InternasjonaltMaraton

Nina Wavik Ytterstad med rekordløp i Valencia Marathon – Kjell Arne Olsen forbedret 29 år gammel pers!

Ikke bare Sondre Nordstad Moen som løp fort i Spania

Superveteranen Nina Wavik Ytterstad fra SK Vidar slo igjen til med et kjempeløp. Etter fantastiske 2.52.14 kunne 57-åringen juble for nok en ny norsk, nordisk og europeisk klasserekord i klasse K55-59. Nina var over 17 minutter foran nest beste kvinne i klassen i Valencia!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Europarekord – og nesten verdensrekord (oppdatert)

Tiden hennes i dag er ikke bare norsk rekord. Det er også Europarekord – og tiden var faktisk tangering av det som inntil for en måned siden også var gjeldende verdensrekord.

– Norsk klasserekord på Nina, og hadde nettotiden hennes kunnet bli godkjent som rekord, hadde det vært verdensrekord faktisk. Europarekord må det være i hvert fall! forteller Kjell Arne Olsen fra Valencia noen timer etter løpet, og tar et ørlite forbehold.

Oppdatering: Og Nina Wavik Ytterstad selv skriver følgende på Facebook «dagen derpå»:

– Jeg må oppdatere gårdsdagens innlegg (se under bildet) fordi det viser seg at verdensrekorden jeg jaktet på ble slått i New York Marathon, 3. november av Jenny Hitchings og lyder nå på 2.50.36. Det morsomme er at Jenny er den som også slo meg i Boston i 2015. 

SÅ GLAD VAR NINA ETTER REKORDLØPET, da hun blant annet skrev dette: –Valencia maraton 2019 ?????. 10-års maratonjubileum, 20. maratonløp, og nest beste resultat. En ordentlig jobbemaraton, hvor målet var verdensrekord i klasse W55-59. Når man er 57 år og ikke er god nok for å stille i eliteklassen, er medaljens bakside at det er bruttotid som gjelder og ikke nettotid. Med tangering av v.rek. på 2.52.14, men en registrert bruttotid på 2.52.21 må jeg jammen trene mer?. En fantastisk heiagjeng med delegerte oppgaver, bidro til en optimal opplevelse. (Foto: Privat)
NORSK VETERANJUBEL: –Fantastisk dag i Valencia! ☀️ Forholdene var tilnærmet perfekte, og Kjell Arne slo sin personlige rekord fra 29 år siden med 45 sekunder. Og Nina med en vanvittig prestasjon helt i ypperste verdensklasse! Sitatet er fra Marie Brudvik som la ut dette bildet på Facebook etterpå.
Foto og forsidebildet: Marie Brudvik

Kjell Arne Olsen med superpers 29 år etter den forrige!

Og Kjell Arne Olsen slo til selv også! Etter knallsterke 2.50 samme sted i fjor, har Olsen trent målbevisst for å komme under 2.50 i år. Og jammen klarte ikke karen fra Veldre Friidrett og Team Sportsmanden, som er et par år eldre enn Ytterstad, også brasene. Med kjempesterke 2.46.55 i klasse M55-59 år slo den tidligere syklisten faktisk sin 29 år gamle maratonrekord med 45 sekunder!

For noen er det visst aldri for sent å forbedre seg!

Lett i steget og fokusert. Kjell Arne Olsen har trent målbevisst mot Valencia Marathon, som var sesongens store mål.
Foto: Mariann Wavik Auvi

Flere veteraner løp fort!

De to var ikke de eneste norske veteranene som imponerte i Valencia. Mosseduoen Rune Eriksen og Johnny Stensrud var ikke så langt bak Kjell Arne Olsen, som for øvrig ble nummer 6 i det tøffe selskapet i klasse M55-59 år. Stensrud kom her på 11.plass i samme klasse med 2.54.19, såvidt vi vet solid ny personlig rekord det også. Og Rune Eriksen ble best plasseringsmessig av trioen med sin 5.plass i klasse M60-64 år på knallsterke 2.53.37! Virkelig imponerende av alle sammen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sondre Nordstad Moen med tidenes nest beste norske maraton

Som Sportsmanden allerede har meldt på Facebook, slo Sondre Nordstad Moen til med et nytt superløp. Trønderen fulgte teten på første halvdel, og lå da an til en tid på 2.03-tallet! Det ble litt tungt på slutten, men likevel ble det supertiden 2.06.17 i mål, kun 29 sekunder fra sin egen norske og nåværende europeiske rekord fra 2017.

Sondre er den eneste nordmannen som har løpt maraton på under 2.10 og han har nå de to beste tidene noensinne av en løper født i Europa.

Jørgen Korum (2.30.14) – vinner av halvmaraton under Jessheim Vintermaraton nylig – og Thomas Asgautsen (2.33.04) – vinner av årets Oslo Maraton – var de nest beste norske i Valencia.

Og av norske kvinner var det kun Ida Bergsløkken som løp raskere enn Nina Ytterstad, med sterke 2.43.28 i sin debut på distansen! Med dette topper Bergsløkken årsstatistikken til Kondis på maraton i 2019.

Kinde Atanaw Alayew fra Etiopia vant på sterke 2.03.51.

Valencia Marathon har blitt svært populært og har vært utsolgt lenge. Resultater for samtlige nordmenn og alle andre finner du i linken under.

Alle resultater

Har løpt fort i Valencia før

Det er for øvrig ikke første gang den tidligere håndballspilleren Nina Wavik Ytterstad løper fort i Valencia Marathon. For to år siden smadret hun klasserekorden i K55-59 med 2.55.53 i Valencia som første norske kvinne over 55 år som løp på under 3 timer. I dag smadret hun rekorden på ny!

Du kan lese hennes egen rapport fra løpet i 2017 her.

Og i fjor høst ble hun verdensmester i klassen på halvmaraton i Malaga.

FLOTT. Sånne er oppløpet ut, da Kjell Arne Olsen stormer mot mål i Valencia.
Foto: Marie Brudvik

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -