DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøpingTeam Sportsmanden

Mot spennende innspurt i Etape Bornholm

Mange norske i tetkampen i aldersklassene. Kan Team Sportsmanden klare to pallplasser i lagkonkurransen?

Etter onsdagens skogsløp og torsdagens «kongeetappe» er det mye å glede seg over i Etape Bornholm. Team Sportsmandens lag 1 ser ut til å cruise inn til seier med en ledelse på hele 40 minutter sammenlagt etter 4 etapper i lagkonkurransen! Og som om ikke det er nok, lag 2 ligger på tredjeplass, bare 17 sekunder bak Viking Atletik sitt lag 1. Det klubben stiller for øvrig med hele 6 lag i konkurransen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På onsdagens skogsløp ble det sogar dobbeltseier til Team Sportsmandens to lag!

Full innsats på Bornholm! Jon Grunnan spurter i mål opp brattbakken på onsdagens skogsløp, omkranset av massevis av jublende tilskuere. Team Sportsmandens lag 2 ble også nummer 2 denne dagen, og kjemper om en pallplass sammenlagt! Fotograf her er teamkompis Morten Sverdrup-Thygeson, som løper bedre og bedre og som her akkurat selv har løpt over målstreken, før han knipset kompisens innspurt! På torsdagens Kongeetappe er spurtbakken enda brattere og tilskuerne enda flere! Vi legger ut flere bilder derfra senere. (Foto: Morten Sverdrup-Thygeson / Sportsmanden)

Best sammenlagt i de individuelle konkurransene er Monika Kørra fra FIK Ren-Eng, som avanserte til 5.plass etter Kongeteappen torsdag. Hos gutta er det Team Sportsmandens frontfigur Kjetil Andre Bjerkrheim som med 15.plass er beste norske, men også Sebastian Aagnes fra Bærums Skiklub (18) og Roger Thompson er inne på topp 20-listen.

Kjetil André Bjerkrheim spurter mot mål på skogsløpet 3.dag. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

Roger Thompson fra Team Sportsmanden er også en av de norske som leder individuelt i aldersklassene (M40-44 år), men her er det tøff kamp helt til det siste. Svein Arne Sølvberg ser ut til å ha god kontroll på vei mot sin 12.totalseier, med Sverre Aksland fra Stegaberg fortsatt som nærmeste utfordrer drøye 3 minutter bak i klasse M65-69 år, der også debutanten Rolf Meek er på topp 10-listen med 8.plass etter fire løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det er et kjempeflott arrangement med fantastisk god stemning, sa en sliten Meek til Sportsmandens like slitne reporter på toppen av Hammeren fyr etter den drepende bakkespurten på torsdagens etappe.

Der er det rene Tour de France-stemningen med massevis av tilskuere som omkranser løypen og som høylydt heier på alle løperne. En stemning og et liv som man ikke er i nærheten av å oppleve på noen norske mosjonsløp.

I klassen under, M60-64 år, kjemper Kjell Christian Martinsen fra Svire IL / Team Sportsmanden for en pallplass sammenlagt med tredjeplass før siste løp.

-Det har gått veldig bra så langt, men tirsdagens strandløp var fælt, kunne Martinsen berette.

Veteranen Kjell Christian Martinsen har imponert. Her kjemper han seg mot mål opp til Hammeren Fyr på 4.etappe. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

I M55-59 år har Lars Sverdrup-Thygeson avansert til tredjeplass, mens teamkollega Frode Monsen fra Team Sportsmanden har vært stabil med fire 6.plasser i samme klasse. I klassen under er det mye norsk; Lasse Sørlund, Øistein Røisland og Tore Bjerkrheim, alle fra Team Sportsmanden, ligger på 2., 5. og 6.plass, men trioen splittes av Erik Haagensen fra Nortern Runners i Tromsø som har avansert til 4.plass.

I kvinner klasse 45-49 år er det tre norske blant de syv første; Christina Sandvand Omfjord fra Oddersjaa avanserte til 4.plass, mens Anne-Sofie Hjemdahl fra Løplabbet og Hanne Wibe fra Team Sportsmanden ligger på 6. og 7.plass.

Sarpsborg dominerer i ungdomsklassen

Og ikke å forglemme ungdomsklassen, som løper tre løp på tilsammen en halvmaraton, der er det dobbelt norsk og dobbelt Sarpsborg IL etter to løp ved supertalentet Karoline Skauen i soleklar tet foran Sara Røyneberg. Skauen ligger faktisk to sekunder foran lederen av guttenes konkurranse også! Også her har Sarpsborg IL de to beste norske, ved Emil Kullerud og Elias Røyneberg på 4. og 5.plass, mens Sondre Nerland følger på plassen bak.

Sondre Nerland, fotballspiller som løper sine aller første konkurranser her på Bornholm, imponerte stort som beste norske gutt opp til Hammeren med 4.plass på 2.etappe.

Emil Kullerud var sjette best av guttene i ungdomsklassens andre løp. Hva syklisten driver med her er vi litt mer uikre på. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

Etape Bornholm avsluttes både for seniorer og ungdomsklassene med en flat og rask 10km i hovedstaden Rønne. Så spørs det bare hvem som har mest igjen å kjøre med etter fire harde dager på rad med konkurranser.

Alle resultater finnes her

Bilder fra skogsløpet på 3.etappe

Klar til start før etappe 3; Øistein Røisland (t.v.) og Jon Grunnan. Røisland har pådratt seg en lei forkjølelse, men forhåpentligvis holder han koken også siste dag i Etape Bornholm. (Foto: Morten Sverdrup-Thygeson)
Klart til start for 3.etappe – det kuperte skogsløpet midt på øyen over 7,8 km. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Bornholms egen Anna Holm datter til Henrik Jørgensen som fortsatt har den nordiske rekorden på maraton, tok sin tredje 3.plass på 3.etappe. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Lars Sverdrup-Thygeson kjemper om en pallplass sammenlagt i klasse M55-59 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

Bilder fra Kongeetappen; «bjergløpet» på 4.etappe

Her går det unna! Meseret Yitbarek spurter friskt i en bakke som er MYE brattere enn det ser ut på bildet, og tar sin andre eteppeseier, noen sekunder foran landsmannen fra Etiopia Haileye Eshete. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Tour de France-stemning med masse entusiastiske tilskuere og navn på heltene skrevet med kritt i asfalten. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Se, hun smiler! Medina Beriso og klubbvenninnen Teje Tessama tok en ny dobbeltseier. De to etiopiske kvinnene smilte ikke mye, men her ser det ut som om Beriso riktig koser seg i den siste strupbratte innspurten. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Roger Thompson spurtet friskt og smilte etterpå, etter å ha tatt tredje stikk av fire mulige i den harde kampen om klasseseier i M40-44 år.
Ruben Strand løp en ny meget sterkt etappe og bidrar sterkt til at Team Sportsmanden ser ut til å forsvare fjorårsseieren i lagkonkurransen med glans! (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Team Sportsmandens «løpende fotograf» Morten Sverdrup-Thygeson (i sort) løper bare bedre og bedre og slo til med nytt storløp på Kongeetappen. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Lasse Sørlund tar ut det siste! Fortsatt har han grepet om andreplassen i klasse 50-54 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Øistein Røisland slet seg tappert gjennom Kongeetappen med forkjølelse i kroppen, og bidro sterkt til å holde Team Sportsmanden lag 2 inne i medaljekampen. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Frode Monsen løp Kongeetappen for syvende gang og vet hva som venter i den knallharde avslutningen. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Svein Arne Sølvberg har enda flere starter på Bornholm og spretter her opp bakken for 13.gang, til nok en klasseseier. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Sverre Aksland jaget imidlertid like bak og var bare 16 sekunder bak Sølvberg i mål til andreplass i klassen. Dobbelt norsk i M65-69 altså. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

 

Se også Team Sportsmanden med strålende start på Bornholm

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -