ArrangementLøpingLøpskarusellen

Bli med på Sportsmandens løpskarusell 2018 – 5km, 10km og halvmaraton – og sammenlagt

Sportsmanden arrangerer et helt nytt konsept med en «virtuell» løpskarusell i 2018. Løp der du bor i din egen løype og ta tiden selv!

Bli med på Sportsmandens løpskarusell 2018! Løp der du bor eller oppholder deg, du bestemmer selv tid og sted og du tar selv tiden og dokumenterer løpet, så sant du forholder deg til et par enkle og fastsatte kriterier, etter samme prinsipp som i Sportsmandens virtuelle jubileums 5-er i fjor høst.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Distanser: Løpskarusellen består av både 5km, 10km og halvmaraton.

Det kåres vinnere per distanse og en sammenlagtvinner med beste totaltid – samt at det kåres en vinner basert på aldersjusterte tider som blir Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde. Du kan også velge om du vil løpe enkeltløp, delta i vårkarusellen, sommerkarusellen eller høstkarusellen – eller om du vil få med deg hele løpskarusellen 2018 – så her noe for enhver smak og masse å velge i.

Sesongkaruseller og sammenlagt

Du kan altså selv løpe ditt eget favorittstrekk der du bor eller måtte befinne deg. Du tar selv tiden og loggfører tid og distanse med gps. Løpene kan gjennomføres når som helst i perioden fra 1.mars til 30.november. Du kan løpe en eller flere distanser og så mange ganger du vil, dersom du vil prøve å forbedre deg i løpet av perioden eller komme med på de ulike resultatlistene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vi legger opp til månedlige sekunderinger og egne resultatlister for henholdsvis Sportsmandens vårkarusell, Sportsmandens sommerkarusell og Sportsmandens høstkarusell.

Sportsmandens vårkarusell – fra 1.mars – 31.mai

Sportsmandens sommerkarusell – fra 1.juni – 31.august

Sportsmandens høstkarusell – fra 1.september – 30.november

Reportasjer og resultater :

Det blir egne resultatlister for alle tre sesongkarusellene for 5km, 10km og halvmaraton – samt at det kåres totalvinnere og resultatlister for hele Sportsmandens løpskarusell 2018.

Regelmessige reportasjer kommer på Sportsmanden.no,
På en egen Facebookgruppe (nå med link) vil det også bli lagt ut status og sekunderingslister underveis i karusellene. Her kan deltakerne også legge ut egne bilder og heie på, tipse og inspirere hverandre underveis.
Resultatlister totalt og for aldersklasser offentliggjøres på Sportsmanden.no og i Facebookgruppen for de tre sesongkarusellene og totalt.

 

Finn din egen løype og løp der du bor eller befinner deg.

Sammenlagtvinnere og Årets Sportsmand og Sportskvinde!

I tillegg til egne resultatlister for de ulike distansene kårer vi en totalvinner av Sportsmandens løpskarusell 2018 for menn og kvinner – samt tilsvarende for den som vinner med aldersjusterte tider!

Totalvinnerne kåres på bakgrunn av summen av sine bestetider på 5km, 10km og halvmaraton i løpet av hele karusellen.

Vinnerne av aldersjusterte sammenlagttider kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2018!

 

Detaljert informasjon om Sportsmandens løpskarusell 2018

Tid: Når som helst i perioden 1.mars – 30.november 2018
Sted: Hvor som helst / etter gitte kriterier
Distanser: 5km, 10km og halvmaraton

Påmelding og registrering av resultat: 
Raskt og enkelt direkte i skjemaet her.

(NB: Nå med riktig link! 🙂 ) 

Det er også direktelink til påmeldingsskjema under arkfanen Løpskarusell på forsiden.

Innsending av resultat må inneholde link til eller vedlegg med gps-fil for dokumentasjon av tid og distanse for å bli registrert og godkjent (se også kriterier nedenfor).

Kriterier:

  • Løpet må dokumenteres med gps-fil (fra løps-apper som Strava og Endomondo eller fra Garmin, Polar, Suunto eller annen løpeklokke) ved innsending i skjema.
  • Loggført distanse på gps må være minimum 5,0 km – 10,0 km eller 21,095 km og netto fall i løypeprofilen må ikke være mer enn henholdsvis 10 meter, 20 meter eller 30 meter hvis det ikke er en rundløype eller frem-og-tilbake løype. Dette er litt mer enn tillatt som godkjente perser i løp, der grensen er 1 promille. Vi er ikke så strenge, men vil ha mest mulig like forhold, selv om løypene og forholdene jo uansett ikke kan bli helt like i et sånt konsept.
  • Du må altså passere «målstreken», men det gjøres ingen tidsjustering for løpte meter utover de gjeldende distansene på 5km, 10km eller 21,1 km. Er du sen med å stoppe klokken, vil altså tiden ikke justeres, så det gjelder å være snar på stoppknappen, men for all del ikke stoppe klokken før distansen er nådd!
  • Du må starte klokken når du starter løpet, og stoppe tiden når «målstreken» er passert. En «innebygd» 5km fra f.eks kilometer nummer 3 til kilometer nummer 8 på en gps-registrering vil altså ikke godkjennes som en 5km i Sportsmandens løpskarusell.
  • Man kan ikke sende inn resultater fra andre offisielle løp som tellende løp i Sportsmandens løpskarusell. 
Eksempel: Du tar selv tiden og dokumenterer. Husk at gjeldende distanse MÅ passeres før klokken stopper, og det gjøres ingen justering av registert tid.
Priser

Enkeltløp: Kr 60,- (uavhengig av distanse)

Sesongkaruseller: Kr 150,-
Vårkarusellen: Løp så mange 5km, 10km og/eller halvmaraton du vil i perioden 1.mars – 31.mai for kr 150,-
Sommerkarusellen: Løp så mange ganger du vil i perioden 1.juni – 31.august for kr 150,-
Høstkarusellen: Løp så mange ganger du vil i perioden 1.september – 30.november for kr 150,-

Hele Sportsmandens løpskarusell: Kr 350,-
Løp så mange 5km, 10km og/eller halvmaraton du vil i hele perioden fra 1.mars – 30.november for kr 350,-

Betaling: Vipps til nr 9916 9563 – eller overføre til konto 1204.54.99802

Premier

Til beste mann og kvinne totalt for hele Sportsmandens løpskarusell 2018 (beste sammenlagttid): Sportsmanden løpetrøye.
Til «årets Sportsmand» og «årets Sportskvinde» basert på beste sammelagttid med aldersjusterte tider: Løpejakke.

Vinnerne av vår-, sommer- og høstkarusellen får en løpetrøye av topp kvalitet.

Uttrekkspremier for de som har tellende resultat i løpskarusellen (dvs minimum ett løp av hver distanse): Dette kan være diverse utstyr, gratis deltakelse på løp eller annet.
Ingen deltakermedaljer.

Eget ansvar: Du betaler selvsagt ingen lisens for å delta i Sportsmandens løpskarusell. Alle deltakere løper på eget ansvar.

Her kan du også se hvem som vant Sportsmandens virtuelle jubileums 5-er i høst.

 

Om arrangør og løpet

 

«Nye» Sportsmanden så dagens lys 12.12.12 og feiret i høst sitt 5-års jubileum. Mange hadde kanskje ikke trodd det da vi etablerte nettstedet, men Sportsmanden har blitt godt kjent for mosjonister og aktive på ulike nivåer og i alle aldre, som driver med kondisjonsidrett. Sportsmanden ble etablert og drives ut fra entusiasme og med ønske om både å inspirere, motivere og påvirke litt flere til å få et litt mer fysisk aktivt liv, det være seg innenfor løping, sykling, triatlon, ski eller annet. Uten noen økonomiske eller kommersielle støttespillere og med et budsjett og inntekter av svært begrenset omfang, håper vi likevel å kunne fortsette med å spre idretts- og treningsglede over «det ganske land». Men skal vi klare det, er vi også avhengig av et minimum av inntekter til driften. Startkontingenten fra løpskarusellen vil gi et lite, men kjærkomment tilskudd til Sportsmandens videre drift. Så om du reagerer på å skulle betale kr 350,- for hele karusellen, kr 150,- for sesongkarusellene eller kr 60,- for å delta på et enkelt «virtuelt løp», så vit at du samtidig støtter en god sak og bidrar til at vi kan fortsette å produsere løpsreportasjer og annet i mange år fremover.  

Så spre det glade budskap og utfordre gjerne venner eller kollegaer også!

Vel møtt til edel, enkel og uformell kappestrid, hvor du enn måtte befinne deg!

 

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -