LøpingLøpskarusellen

Øystein og Silje vant Sportsmandens vårkarusell

Mange positive tilbakemeldinger etter at første del av Løpskarusellen er unnagjort

Silje Christiansen fra IL Driv (bildet) og Øystein Høines Larsen fra The Beast OCR Team vant Sportsmandens vårkarusell sammenlagt. Vårkarusellen består av distansene 5km, 10km og halvmaraton og er første del av Sportsmandens løpskarusell 2018. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Sportsmandens løpskarusell er et supert tiltak. Manglet egentlig all motivasjon etter en lang vinter med mye snø, og det er jo litt utfordrende for de som liker å løpe. Så kom invitasjonen til løpskarusell, og da tenkte jeg med en gang at jeg skulle melde meg på. Er jo veldig glad i å konkurrere, og det har passet meg veldig bra at jeg nå kunne gjøre det når jeg ville, og hvor jeg ville. Selv om tidene ikke blir riktig like bra som i er reelt løp med startnummer på brystet, så klarer jeg likevel å «pushe» meg bra!, forteller damevinneren Silje Christiansen. 

Driv-duo vant 5km

På den korteste distansen, 5km, ble det seire til den sterke duoen fra Enebakk og Driv IL, Roger Thompson og nevnte Silje Christiansen, som kunne notere seg for 19.34 på den aller siste dagen av karusellen, 31.mai. Dermed sikret hun seg ikke bare distanseseieren, men også sammenlagtseieren! Men det var på hengende håret at hun rakk å få med seg det avsluttende løpet: 

-Jeg er vel faktisk mest fornøyd med den siste 5km. Hadde absolutt ikke planer eller tid til å få til det siste løpet før tidsfristen gikk ut. Men plutselig så hadde jeg 45 minutter til disposisjon mellom skoleavslutning og nattevakt, og da rakk jeg det akkurat. Selv om tiden ikke var rasende fort, så var jeg fornøyd da jeg hadde løpt halvmaratondistansen i karusellen kvelden før. Bena kjentes overraskende lette ut. Jeg trives jo aller best på flat asfalt, men dette løpet ble løpt på småkupert grusvei. Så godt fornøyd!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Roger Thompson, en av to som ble kåret til Årets utøver i Team Sportsmanden i fjor, slo til med sterke 16.48 i sitt løp 15.april. Her ble Marius Borger – den ferske vinneren av Vammabakken Opp – andremann på 17.31, mens Mads Berge tok tredjeplassen med tiden 18.09. 

Sprek duo fra Driv: Roger Thompson og Silje Christiansen. (Foto: Arnstein Andreassen)

Marius Borger vant sekundstrid på 10km

På 10km ble det tett i toppen. Vestlendingen Øysten Høines Larsen hadde lenge ledelsen etter sitt sterke løp på 37.32 allerede 3.mars, på tredje dag av karusellen –  men spydebæringen Marius Borger klarte å kjempe seg 3 sekunder foran i sin 10km som ble løpt 13.april.

Marius Borger etter sin 5km, der det ble 2.plass. På den doble distansen ble det seier til spydebæringen.

På tredjeplass kom veteranen Jørgen Saxegaard, som 28.mai løp på 40.01 og dermed også sikret seg distanseseieren og totalseieren i klasse M50-54 år. 

Men selv om han ble knepent slått, var Øystein Høines Larsen mest fornøyd med 10 kilometeren:

-Det er vel kanskje 10km på 37.33 eg er mest fornøyd med. Hadde en god dag i en typisk perseløype med 5 km rolig stigning, etterfulgt av 5km i retur. Halvmaratonløpet ble gjort som en test for å se om eg var kapabel til å løpe under 1 time og 30 minutter. Eg la egentlig bare opp farten etter det, og det gikk jo helt fint! forteller bilmekanikeren som bor på Karmøy. 

Høines Larsen forteller for øvrig at han er mer en terrengløper enn asfaltløper. men det hinderløp han egentlig satser på! Til helgen er han med å arrangere hinderløpet The Beast i hjembyen Skudeneshavn. Derav også navnet på «klubben» til Høines Larsen; The Beast OCR team! 

Øystein Høines Laren la ut dette bildet etter et av løpene i Løpskarusellen.

På damesiden ble det seier til Silje Christiansen med 40.01, med veteranene Merete Bolin og Inger Johanne Klokset på de neste plassene. 

Sterke veteraner på pallen på halvmaraton

Også på halvmaraton ble det jevnt i toppen hos gutta, med Øystein Høines Larsen øverst på 1.28.14, foran Jørgen Saxegaard med 1.28.53 – mens superveteran Kjell Arne Olsen fra Veldre Friidrett noterte gode 1.30.21 til tredjeplass totalt og seier på distansen i klasse M55-59 år.

På kvinnesiden ble det reprise fra 10km-pallen med nok en seier til Silje Christiansen på sterke 1.30.30. Enebakkingen gjorde dermed rent bord i Vårkarusellen, med Merete Bolin og Inger Johanne Klokset, som begge løper i klasse K50-54 år, på de andre pallplassene.

Merete Bolin har fullført alle tre distansene som nest beste kvinne sammenlagt. Dette bildet sendte hun inn etter et av løpene der hun hadde husbond Hans-Jørgen Lund som «hare».

Sportsmandens Løpskarusell pågår helt til 30.november, så det er bare for enda flere å bli med! Karusellen deles dessuten opp i henholdsvis Vårkarusellen (som nå er avsluttet), Sommerkarusellen (som varer fra juni og ut august) og Høstkarusellen (som går i månedene september, oktober og november). Det kåres vinnere i de enkelte delkarusellen både sammenlagt og per distanse, før totalvinnerne kåres etter at hele karusellen er avsluttet. 

Det hadde vært gøy om det var flere damer som var påmeldt!
(Silje Christiansen, vinner av Sportsmandens vårkarusell)

Totalt er det meldt inn 66 starter i Vårkarusellen. Eldstemann til nå er i klasse 65-69 år og en av deltakerne – Hege Bakken – har løpt alle sine starter med barnevogn som et ledd i å komme seg tilbake i god form etter den siste fødselen. Løpskarusellen er for absolutt alle – og er ikke minst myntet på mosjonister over det ganske land som ønsker å ha noen mål å strekke seg etter og noe å måle seg mot – det være seg egne tider eller sammenligning mot andre. Som vinner Øystein Høines Larsen uttrykker det: 

-Løpskarusellen til Sportsmanden er en grei treningsmotivasjon for å se hva du kan klare på de forskjellige distansene, og prøve å slå dine egne tider. Så er det jo litt sosialt også å dele sine egne tider med andre.

Hege Bakken har løpt sine løp i Vårkarusellen med barnevogn, med stadig fremgang. Etter sin 5km 18,mars la hun ut dette bildet med teksten: «Ohoi! Første løp i vårkarusellen gjennomført ? 2 måneder etter fødsel, etter et svangerskap jeg ikke fikk trent, på hålka med vogn. Det kan gå bedre med både form og føre, men vogna blir nok med på de neste løpene også.»

Sportsmandens Vårkarusell – ALLE RESULTATER 

Og selv om Vårkarusellen nå er over, er Sommerkarusellen akkurat startet. 

Har du lyst å bli med?

All informasjon om Sportsmandens løpskarusell finner du HER. 

Påmeldingsskjema og registreringsskjema finner du HER.

Sportsmandens løpskarusell sin Facebokkgruppe finner du HER.

Initiativtaker Frode Monsen oppfordrer alle til å bli med videre i Løpskarusellen. Du trenger ikke å ha noen tilknytning til Sportsmanden eller Team Sportsmanden for å være med, karusellen er for alle, og ikke minst for mosjonister på alle nivå.

 

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -