OppegårdTerrengløp

Ivar Formos Minneløp

Ivar Formos Minneløp ble forrige lørdag arrangert for 9. gang i det som var skilegendens egen lekegrind; Nordmarka. Dette er et 17 km langt og ganske kupert terrengløp. På resultatlisten finner vi et par lokale mosjonister.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Øyvind Bystrøm fra Sofiemyr løp på 1:23:43 til 48.plass totalt og 4.plass i klasse M40-44 år. Og Erling Furunes fra Kolbotn ble nummer 152 totalt og nummer 24 i samme klasse med tiden 1:41:29. Begge to er aktive mosjonister. Mens Øyvind nok helst deltar i triatlon og sykkelløp, liker Erling aller helst lange utfordringer. Jo lenger, jo bedre! Han var en få som fullførte det ekstreme ultratrail-løpet fra Bergen til Oslo i sommer. Så for Erling var nok Ivar Formos Minneløp bare som en kort treningstur å regne. 

Vi nevner også at Langhusgutten Espen Kristiansen (39), som har gjort bergenser av seg og representerer Gular, ble nummer fire i løpet på sterke 1:09:15. Halfdan-Emil Færø fra Varegg Fleridrett (1:03:10) og Katrhine Kvernmo fra Tromsø Løpeklubb (1:17:11) vant løpet, som gikk under nærmest perfekte forhold. Selve løpet er tøft, og det løpes over tre topper med mange høydemeter og delvis i teknisk krevende terreng. I tillegg er det en kortere løype på 9 km med egen trimklasse, samt 3 km for 9-12 år og barneløp for de aller yngste. 

Lyn Ski er arrangør, og løpet er selvsagt oppkalt etter klubbens store langrennsløper og OL-vinner på femmila fra 1976, skilegenden Ivar Formo, som så tragisk endte sine dager i Nordmarka da han gikk gjennom isen og druknet på en treningstur 2. juledag 2006. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Resultater

Øyvind Bystrøm underveis i Ivar Formos Minneløp, også i innspurten på forsidebildet.
Foto: Andreas Skiri Refsdal / arrangøren
Erling Furunes trives også i terrenget. Foto: Andreas Skiri Refsdal / arrangøren
Den tidligere sterke orienterings- og langdistanseløperen Espen Kristiansen fra Langhus benyttet anledningen til å løpe Ivar Formos Minneløp når han var hjemom en tur.
Foto: Andreas Skiri Refsdal / arrangøren

Denne artikkelen er også publisert på Sportsmanden sin side i Oppegård Avis.

Les alle Sportsmanden sine lokalsaker fra Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -