LøpingSportsmandens JubileumsløpXtra

5år, 5km -Løp Sportsmandens jubileums 5-er!

Vi feirer våre 5 første år med å løpe 5 km!

Sportsmanden.no så dagens lys 12.12.12. I år er det altså 5-års jubileum og dette markeres med at Sportsmanden arrangerer sitt første løp – Sportsmandens jubiluems 5-er – for å feire våre første 5 år som kondisjonert nettsted! Du kan enten bli med på en rask 5km i Ski i Akershus søndag 10.desember eller løpe 5km «virtuelt» der du bor i løpet av en hel måned!

Bli med på Sportsmandens jubileums 5-er!

Vi arrangerer altså en dobbelt-konkurranse både i form av et enkelt, men tradisjonelt løp med startnummer og tidtaking – og med tilleggsmuligheter for å delta i din egen løype etter visse kriterier, der du tar din egen tid og selv loggfører distansen.

Sportsmandens jubileums 5-er – 5km gateløp

Søndag 10.desember kan du løpe en rask 5 km i Ski i Akershus.
Det blir et enkelt lav-kost arrangement, men om ikke «tilbehøret» er det mest avanserte, er «hovedretten», selve løypen svært rask – så om vær- og føreforholdene er med oss, kan det løpes fort for de som ønsker det. Eller du kan ta det som en trimtur i den travle førjulstiden. Løpet vil gå på gangveien på den gamle jernbanetraséen fra Ski mot Ås, med start og mål samme sted og vending etter 2,5 km. Vi vil legge ut kart og link til løypen og få kontrollmålt traséen før løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Informasjon om Sportsmandens jubileums 5-er: 

Dato: Søndag 10.desember
Tid: Klokken 12:00
Sted: Ski
Påmelding: kan gjøres HER
Løypekart: kan du se HER
Pris: kr 250,- (betales ved påmelding)
Rabatt kr 50,- for aktive medlemmer av Team Sportsmanden. Vil du melde deg inn i Team Sportsmanden, kan du nå gjøre det for resten av 2017 og hele 2018 for kr 200 – se HER.

Tidtaking: Vi har inngått en avtale med RaceTracker for påmelding, tidtaking, startnumre etc. Det blir benyttet ankelbrikke som lånes gratis av alle deltakerne, men alle må huske å levere brikken tilbake etterpå. (OBS: Brikker som ikke leveres tilbake må erstattes med kr 600.)
Startnummerutdeling: Fra kl 10.30 ved start på løpsdagen.
Maks antall deltakere: 200
Resultater: totalt og per aldersklasser

Premier: Til beste mann og kvinne, samt uttrekkspremier. Av premiene er blant annet gratis startnumre til Krokskogen Halvmaraton og Skåbu Fjellmaraton, Sportsmanden bøffer, fjærlette solbriller (velegnet som løpebriller) og diverse annet. Mer kan komme.
Diplom: Sendes per mail – ingen deltakermedalje.

Alle deltakere løper på eget ansvar. Ingen lisens.

Det kan bli enkelte endringer, bl.a. avhengig av antall deltakere. 

Parti fra løypen etter cirka halvannen km, med Østensjøvannet (i Ski) i bakgrunnen.
Parti like etter at løypen har snudd og kursen settes tilbake i retning Ski. Flatt og oversiktlig, og med mulighet for å løpe fort for de som ønsker det.

Sportsmandens jubileums 5-er – 5km virtuelt løp

Hvis du ikke har anledning til å delta på selve løpet, eller du ønsker å «kjøre ditt eget løp», kan du delta i et «virtuelt» løp over samme distanse, der du løper på ditt eget favorittstrekk der du bor eller måtte befinne deg. Du tar selv tiden og loggfører tid og distanse med gps. Du kan altså løpe din egen 5km der du bor – bare den loggføres til minimum 5,0 km – se kriterier lenger nede. Den viruelle 5 kilometeren kan løpes i hele perioden 15.november. – 17.desember, og du kan også løpe flere ganger, hvis du vil prøve å forbedre deg i løpet av perioden! Du kan også løpe traséen til Sportsmandens jubileums 5-er på egenhånd om du vil det, eller være med på begge deler!

Informasjon om 5 km «virtuelt» løp:

Tid: Når som helst i perioden onsdag 15.november – søndag 17.desember
Sted: Hvor som helst / eget ønske

Påmelding og registrering av resultat: Kan gjøres kjapt og enkelt direkte i skjemaet under!

Innsending av resultat gjøres også best via skjemaet eller mail til post@sportsmanden.no – i begge tilfeller må det inneholde link til eller vedlegg med gps-fil for dokumentasjon av tid og distanse for å bli registrert og godkjent (se også kriterier under bildet).
Send gjerne også inn et bilde, dersom du ønsker å få dette publisert på Sportsmanden!

Resultatlister publiseres totalt og med egne lister fortløpende for uke 46/47, uke 48, uke 49 og uke 50 hver for seg.

Premier: Uttrekkspremie for hver uke og totalt + premier til beste mann og kvinne totalt i den virtuelle konkurransen. Ingen deltakermedalje. Av premiene er gratis startnumre til Krokskogen Halvmaraton og Skåbu Fjellmaraton, Sportsmanden bøffer og enkle løpebriller. Mer kan komme også her, så følg med.

Pris: Kr 70,- per løp.
Du kan også delta flere ganger i perioden for kr 70 per løp, eller maksimum kr 200 uavhengig av antall løp i perioden. Løper du fire løp – ett i hver av de 4 ukene – kan det vanke en overraskelse i form av trekning av separat premie.

Betaling: Vipps til Sportsmanden

Kriterier:

  • gps-fil må sendes inn på mail (fra løps-apper som strava og endomondo eller fra garmin, polar, suunto eller annen løpeklokke) senest søndag 17.desember (eller forutgående søndager for respektive uke-resultater)
  • loggført distanse på gps må være minimum 5,0 km og netto fall må ikke være mer enn 10 meter hvis det ikke er en rundløype eller frem-og-tilbake løype.
  • det gjøres ingen justering for den del av distansen som måtte overstige 5km og distansen måles fra tiden starter til du stopper klokken ved mål. Altså vil f.eks en «innebygd» 5km fra km nr 3 til km nr 8 på en lenger distanse ikke godkjennes. Og faktisk målt distanse kan variere noe fra minimum 5,0 til marginalt lenger, avhengig av hvor raskt du stopper klokken etter oppnådd distanse. Dette for å gjøre det enklest mulig og mest mulig oversiktlig. Løypene og forholdene blir jo uansett ikke identiske i de virtuelle løpene, men dette skal jo først og fremst være moro og en utradisjonell og artig konkurranseform i førjulstiden.

Alle deltakere løper på eget ansvar i begge/alle løp.

 

Bli med på Sportsmandens virtuelle jubileums-5er og ta tiden din selv! De fleste har enten en løpsklokke med gps eller en mobiltelefon med en løpeapp.

Om arrangør og løpet

Sportsmanden feirer altså sitt 5-års jubileum. Mange hadde kanskje ikke trodd det da vi etablerte nettstedet, men Sportsmanden har blitt ganske godt kjent for mosjonister og aktive på ulike nivåer og i alle aldre, som driver med kondisjonsidrett. Sportsmanden ble etablert og drives ut fra entusiasme og med ønske om både å inspirere, glede og kanskje også motivere og påvirke noen flere til å ha et litt mer fysisk aktivt liv, det være seg innenfor løping, sykling, triatlon, ski eller annet. Uten noen økonomiske eller kommersielle støttespillere og med et budsjett og inntekter av svært begrenset omfang, håper vi likevel å kunne fortsette med å spre idretts- og treningsglede over «det ganske land». Men skal vi klare det, er vi også avhengig av et minimum av inntekter til driften. Jubileumsløpet er først og fremst for å feire 5-års drift, men et eventuelt overskudd fra startkontingentene vil også kunne gi et lite, men kjærkomment tilskudd til Sportsmandens drift. Så om du synes at det er dyrt å betale kr 250,- for et enkelt «lav-service»-løp, eller kr 70,- for å delta på et virtuelt løp (med mulighet for fine premier), så vit at du samtidig støtter en god sak. Forutsatt at du synes at Sportsmanden gjør en bra jobb da, og at du ønsker at vi skal fortsette med det i minst fem år til!  

Så vel møtt – enten til et enkelt og uformelt løp i Ski søndag 10.desember – eller til vår uhøytidelige konkurranse på nett, hvor du enn måtte befinne deg! 

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -