DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøpingTeam Sportsmanden

Team Sportsmanden med strålende start på Bornholm

Monika Kørra med i tetkampen i Etape Bornholm

For 24.år på rad er det rigget til løpsfest på den danske solskinnsøyen Bornholm. Men selv om sola glimrer med sitt fravær, setter de 102 norske av rundt 2200 påmeldte løpere farge på Etape Bornholm. Etter to etapper har Monika Kørra den beste norske sammenlagtplasseringen med 6.plass, kun ett sekund bak svenske Charlotte Karlsson.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Kjetil Andre Bjerkrheim tar teten fra start på strandløpet andre dag. Han var revansjelysten etter at litt for mye pizza gjorde at løpet første dag ikke var helt optimalt. På Dueodde ble det 12.plass, og ikke mange sekundene opp til topp 10. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

Beste norske mann er Kjetil André Bjerkrheim fra Team Sportsmanden, som løp meget sterkt i sandløpet andre dag til 12.plass, og avanserte til 15.plass i sammendraget. Også Sebastian Aagnes fra Bærums Skiklub og Roger Thompson fra Team Sportsmanden er akkurat inne på topp 20-listen sammenlagt.

Thompson løp også strålende på det spesielle strandløpet over 5,7km og overtok ledelsen i sammendraget i klasse 40-44 år.

Roger Thompson (t.v.) leder klasse M40-44 år, mens Lasse Sørlund ligger på 2.plass i klasse M50-54 år. Her fra første dag. (Foto: Tove-Helene Thompson)

Leder sammenlagt gjør også superveteran Svein Arne Sølvberg i klasse M65-69 år, på god vei mot sin 12. sammenlagtseier i Etape Bornholm! Her er et dobbelt norsk ved Sverre Aksland fra Stegaberg som en god nummer to.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Team Sportsmanden sine lyse drakter er godt synlige på Bornholm. Så stiller da også Team Sportsmanden med to lag samt et par andre utøvere i Etape Bornholm. Her er Øisten Røisland, frode Monsen og Jon Grunnan på etappens første dag.(Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Tore Bjerkrheim er på Bornholm for niende året på rad og overrasker seg selv med et sterkt milløp første dag. Han har slitt med et kne i ukesvis og ikke klart å løpe annet enn oppover. På strandløpet gikk det enda bedre, og Tore ligger på 3.plass etter to distanser i klasse M50-54 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

I lagkonkurransen ser det ut som om Team Sportsmanden skal forsvare seieren fra i fjor. Laget leder suverent etter to etapper, og Team Sportsmandens lag 2 ligger faktisk på 4.plass av de 22 lagene som er med i klubbkonkurransen med seks løpere på hvert lag, ikke så lang bak de de danske og tyske lagene på andre- og tredjeplass.

Ruben Strand løper sterk for Team Sportsmanden på Bornholm. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
En plastret Tore Bjerkrheim gikk «all in» på starndløpet andre dag og imponerte med 3.plass i klasse M50-54 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Morten Sverdrup-Thygeson løp meget bra på stranddløpet. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Øistein Røisland synes det var veldig uvant å løpe på sand, men han fikk opp dampen etter hvert. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Jon Grunnan – nummer to i rekken her – jobber hardt på Dueodde-stranden. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Nestor på Team Sportsmanden sitt lag 2 er Lars Sverdrup-Thygeson, en av landets beste i sin aldersgruppe i en årrekke. Han ligger på 4.plass i M55-59 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Løpende lagleder Frode Monsen steppet inn som sistemann på lag 1 da Marthe Katrine Myhre dessverre måtte melde forfall i siste liten. Monsen løper Etape Bornholm for syvende gang og har åpnet med to 6.plasser i klasse M55-59 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Et flott skue og mye liv under strandløpet. Her sees Liv Lyngstad Nilsen i hvit drakt med mørke striper langt til venstre i bildet. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)
Her er løperne, anført av Hanne Wibe, på vei inn i de store sanddynene etter å ha fulgt strandkanten i noen kilometer. Wibe har etter to etapper forbedret seg med over 3 1/2 minutt fra samme to løp i fjor og innehar 7.plassen i klasse K45-49 år. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

Vi sliter litt med tregt og ustabilt nett på Bornholm, men oppdaterer med mer senere!

Se også Team Sportsmanden sitt album på Facebook, der det legges ut bilder daglig! 

Alle resultater her

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -