FolloLangrennOppegård

Anikken Gjerde Alnæs med lovende takter

Lokal sport – Målte krefter mot langrennseliten

Mens det forrige helg var sesongåpning for skiskytterne der Thomas Gifstad målte krefter mot verdenseliten, var det denne helgen langrennsfolket som startet sesongen med nasjonal åpning på Beitostølen. Alt som kunne krype og gå av de beste norske langrennsløperne stilte til start, sultne på å komme i gang med sesongen og å vise seg frem. Inkludert et par lokale løpere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Igjen var Thomas Gifstad på plass, da han på lørdagens 15 km klassisk gikk inn til en høyst respektabel 104.plass i det knallharde selskapet. Nivået i «nasjonalidretten» langrenn i Norge er skyhøyt, og med tiden 40.19 på det litt krevende nullføret var Gifstad drøye fem minutter bak vinneren Didrik Tønseth. På søndagens 15 km fristil gikk det ikke like bra, da Thomas Gifstad og Martin Johnsrud Sundby var to av de tre som brøt løpet, der Siggerudgutten Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer to. 

Apropos Didrik Tønseth. Les også:
Alt om den spennende duellen i NM terrengløp

Gifstad var heller ikke den eneste fra Oppegård som stilte til start på Beitostølen. Klubbvenninnen Anikken Gjerde Alnæs fra Rustad IL har nemlig også nylig flyttet til Oppegård. Hun er samboer med vår sykkelproff Carl Fredrik Hagen, og de to har kjøpt seg leilighet i Oppegård syd, et langt steinkast fra lysløypen og golfbanen på Greverud. Ikke fritt for at det snakkes mye om trening der i gården. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GODE TAKTER: Anikken Gjerde Alnæs viste muskler i sesongåpningen. Det skal bli spennende å følge med utover i sesongen.
 Foto over og forsidebildet: Martin Jutkvam/ Nordstrands Blad

Alnæs gikk i fjor langløpscupen Visma Ski Classics på lag med Thomas Gifstad. Mens Thomas fortsatt satser på langløpscupen med Vasaloppet som hovedmål for sesongen, vil Anikken i år satse mer på tradisjonell langrenn. Tidligere har allsidige Alnæs også vært en habil skisprinter, og hun stilte også til start på fredagens sprintrenn på Beitostølen. Der gikk hun videre fra prologen etter 24.beste tid, men i kvartfinalen var det slutt. 

Dagen etter ble det 32.plass på 10 km klassisk for Gjerde Alnæs, drøye fire minutter bak suverene Therese Johaug. Men med tiden 30.26 var det bare minuttet opp til en topp 20-plassering på det vanskelige føret, og Anikken hadde gode løpere som fredagens sprintvinner, Ane Appelkvist Stenseth og fjorårets komet, Kristine Stavås Skistad bak seg på resultatlisten. Så sesongstarten lover bra for jenta fra Frogner i Akershus, som for øvrig allerede har markert seg lokalt i løping i sommer i Follotrimmen, der hun vant det andre løpet i Ås og ble nummer to i det tredje løpet i Finstadmarka.

AKTIV: Thomas Gifstad deltok like godt i sesongstarten i langrenn også, uken etter at han her er i aksjon i sesongstarten for skiskytterne på Sjusjøen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Les også:
Stor stemning og flotte vinterforhold i skiskytternes sesongåpning på Sjusjøen

– – –

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over er vår hovedsak i uke 48.

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -