LangrennTurrenn

Verdens lengste skirenn avgjort på T.K.O.

Lederen kolliderte med turist, brakk skien og mistet seieren kort før mål etter nesten 120 km!

Jubileumsutgaven av Troll Ski Marathon, med en utvidet trasé på hele 120 km, ble en ubetinget suksess. Det var omtrent like mange deltakere på den aller lengste distansen som på den tradisjonelle 95 kilometeren. 276 løpere startet og hele 264 av dem kom til mål i verdens lengste klassiske skirenn. Kun 14 brøt altså, mot 19 i det 25 km kortere hovedløpet, der 260 fullførte. Og med en slik suksess for ultradistansen, så har arrangøren allerede signalisert at 120 km står på programmet til neste år også.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
LUKE: Øyvind Moen Fjeld har fått en liten luke til Kjetil Hagtvedt Dammen i bakkene opp mot Nordseterfjell og Lunkefjell. De to hadde en hard fight med en noe dramatisk avslutning.
Alle bilder: Sportsmanden / Frode Monsen

Det var tildels svært stor spredning mellom løperne mot slutten, men likevel var det close race og beinhard kamp om seieren mellom Øyvind Moen Fjeld og Kjetil Hagtvedt Dammen. Fjeld hadde imidlertid overtaket, helt til en uheldig turgåer ødela moroa for Kjelsås-løperen, som brakk skiene i kollisjonen! Dermed var det Dammen sin tur denne gangen, etter at han ble knepent slått i spurten av det nesten like lange Grenaderen tidligere i vinter.

Fort Moen Fjeld var det selvsagt svært surt at den store dagen ble ødelagt kort før mål på en slik måte.

– Dagens utvilsomt mest uheldige var Øyvind Moen Fjeld fra Team Veidekke. Han var lenge i føringen på 120 kilometer, men plutselig ble han påkjørt av en turist, og tapte seieren på det. Øyvind ødela skia, men fortsatte til mål med turistenes ski, og ble nummer to, står det på arrangørens hjemmeside.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Øyvind Moen Fjeld er i ferd med å koble grepet.

Og selv med uhellet og den siste biten på turistens ski, så var det bare 32 sekunder som skilte de to beste etter 120 km, mens det var over 10 minutter ned til tredjemann, Petter Soleng Skinstad.

-Bittert, fryktelig bittert, var Moen Fjeld sin oppgitte kommentar til arrangøren.

SAMSUNG CSC
Øyvind Moen Fjeld kjører knallhardt…

SAMSUNG CSCMen Kjetil Hagtvedt Dammen kjemper innbitt for å tette luken.

SAMSUNG CSC
Så forsvinner duellantene opp bakken og inn i tåkeheimen, med løpere fra «sprintdistansen» 95 km foran seg som harer. 
SAMSUNG CSC
NR 3: Petter Soleng Skinstad staker seg opp bakkene på kjente trakter i Sjusjøen-området, der han legger ned veldig mange treningstimer året rundt.
SAMSUNG CSC
STERK VETERAN: Geir Ludvig Aasen Ouren er alltid med i lange renn, og hevder seg forstatt langt oppe på resultatlistene. Han var bare minuttet bak Skinstad i mål til fjerdeplass.
SAMSUNG CSC
Eirik Bjerregaard  fra Krødsherad IL (t.h.) og Jens  Bredde Vig fra Drammen Strong blir nummer 20 og 21 på kongedistansen.
SAMSUNG CSC
Bjerregaard og Vig i kupert terreng og trolsk natur ved Nordseter.
SAMSUNG CSC
Sebastian Aagnes fra Bærums Skiklub blir nummer 19 på 6.31.08.
SAMSUNG CSC
Geir Strandbakke fra Lillehammer Skiklub blir nummer 24 og tar andreplassen i den store klasse 46-60 år, bak Anders Karlsen fra Nesodden IF. Mens man opererte med vanlige 5-årsklasser på 95 km, hadde man nemlig 15 årsklasser for veteranene på 120 km.
SAMSUNG CSC
TROLSK I TROLLSKI: Sigurd Sollien Hulbak på vei til 25.plass.
SAMSUNG CSC
Kun siste etappe fra Nordseter gjenstår!
SAMSUNG CSC
SISTE PÅFYLL: Godt med litt næring før stigningene mot Nordseterfjell og Lunkefjell.
SAMSUNG CSC
Cola eller energidrikk? Begge deler ble delt ut.
SAMSUNG CSC
UTRADISJONELL DAMEVINNER: Marika Sundin fra tradisjonsrike Mora IF i Sverige ser mer ut som en turgåer enn som en racer i langrennsdress, der hun er på vei inn til siste drikkestasjon. Men Sundin, som aldri hadde gått lenger enn 45 km før lørdagens renn, vant en suveren seier, hele 15 minutter foran Julie Synnøve Ensrud (Trøsken IL), med Lisa Kvamme (Søre Ål IL) på tredjeplass.
-Denne skituren hadde alt. Jeg måtte smøre om et par ganger. Ble dyktig sliten, men mot slutten kviknet jeg til igjen. For meg var dette starten på neste sesong, og da må jeg jo være fornøyd, sa Sundin til arrangøren etterpå. Vinnertiden ble 7.04.56.
20150411_140618~2
BLID VETERAN: Ikke ukjente Geir Skari i Norges gamle landslagsdress ser ut til å kose seg på langtur. Han gikk sammen med klubbkameraten John Kvale fra Lensbygda Sportsklubb og de to ble hhv nummer 65 og 66 på 7.18.16 og 7.18.17.
20150411_140712
Oppegårds lovende 18-åring Erlend Hokholt gjør stadige fremskritt. Den lovende skiskytteren og langrennsløperen imponerte med å gå kongedistansen på 120 km på 7.19.00.

 

Alle bilder: Sportsmanden / Frode Monsen

Se også andre reportasjer fra årets Troll Ski Marathon på Sportsmanden:

Trolsk i Trollski – med resultatlink

Tøffe tak i tåkeheimen – fra 95 km

Rapport fra klassevinner Trond Olav Berg

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -