LøpingNøklevann RundtOppegård

God lokal innsats i Nøklevann Rundt

Nøklevann Rundt er en av «høstklassikerne» for våre lokale mosjonister. Og som så ofte før, var det supre forhold med sol og nærmest sommerlige temperaturer da løpet gikk på lørdag. 

–Det var perfekte løpsforhold da den 40. utgaven av Nøklevann Rundt ble arrangert fra Haraløkka, og sola kom til og med fram da 10-kilometeren var i gang, står det på hjemmesiden til arrangørklubben Bøler IF.

Beste lokale resultat stod langrennsløper Kristoffer Mogen (forsidebildet) fra Oppegård IL for. Han forserte den svært kuperte løypen på sterke 38:35, til andreplass i klasse M18-19 år og 16.plass totalt av 424 deltakere. Meget bra løpt, og Kristoffer ser ut til å være i god rute til vintersesongen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Veteranen Harald Ringen imponerte også. 58-åringen fra Myrvoll slo like godt til med seier av 20 deltakere i klasse M55-59 år på tiden 41:56. Roger Gotheim fra Oppegård IL ble nummer 5 i samme klasse på 48:03. 

KLASSESEIER: Veteranen Harald Ringen vant klasse M55-59 år.
Foto: Yuanjie Ding / Bøler IF 

Østmarka og grusveien rundt Nøklevann er et yndet område for løpere og mosjonister også fra Oppegård, med nydelig natur og et lokalhistorisk bakteppe med blant andre ruinene ved Sarabråten, som løypen også passerer. Men bakkene er mange, lange og bratte. Særlig den såkalte «Dreper´n» som kommer etter om lag åtte kilometer, opp fra Rustadsaga. Der er det egen tidtaking for «bakkesprinten». Harald Ringen forserte denne på 1 minutt og 41 sekunder, mens Mogen hadde 1:27 og beste tid i klassen. Langrennsgutta i Oppegård IL trener mye bakkeintervaller, så her fikk nok unggutten betalt for mange hardøkter med idrettslaget i høst. 

Det var for øvrig den tidligere langrennsstjernen Anders Gløersen fra Rustad IL som vant løpet, for sjette året på rad. Og det var nettopp i bakken han avgjorde seierskampen mot Håkon Engelsen Berg og vinner av Jotunheimvegen Ultra forrige helg, Magnus Warvik, etter knallsterke 1:13 opp «Dreper´n» og til sluttiden 33:33 – ny løyperekord etter at løypen for noen år siden ble forlenget litt til nøyaktig 10 kilometer.

Kvinnenes løp ble vunnet av Ingeborg Arneberg Stueland fra Voss IL på 40:20, foran Marianne Harnes (41:22) og Ingvild Tveita (41:33)

Det er også en 5 km i Nøklevann Rundt, som ble vunnet av Mathias Moen på 15:15 og Hanne Marthe Lie på19:00. Begge representerer Oslostudentenes IK Friidrett.

Resultater Nøklevann Rundt

RASK: Kristoffer Mogen løp fort rundt Nøklevann.
Foto og forsidebildet: Yuanjie Ding / Bøler IF 
Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -