Langrenn

Therese Johaug legger opp: – Ringen er sluttet

Så var det kanskje likevel en forsnakkelse da Therese Johaug midt i jubelrusen etter OL-gullet i tidelsdramaet på 10 km, svarte JA på spørsmål om dette var hennes siste renn. I hvert fall nesten.

Nå har Therese Johaug selv bekreftet på sin Instagramkonto at hun gir seg som eliteløper etter denne sesongen. Selv om det enda gjenstår noen renn, blir morgendagens tremil i Holmenkollen en perfekt avslutning, på samme distanse og i samme løyper som hun fikk sitt store gjennombrudd og kanskje sin aller mest minnerike seier: VM-gullet på hjemmebane i 2011.

– På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022, står på startstreken til nok en tremil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det er en tid for alt, skriver Therese Johaug på Instagram.

18 år gammel slo Johaug gjennom med en sensasjonell bronsemedalje på tremila i VM i Sapporo. Siden har det gått slag i slag, med flest oppturer, men også den gedigne nedturen med utestengelsen som gjorde at hun mistet både VM i Lahti i 2017 og det påfølgende OL året etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Når hun nylig tok hele tre individuelle OL-gull i Beijing, satt hun samtidig kronen på verket med det eneste hun manglet i karrieren. Likevel kom det som en stor overraskelse på mange at hun nå velger å gi seg.

– Takk for gode minner sammen i skisporet, Therese! Og velkommen inn i pensjonistenes rekker, skriver Petter Northug jr. på Facebook.

Therese Johaug under VM i Falun i 2015, der hun for første gang ble «VM-dronning».
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Les også: Petter og Therese ble VMs konge og dronning i tidenes norske VM-innsats

Mens venninnen Marit Bjørgen faktisk var veldig overrasket da Therese ringte henne tidligere i uken.

– Hun er en vanvittig skiløper, men også et godt og omsorgsfullt menneske. Hun bryr seg. Det var alltid godt å ringe Therese, vi backet hverandre både i medgang og motgang, sier Marit Bjørgen til Nrk.

DE TO STORE: Therese Johaug og Marit Bjørgen. Her fra tremila i Kollen i 2015, der Marit Bjørgen avgjorde duellen mellom de to store konkurrentene og gode venninnene.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no

Dette meddelte Therese Johaug på Instagram:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Den 5. mars 2011 vant jeg tremilen i VM på hjemmebane, min første seier som senior, og starten på et eventyr som har tatt meg steder jeg trodde jeg aldri skulle nå✨På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022 står på startstreken til nok en 3 mil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn😭❤️.

Krigen i Ukraina gjør at mye kan føles meningsløst, og mitt hjerte ligger også hos det ukrainske folk, som akkurat nå kjemper for sin frihet.

I lys av dette ser jeg ekstra frem til en siste fight på hjemmebane med flagget på brystet og er takknemlig for alt idretten har gitt meg❤️

Får vi se Johaug mer på løpebanen?

Det 33-år gamle kondisjonsfenomenet fra Dalsbygda har også imponert stort med joggesko på beina de siste årene. Så kanskje får vi se henne litt mer sommerstid fremover, når hun nå legger opp som fulltids langrennsløper? Det er lov å håpe.

Etter sitt klare NM-gull i terrengløp i Frognerparken i 2019, sa hun følgende etterpå:

– Det var jo rene Kollen-stemningen!

TAKKL FOR MEG! Therese Johaug intervjues av Åge Skinstad for et par år siden.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
TAKK FOR INNSATSEN! Sportsmandens redaktør takker også Therese Johaug for de mange store opplevelsene hun har gitt det norske folk og langrennspublikummet.
Foto: Rolf Bakken

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -