. Da blir det sesongavslutning i flotte omgivelser på Søndre Jeløy like utenfor Moss.

Fjordløpet Molde ble arrangert for første gang, men siden det var såpass stor interesse, tas det sikte på å arrangere nytt løp – eller nye løp – til neste år. Arrangøren ser for seg et vårløp og et høstløp i Molde, mens det på Jeløya trolig blir en mini-karusell med løp vår, sommer og høst.

Felles for konseptet er at det skal være lavterskel, enkelt og rimelig å delta.

Faksimile fra Moss Avis etter det første Fjordløpet Jeløya. Nytt løp arrangeres lørdag 4.november.

.
Les mer om Fjordløpene og meld deg på Fjordløpet Jeløya her

Fjordløpene arrangeres av Hverdagstreneren og Sportsmanden.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -