TerrengløpUltraløp

Line Caliskaner vant 100 miles-løp i England

Den norske ultraløperen Line Sevilhaug Caliskaner fra Romerike Ultraløperklubb vant i helgen i det kjente britiske terrengultraløpet Thames Path 100 miles.

Caliskaner brukte vel 17 timer på ferden fra Oxford til London, og var nesten en time foran nest beste kvinne, og bare en time bak damenes løyperekord fra 2016. Imponerende innsats av 50-åringen fra Lørenskog, som kun hadde syv menn foran seg i mål.

Her er Line Caliskaner sin egen beretning fra løpet:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Helgens løpetur: Thames Path 100 miles

Endelig var det min tur til å delta på Thames Path 100 miles (161k). Et ultraløp arrangert av Centurion Running. De har lang erfaring med slike løp og gjør alt de kan for å få til et proft arrangement.

På start møtte jeg 2 andre nordmenn som skulle delta: Svein Tore og Joachim. Joachim trakk seg litt bak i startfeltet, mens Svein Tore og jeg ble stående i første linje. I forkant av løpet var jeg veldig usikker på skovalg, men etter å ha rådført meg med andre som har løpt dette løpet endte jeg med å starte med karbonsko (Xtep Pro 3.0) og det var jeg veldig glad for. Det er ingen tvil om at man får mye «gratis» med gode og responsive sko. Det bar ut fra start i god fart. Det var noen partier på første halvdel som var våte og litt gjørmete, men kun et par ganger jeg måtte bremse ned for å komme velberget over.

Etter 51 miles kom jeg til første dropbag og her hadde jeg terrengsko (Topo Ultraventure2) liggende. Det gjør noe med farten når man ikke lenger kan flyte på karbon og i stedet «flyter» på til dels gjørmete underlag. Det tok ca. 10 min etter skobytte til jeg igjen var gjennomvåt på bena. Lett regnvær de første 10-12 timene ga heller ikke partiene med gress mye respons i frasparket.

Jeg lå som første kvinne under hele løpet og på CP10 (ca 125k) fikk jeg beskjed om at hun som lå som nr 2 var 3 miles bak. Noe som er en ganske god margin, men jeg følte meg likevel jaget. Jeg visste ingenting om hvordan hennes fart hadde utviklet seg i forhold til min. Var dette en erfaren terrengløper som klarte å holde en mye større fart enn meg på glatt og tungt underlag?

Det var grønt og fint, men fuktig og vekslende føre underveis, som både dette bildet og forsidebildet viser.
(Begge foto: Arrangøren)

Ikke gjorde det saken bedre når jeg like etter dette rotet meg bort. Plutselig befant jeg meg på en vei med mye trafikk og jeg forsto etter hvert at løypa ikke gikk her. Forsøkte å hente frem kartet på klokka, men hverken jeg eller klokka var lenger til å stole på. Noe kart fikk jeg ikke å få opp. (Var nok heller et slitent hode som hadde problem og ikke klokka.) Desperat tok jeg en nødtelefon til Sondre (Amdahl, red.anm.) som via trackeren fikk guidet meg inn på riktig spor. TAKK!!! Jeg var redd for at seieren skulle ryke pga at jeg ikke hadde vært oppmerksom nok på merkingen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På siste CP, litt over 7 k før mål tok jeg meg tid til å sjekke hvor langt bak hun lå og så at hun lå nesten 3 miles bak og regnet ut at hun ikke ville klare å ta meg igjen uansett hvor god hun var så lenge jeg bare fortsatte.

Og det holdt hele veien til mål. Jeg var 45 min før nr 2 i mål. Etter målgang fikk jeg beskjed om at det hadde vært noe med merkingen på et punkt i løpet som førte til at jeg og noen andre hadde løpt 1 mile ekstra og ble derfor godskrevet med 15 min. Resultatlista viser dermed en sluttid på 17:02:08, 1 time før nr 2. (Men 1 time bak løyperekorden. Jeg må da kunne bedre enn dette…..)

I tillegg til 1 mile feilløping jeg kun kan skylde meg selv for, ble helgens løpetur 102 miles og totaltid på bena 17:17:08.

Resultater Thames Path 100 miles
Litt av en premie for seieren i England.
(Arrangørfoto)

Fakta om Line Sevilhaug Caliskaner

Line Caliskaner er ultraløperen som hatet å løpe, men som synes det gikk for treigt å gå. Derfor bestemte hun seg like godt for å lære seg å like å løpe, noe hun åpenbart har klart! Nå løper hun daglig sine 18 kilometer til jobben og er blitt en av Norges beste ultraløpere. I 24-timersløpet Ultrarunning Barcelona i mars vant hun kvinneklassen på 243,121 kilometer. Dermed kvalifiserte hun seg til det norske VM-laget på distansen, som går av stabelen i Taipei i desember. Kun Therese Falk og Ranveig Hansen – sistnevnte med marginal margin – har noensinne løpt lenger av norske kvinner på ett døgn.

I tillegg til VM i 24 timers, blir Spartathlon årets store mål. Line Caliskaner debuterte i det ikoniske løpet på 246 km i fjor med en sterk åttendeplass. I år kan pallen kanskje være innen rekkevidde.


Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -