LøpskarusellenRun4lifeVirtuelle løp

Status for Sommerkarusellen per 5.august

Sommerkarusellen, som er en del av Løpskarusellen, er nå inne i den siste måneden. Hittill er det sendt inn 76 resultater, men intet er avgjort før 31.august. Her er status for registrerte resultater per 5.august på de tre distansene 5 km, 10 km og halvmaraton.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Halvmaraton – Mads Berge har overtatt teten etter kjempeløp på 1.12.41

Mads Berge (forsidebildet) fra Høydalsmo IL og Team Sportsmanden har ikke bare tatt teten i Sommerkarusellen på halvmaraton. Etter et knallsterkt og veldig jevnt løp på 1.12.41 på hjemmebane i Høydalsmo tidligere i sommer, tok kråkstingen som har bosatt seg i Telemark også teten på distansen i Løpskarusellen. Fra før ledet Tony Gjerde fra Bøler IF distansen etter sitt vinnerløp i Vårkarusellen på 1.13.50.

Nest beste tid i Sommerkarusellen hittil har Morten Vestvik, men spranget i tid fra Berge er på en halvtime (1.42.42), så her er det gode muligheter for flere å melde seg på!

Raskest av kvinnene til nå i Sommerkarusellen er Anne Renate Bergtun fra Asker Skiklubb med sin tid på 1.47.11 fra 6.juli, foran Inger Johanne Klokset som har registrert 1.48.49. Deretter kommer superveteranen Vera Nystad. 74-åringen fra Søgne IL har også flest starter på distansen i sommer med hele fem halvmaraton, hvorav den raskeste er på 1.54.57 fra 18.juni.

Sommerkarusellen – halvmaraton – Status per 5. august

Per Arne Rolstad og Heidi Yven leder 10 km – Klasserekord av Vera Nystad!

På milen er det Per Arne Rolstad fra Team Sportsmanden som har den desidert beste tiden. Med 36.41 er karen fra Snertingdal den eneste som har vært under 40 minutter så langt i sommer. Dermed sniker han seg også fire sekunder foran nevnte Berge på 10 km totalt i Løpskarusellen til 4.plass på listen. 10 km ledes fortsatt av vinneren av Vårkarusellen, Tony Gjerde, som løp på 33.22.

Heidi Yvens ledertid i Sommerkarusellen er 49.23. Med den tiden avanserer løperen fra Stjernene en plass til nummer 14 på kvinnenes sammenlagtliste på 10 km i Løpskarusellen, som fortsatt ledes av Elin Solvang med 43.28.

Like bak fulgte Vera Nystad, som med 49.53 ble historisk som første norske kvinne som løp på under 50 minutter i klasse K75-79 år. Bjørg Hagen sin klasserekord på 52.03 fra 2017 ble smadret av Super-Vera.

Selv synes hun imidlertid det er litt urettferdig, all den tid hun ikke fyller 75 år før i desember. Nystad har jo et poeng der, og vi mener at Kondis og Norge burde fulgt de internasjonale normene, der det er reell alder og fødselsdato som er avgjørende. I Norge er det det året man fyller som er avgjørende. Fyller du år den 31.12, får du altså et helt år ekstra i klassen i forhold til en som er en dag yngre og fyller år 1.1. Så ja, det er ikke en helt rettferdig ordning, men Vera Nystad kommer nok til å løpe godt under Bjørg Hagen sin tid også etter desember da hun fyller 75 år. Uansett er tiden hennes fantastisk sterk! Klasserekorden i K70-74 er for øvrig på 48.04, satt av den tidligere langrennsløperen Katharina Mo Berge i 2015.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Vera Nystad etter å ha satt ny norsk aldersrekord på 10 km, med god drahjelp av Elin Drangsholt.

Jeg er så glad for at jeg fant dette (Løpskarusellen), det har gitt meg et oppsving på å løpe fortere. Takk igjen.»

Vera Nystad

Sommerkarusellen – 10 km – Status per 5. august

Berge og Bergtun topper også 5 km

På den korteste distansen – 5 km – er det igjen Mads Berge som leder i Sommerkarusellen. Med tiden 16.24 forbedret han sin egen tid fra Vårkarusellen med halvannet minutt og jumper fra 10.plass til 2.plass på distansen i Løpskarusellen, der Tony Gjerde fortsatt leder to av tre distanser med 15.51.

Nest raskest hittil i sommer på 5 km, såvel som på 10 km, er Jan Billy Aas fra Team Sportsmanden med 17.47, mens Terje Dahl fra Asker Skiklubb Turløpergruppa følger på tredjeplass med 19.20.

Dahls klubbvenninne Anne Renate Bergtun leder også kvinnenes 5 km i Sommerkarusellen etter sitt løp på 22.21, foran Team Sportsmandens Inger Johanne Klokset.

Også Anne Renate Bergtun leder to av distansene i Sommerkarusellen.

Sommerkarusellen – 5 km – Status per 5. august

Mye gjenstår både av Sommerkarusellen og Høstkarusellen

Fortsatt gjenstår nesten en av de tre månedene i Sommerkarusellen, og med mange tilbake fra ferie og feriemodus, ser vi ikke bort fra at det kommer mange resultater og kan bli store endringer i innspurten av Sommerkarusellen.

Som de fleste kanskje har fått med seg, er altså Sommerkarusellen en av tre delkaruseller i Run4life Løpskarusellen 2020. Det kåres vinnere sammenlagt og per distanse for de tre sesongkarusellene, men den gjeveste kampen står om distanseseirene og sammenlagt i Løpskarusellen, samt sammenlagt med aldersjustering*. Hvem som kåres som vinnere av Løpskarusellen 2020 vet vi altså ikke før etter at Høstkarusellen er avsluttet 30. november.

* Se hvem som ble kåret til Årets Sportsmand og Sportskvinde i fjor!

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -