Terrengløp

– Det var jo rene Kollen-stemningen!

Therese Johaug etter NM-gull i terrengløp

Langrennsstjernen Therese Johaug innfridde favorittstempelet og satt alle friidrettsløperne på plass under Norgesmesterskapet i terrengløp i Frognerparken.

I fravær av løperstjernen Karoline Bjerkeli Grøvdal, var Johaug den store forhåndsfavoritten på den 6 km lange løypen. Og etter for en gangs skyld å ha åpnet litt avventende på den første av de tre rundene, tok Therese Johaug kommandoen straks det lette åpningsstrekket var unnagjort. Inn mot den første bakken var det bare Sigrid Jervell Våg og Maria Sagnes Wågan som fulgte Johaug en stund, men etter hvert måtte først Wågan, så Våg også slippe o2-snappperen fra Dalsbygda, som representerer FIK Ren-Eng.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Fjorårsvinner Sigrid Jervell Våg med mål i sikte. På forsidebildet stormer Therese Johaug inn på oppløpet.

Fjorårsvinner Våg fra BUL holdt unna for an hardt avsluttende Wågan fra Tjalve, som nærmet seg kraftig på den siste kilometeren. I mål var hun 28 sekunder bak Johaug og tre sekunder foran Wågan. De tre var i en klasse for seg, med Annie Bersagel som fjerde kvinne over mål, men som amerikansk statsborger er hun ikke på NM-listen. Amalie Sæten sikret seg dermed fjerdeplassen, 1.20 etter Johaug, med skadeplagede Live Solheimdal fra arrangørklubben SK Vidar tilbake i konkurranse til 5.plass, fem sekunder bak Ull/Kisa-løperen.

Maria Sagnes Wågan avsluttet sterkt.
Vinner av halvmaraton i Oslo Maraton, Annie Bersagel, viste styrke igjen.
Amalie Sæten sjekker om det kommer noen bak….
Live Solheimdal spurter friskt. Hun var bra fornøyd med løpet og glad for å være i gang igjen etter mye skadeproblemer de to siste årene. Neste år er målet å kvalifisere seg til EM på 5000m, røpet hun etterpå.

Deretter kom trioen Kristine Dommersnes (Haugesund IL), Hanne Mjøen Maridal (Lillehammer IF) og Heidi Pharo (Bøler IF) på rekke og rad innenfor tre sekunder, mens Ine Bakken (Gular) og skiskytter Hilde Fenne (Varegg) ble de to siste på topp 10-listen. Både motbakke-ekspert Karoline Holsen Kyte fra Førde IL og Sara Svarstad fra SK Vidar fikk imidlertid samme tid som Fenne (21.36), så her var det tett som haggel.

SPURTDUELL: Hanne Mjøen Maridal er først her, men Kristine Lande Dommersnes er sekundet foran i mål.
Like bak kommer Heidi Pharo farende, som ikke var helt fornøyd med å misse en topp 6-passering med kun tre sekunder. Heidi dokumenterte imidlertid god form og satser på pers og 33-tallet i Hytteplamila neste helg, fortalte hun etterpå.
Pallpikene, med Johaug i midten, Våg bakerst og Wågan nærmest.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle resultater

Se også reportasjen fra mennenes norgesmesterskap, med den spennende duellen mellom Henrik Ingebrigtsen og Didrik Tønseth.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -