HytteplanmilaOppegård

Perset i Hytteplanmila

Hytteplanmila har opparbeidet seg et ry som landets kanskje raskeste gateløp på 10 kilometer – og ikke minst et av de aller beste arrangementene. Og det med rette. Atmosfæren i og utenfor Holehallen er ganske spesiell både før og etter løpet, og det er alltid flere som setter ny personlig rekord eller årsbeste. Så også i år. En av dem var Eivind Bjørhei fra Oppegård IL. 

Sensommerens store løper i Follotrimmen, med fire strake seire i vår lokale karusell, slo like godt til med et kjempeløp i Hytteplanmila. For aller første gang klarte Bjørhei å løpe under 33 minutter. Den nye rekorden til sivilingeniøren fra Norconsult og Myrvoll lyder på 32.53. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
PÅ PERSEJAKT! Eivind Bjørhei fokusert og målrettet på vei til ny personlig rekord i Hytteplanmila.
Foto og forsidebildet: Arrangøren 

Da vi gratulerte Eivind på plenen utenfor hallen etter løpet, røpet han også at dette lett kan kan bli første og siste gangen han ser 32-tallet. 

–Nå blir det tvillinger, så det kan godt være at denne rekorden blir stående til evig tid, fortalte han med et stort smil.

Kanskje ekstra godt å ha sin beste sesong noensinne «i bagasjen» før bleieskift og nattevåk tar over som førsteprioritet for 32-åringen. 

GRATULASJON: Sportsmandens redaktør hadde mye å gratulere Eivind Bjørhei med etter løpet.
Foto: Dag Hjerpseth

Det var mange andre lokale mosjonister som hadde lagt lørdagsturen til Hole kommune og Svendsrudmoen. Av de raskeste var Daniel Ask fra Tårnåsen (35:48), Gjermund Habbestad (36:52) og Stig Ellingsen (37:17) fra Oppegård, Harald Ringen (37:54) fra Myrvoll, Thomas Oma fra Sofiemyr (37:21), og Anders Rhoden (38:29) og Jørn Thorsen (39:28) fra Kolbotn, som alle kom under den for mange «magiske» 40-minutters grensen. Harald Ringen, som forrige uke vant klassen i Nøklevann rundt, ble denne gangen nummer 4 i M55-59 år, kun to sekunder fra pallen.

Kameraten Svein Hagen fra Tårnåsen og Team Sportsmanden løp også meget bra og var ikke langt unna 40 minutter. Faren til proffsyklist Carl Fredrik Hagen er som sønnen tilbake etter en skadeperiode og viste solid formstigning med sterke 40:13 til 18.plass i klasse M55-59 år. Og kun tre sekunder bak Hagen kom Kenneth Pham fra Sofiemyr inn på 40:16. Mange løper fort i Hytteplanmila. 

Av kvinner som løp den 10 kilometer lange runden på under 50 minutter finner vi blant annet Birgitte Istad og Jannicke Skarbøe fra Kolbotn med henholdsvis 47:01 og 48:38, Cathrine Yttervik fra Sofiemyr med 48:46 og Helena Jahren fra Oppegård med 49:17. 

LØPEGLEDE: Cathrine Yttervik ser ut til å kose seg underveis i Hytteplanmila.
Foto: Hans Edgard Rakeie / arrangøren

Men det er ikke bare å reise til Hole og plukke perser eller gode tider. Det var fint løpsvær med sol og rundt 11 grader på lørdag, men en lei motvind på sletten mellom 6 og 8 km gjorde at mange slet ganske tungt utover i løpet i år. En av dem var Lars Thorsen fra Kolbotn og Team Sportsmanden, som fikk det skikkelig etter en litt for tøff åpning og endte på 44:32.

Gikk du glipp av Hytteplanmila eller vil løpe enda en rask 10 km, er det nye sjanser allerede på søndag. Da arrangeres nemlig den første utgave av Slitusprinten i Indre Østfold.   

–Løypa er rekordrask! Med kun asfalt som underlag og flatt terreng er løypa lettløpt og enkel. Er dere på jakt etter gode tider er dette en løype å sette «pers» på, står det i invitasjonen. (Klikk på annonsen lenger nede for mer info.)

Hytteplanmila startet også i det små for 17 år siden. I år var det igjen fulltegnet lenge før start og 2486 deltakere fullførte løpet. Som så ofte før var det stjernen Karoline Bjerkeli Grøvdal som vant kvinnenes eliteklasse, på topptiden 31:23. Mens Narve Gilje Nordås var aller raskest da OL-deltakeren debuterte i Hytteplanmila med 28:55.

(Se flere bilder under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Flere lokale mosjonister i Hytteplanmila

Endre Vindheim fra Kolbotn
Foto: Hans Edgard Rakeie / Arrangøren
Lars Thorsen fra Kolbotn var ikke helt fornøyd etterpå..
Foto: Frode Monsen
Harald Ringen fra Myrvoll var nok mer happy med 4.plass i klassen.
Foto: Arrangøren
Sportsmandens redaktør var også bra fornøyd med 7.plass i klassen sin.
Foto:Dag Hjerpseth

Hovedreportasjen fra Hytteplanmila:

Herlig og heftig i Hytteplanmila

Mer lokalt stoff fra Oppegård finner du her

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -