LøpskarusellenSportsprofiler

Her er Årets Sportsmand og Sportskvinde for 2019

Kjell Arne Olsen og Silje Christiansen kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde 2019

Dette er andre året vi kårer Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde – en litt uhøytidelig kåring basert på resultatene oppnådd i Sportsmandens Løpskarusell.

I innbydelsen stod det at vinnerne av aldersjusterte sammenlagttider i Sportsmandens Løpskarusell 2019 kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde. Og med aldersjusterte tider i henhold til den internasjonale World Master Athletics Age graving calculator er dette nå gjort.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

And the winners are: Kjell Arne Olsen og Silje Christiansen! Sportsmanden gratulerer!

På forsidebildet sees begge – Silje Christiansen fra IL Driv til høyre i rødt, mens Kjell Arne Olsen fra Team Sportsmanden er sammen med nyinnmeldte Nina Wavik Ytterstad på bildet, etter at de begge slo til med kjempeløp i Valencia Marathon i desember.

Løpskarusellen består av både 5km, 10km og halvmaraton. Man kan delta kun på enkeltdistansene, men de beste tidene oppnådd i løpet av hele karusellen kårer sammenlagtvinnerne. Øystein Høines Larsen og Silje Christiansen stakk av med sammenlagtseieren. I tillegg kåres altså også en sammenlagtvinner basert på aldersjusterte tider.

Her er litt mer om de to vinnerne og sammenlagtlisten basert på aldersjusterte tider. 

Superveteranen Kjell Arne Olsen (59) 

ÅRETS SPORTSMAND 2019: Kjell Arne Olsen i Perseløpet i høst, der han satt pers på halvmaraton på 1.18.59 som en siste hardøkt før Valencia Marathon.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Kjell Arne Olsen er ikke helt som andre veteraner. Brumundølen som er bosatt på Kjellerholen i Akershus blir nemlig bedre og bedre, selv om han er blitt 59 år gammel og har trent mye mesteparten av sitt voksne liv. Tidligere drev han mye med sykling, men i godt voksen alder er det løping han satser på.

Kjell Arne Olsen sine tellende resultater fra Løpskarusellen 2019 er følgende:

5 km: 18.19 – som aldersjustert gir tiden 15.01.
10km: 39.22 – som aldersjustert gir 34.33.
Halvmaraton: 1.30.17 – som aldersjustert gir 1.14.35.


Dermed fikk Olsen sammenlagttiden 2.01.58, og vant foran fjorårsvinner og en annen superveteran Vidar Ellefsen, og Jørgen Saxegaard. Vinneren av Løpskarusellen Øystein Høines Larsen kommer «bare» på 5.plass når en tar hensyn til aldersjusterte tider.

Men Kjell Arne Olsen er god for langt bedre tider enn han har oppnådd i Løpskarusellen. Sportsmandens Løpskarusell har blitt brukt til egne kvailtetsøkter og testing av form mot sesongens store mål, som var Valencia Marathon 1. desember. Og det løpet endte med ny personlig rekord på maraton med fantastiske 2.46.55! Dermed forbedret han sin 29 år gamle rekord fra 1990! Slå den!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg er utrolig glad og lettet etter å ha oppfylt en drøm etter 17 ukers jobbing med treningsprogrammet mitt. 2 økter er «mistet» på disse ukene pga skade/sykdom. Trening hjelper! sa Kjell Arne etter fantomløpet i Valencia.

Suverene Silje Christiansen (44) 

ÅRETS SPORTSKVINDE 2019: Silje Christiansen i aksjon i Vinterkarusellen på Romerike.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Enebakkjenta Silje Christiansen som representerer Driv IL har også i 2019 fortsatt med å dominere kvinnenes Løpskarusell. 44-åringen som er svært glad i å konkurrere året rundt, er faktisk fortsatt ubeseiret etter å ha deltatt i – og vunnet – samtlige distanser og sesongkaruseller både i 2018 og 2019!

Nå har ikke deltakelsen på kvinnesiden vært like stor som blant gutta – men det er en meget god prestasjon hun har stått for med tider som få av mennene slår. Og i motsetning til for mennene, vant altså Silje Christiansen både i reelle tider og aldersjustert, for andre år på rad! 

–Det er veldig morsomt og overraskende å bli kåret til årets sportskvinde. Det gir meg god motivasjon for å fortsette å trene godt også i 2019. Skal jo selvfølgelig melde meg på karusellen igjen i år, og da må jo målet være å slå resultatene fra karusellen i 2018, sa vinneren etter at hun altså også ble tidenes første «Årets Sportskvinde» i 2018.

Og Silje Christiansen innfridde sine egne forventninger og forbedret tidene sine på samtlige distanser. Her er hennes tellende resultater fra Løpskarusellen 2019:

5 km: 19.01 – som aldersjustert gir tiden 18.01.
10km: 39.35 – som aldersjustert gir 37.20.
Halvmaraton: 1.29.24 – som aldersjustert gir 1.23.50.

Silje Christiansen fikk dermed sammenlagttiden 2.19.11 og vant foran veteranene Inger Johanne Klokset og Merete Bolin.

Bruker Løpskarusellen som inspirasjon

Sportsmandens Løpskarusell brukes gjerne til å inspirere seg selv (og andre) til å yte litt ekstra på egne treningsrunder, så tidene der er selvsagt ikke like gode som man oppnår i vanlige konkurranser. 

Løpskarusellen er et flott tilbud til oss løpsinteresserte. Håper jo at flere benytter seg av muligheten til å delta. Det er jo selvfølgelig veldig ønskelig med flere deltagere spesielt i kvinneklassen. Jeg har ihvertfall planer om å delta også i år, og gleder meg allerede, sa Silje Christiansen også etter fjorårets karusell.

Løpskarusellen gir meg motivasjon til konkurransespesifikke økter som jeg ikke har klart å gjennomføre tidligere. Jeg trenger denne formen for motivasjon som Løpskarusellen er. Den gjør det lettere å måle fremgang ved å løpe samme økt flere ganger i løpet av året, eventuelt sammenligne med tidligere år. Da er det lettere å starte konkurranser i rett tempo, fortalte Vidar Ellefsen etter å ha blitt kåret til Årets Sportsmand i 2018.

Resultater Sportsmandens Løpskarusell 2019 –
Sammenlagt med aldersjusterte resultater

Resultater Sportsmandens Løpskarusell 2019 – sammenlagt resultatliste med aldersjusterte resultater. (NB: Klikk på bildet for større versjon)

Les også hvem som vant Sportsmandens Løpskarusell uten aldersjustering sammenlagt og for de tre distansene

Alt om Sportsmandens løpskarusell for 2019 finner du på hjemmesiden – med info om Løpskarusellen 2020 etter hvert.

Og vil du være med å kick-starte sesongen har du sjansen allerede i årets første helg, 3. – 5. januar – med:

Sportsmandens Nyttårstrim

Se også egen Facebookgruppe for Sportsmandens Løpskarusell


Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -