sportsmanden_no

Håkon Helge Hjemly og Silje Christiansen herjer i Stomperudkarusellen

Det var praktfullt løpsvær i det andre løpet i Stomperudkarusellen tirsdag kveld. Det knappe 9 km lange terrengløpet «Aasgaardsrunden» stod på programmet. Og nok en gang var det veteranene Håkon Helge Hjemly og Silje Christiansen som var raskest.

Løypen går på variert underlag, også med litt asfalt i begge ender, og et lengre grusparti gjennom lokale og flotte gårdstun, før den svinger inn i skogen. Stort sett var det relativt gode forhold, men likevel var det overraskende bløtt i deler av traseen.

Vinnertiden til Håkon Helge Hjemly, som løper i klasse M50-54 år, var på gode 32:58. Dermed ble det en klar seier, til tross for at han ikke tok ut alt denne gangen. Slik beskrev vinneren selv løpet sitt:

– Jeg hadde en ok flytfart det meste av løpet, men ikke mer. Litt usikkert kne og rygg for tiden, så ok fornøyd. Terskelpuls.

Håkon Helge Hjemly imponerte igjen.

Torbjørn Grønningen fra Multiconsult BIL på andreplass fulgte nesten to minutter bak på 34:51. Han var meget godt fornøyd både med løpet og med den varierte og fine løypen, mens Anders Brænna var tredje raskeste mann på 35:24.

Brænna måtte imidlertid se selg slått av kvinnevinner Silje Christiansen fra Driv IL, som vant på 35:16, foran en annen tidligere vinner, Thea Haug fra Romerike Politiidrettslag på 36:30, og med Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb på tredjeplass på 38:34.

– Jeg ble litt for ivrig og åpnet for hardt, sa Silje Christiansen etterpå. Hun fikk det litt mot slutten og Thea Haug tok innpå, men Christiansen holdt unna og var 14 sekunder foran i mål.

Helge Håkon Hjemly og Silje Christiansen vant også det første løpet i Stomperudkarusellen.

Lettbeinte Silje Christiansen på vei til nok en seier.
Thorbjørn Grønningen synes løypen var variert og fin.
Lokale Thea Haug i et litt bløtt parti av løypen, på vei til andreplass.
Anders Rundgren hadde tatt turen fra Oslo.
Ole Jakob Michelsen fra Sørumsand med frisk spurt.
Søsterduell
Søstrene Sina og Hanna Thorstensen ble nr 1 og 2 i klasse K17-34 år. Sina var best av dem, med 40:12 som sluttid.
Hanna Thorstensen jager litt lenger bak.
Søstrene løp Aasgaardsrunden for første gang og var godt fornøyd etterpå. Ivar Andre Ryttervold, som har en tredjeplass her fra 2019, nøyde seg denne gangen med å heie på søstrene og ta bilder for Sportsmanden, men lovet å stille til start igjen til neste år.