Skåbu FjellmaratonUltraløp

Magnus Warvik og Silje Mjerskaug vant Jotunheimvegen Ultra

Den annonserte duellen i det 57 km lange Jotunheimvegen Ultra ble omtrent så tøff og tight som antydet.

Til slutt var det Magnus Warvik fra Oslostudentenes IK som trakk det lengste strået i kamp mot Sebastian Conrad Håkansson fra Svorkmo IL. Vinnertiden var sterke 3:45:25, med Håkansson drøye tre minutter bak på 3:48:40. Begge tidene var langt under den gamle løyperekorden til Håkon Urdal, som ble nummer 3 i år på 4:12:44.

–Det føltes tungt til 20 kilometer, men så løsnet det litt. Men den siste bakken her er jo helt… ja, nei… Jeg trodde jeg skulle bli tatt igjen, det var bare såvidt jeg klarte å løpe opp der, fortalte vinneren i seiersintervjuet etterpå.

Warvik utdypet til Sportsmanden at han visste at han måtte ha en god ledelse før bakken. Selv om han vant maratonløpet her for et par år siden, holdt han da på å bli tatt igjen av Håkon Urdal i bakken, men holdt såvidt unna. Nå «løp han for livet» uten å vite hvor langt bak jagende Håkansson var.

Dette var Warvik sin sjette helg på rad med konkurranse, så det var gøy, fortalte han.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VANT Magnus Warvik løper over mål på ny løyperekord i Jotunheimvegen Ultra.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Sebastian Conrad Håkansson la ikke skjul på at han var litt skuffet da han kom i mål, etter å ha slitt med gnagsår i rundt tre mil. Men etter å ha tatt av seg skoene roste han løypen og gratulerte vinneren.

–Det var en sabla fin løype og sinnsykt moro å løpe her, så det var gøy. Får jeg ikke problemer med beina eller føttene, så kunne det blitt en spennende kamp, men sånn var det ikke i dag. Magnus var bedre, så gratulerer til han, sa Sebastian til speakeren.

Humøret steg adskillige hakk da Håkansson litt senere fikk vite at han hadde vunnet det innlagte bakkeløpet Kamfossbakken Opp som avslutter alle distansene utenom 7,5 km. Den beryktede Kamfossbakken er 2,5 km lang med en gjennomsnittlig stigning på 10 prosent. Det er omtrent som i Fløyen Opp i Bergen, bare at nå kommer dette på slutten av løpene. Fra toppen av bakken er det bare cirka 500 meter med flate til målseglet.

Atletiske Håkansson som i mange år har vært blant de aller beste i såkalte hinderløp, er jo ikke av de minste eller letteste løperne. Det var også første gangen at en ultraløper vant den innlagte bakkeprisen, der vinnerne får hver sin «polkadott-trøye» a-la klatretrøyen i Tour de France med tittelen King eller Queen of Kamfossen!

Tredjemann i ultraløpet, Håkon Urdal, var sjanseløs til å følge duoen i tet og løp sitt eget løp. Urdal brukte over kvarteret lenger enn da han snek seg under fire timer som førstemann i fjor, men han har slitt litt i høst. Kanskje var det ikke så lurt å løpe Ringerike 6-timers, fortalte han etterpå.

KING OF KAMFOSSEN: Sebastian Conrad Håkansson
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Vant kvinnenes ultra etter utradisjonell oppladning

Kvinnenes ultraløp ble vunnet av ukjente Silje Mjerskaug fra Ski. Hun var selv veldig overrasket etterpå, ikke minst fordi hun løp den nye ultradistansen under Nordmarka Skogsmaraton forrige helg. Da brukte hun like over 6 timer, en grei «oppladning» til Jotunheimvegen Ultra, der vinnertiden ble 4:49:32.

Hun var hele 15 minutter foran toer Ragnhild Haukåen fra Sør-Vekkom Lauparlag, med Ida Slorafoss fra Romerike Ultraløperklubb på tredjeplass.

Totalt 80 fullførte Jotunheimvegen Ultra, hvorav 52 menn og 28 kvinner.

VANT: Silje Mjerskaug løper mot mål som klar vinner.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

RESULTATER JOTUNHEIMVEGEN ULTRA 2021

Mer fra Skåbu Fjellmaraton i egen artikkel (kommer).

Sebastian Conrad Håkansson løper over mål.
DUELLEN: Magnus Warvik blir gratulert av Sebastian Håkansson. De to var i en egen klasse.
SEIERSINTERVJUET. Pål Hallvard Virik intervjuer Magnus Warvik like etter målgang.
LØPEGLEDE: Lene Amundsen Våge fra Team Sportsmanden løper mot mål med et smil. Hun har allerede lovet «revansje» til neste år, men kan dra hjem til Sveio med en flott tredjeplass i klassen i bagasjen.

AMBASSADØR: Isabel Årnes er alltid på plass og er også ambassadør for Skåbu Fjellmaraton.
DUO FRA TEAM SPORTSMANDEN: Morten Vestvik og Henning Engen Andersen har begge løpt alle tre utgavene av Jotunheimvegen Ultra. Morten ble sågar klassevinner i år.
STERK: Silje Mjerskaug imponerte med klar seier bare uken etter at hun løp ultradistansen i Nordmarka Skogsmaraton.
Torbjørn Høitomt fra Nordre Land IL mente selv at formen kunne vært bedre, men tok likefullt en sterk 4.plass på 4:37:18.
PALLEN MENN: 1. Magnus Warvik, 2. Sebastian Conrad Håkansson, 3. Håkon Haug Urdal
PALLEN KVINNER: 1. Silje Mjerskaug, 2. Ragnhild Haukåen, 3. Ida Slorafoss.


Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -