KarusellerLangrennOppegårdSki Classics

Oppegård-dueller i skisporet

Duell 1 – OBIK skikarusell

Det første av seks renn i årets OBIK Milslukern skikarusell ble arrangert i Holmenkollen onsdag 9.januar. Rennet går i klassisk stil i en rundløype i nasjonalanlegget og er 10 km. Av de 303 som fullførte, finner vi Eivind Bjørhei fra Oppegård IL på en sterk 12.plass totalt, eller 7.plass i klasse Menn 30-34 år på tiden 24.06.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En så sterk løper som klubbkamerat Henrik Brøvig – mannen som vant alle åtte løpene i Follotrimmen i fjor – ble slått med over to minutter. Brøvig fikk notert tiden 26.28, som holdt til 20.plass i samme klasse og 73.plass totalt.

– Moro å gå skirenn igjen selv om det som vanlig blir slitsomt og en ikke holder helt inn. Pleier å ha taket på Henrik på ski, i alle fall hvis det er litt bakker involvert, sier Bjørhei, men legger til:

– I Vasaloppet hadde jeg vært langt bak, han er rå på staking!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
DUELL 1: Eivind Bjørhei trives best i klassisk, med festesmurning og aller helst i bakker, mens Henrik Brøvig nok er best av de to i staking og lange løp. Her fra et tidligere renn i Kollen. (Foto: Privat)
Henrik Brøvig, Kongen av Follotrimmen i fjor, har Vasaloppet som vinterens store mål. Håper er å komme blant de 200 beste etter 202.plassen i fjor, hans beste plassering i klassikeren. (Foto: Frode Monsen)

Eivind Bjørhei forteller at det var brukbare forhold, men som vanlig litt glatt i Kollen.

På resultatlisten finner vi også Øivind Bystrøm (28.31) og Anders Grendahl (31.14), begge fra Sofiemyr.

Even Brøndbo Dahl fra Team Milslukern vant på 21.03, mens den 52-år gamle veteranen Kari Øvsthus fra OPIL satt alle yngre kvinner på plass til vinnertid 25.56.

OBIK Milslukern skikarusell arrangeres av Oslo Bedriftsidrettskrets og går hver onsdag i Holmenkollen frem til 13.februar. Man trenger ikke å være med på hele karusellen og kan også melde seg på enkeltrenn til kroner 250. Med unntak av det siste rennet går alle i klassisk stil.

Duell 2 – Budorrennet

Forrige lørdag ble Budorrennet arrangert for 11.gang. Dette er 42 km langt og er også et såkalt seedingsrenn til Birkebeinerrennet. Det går i forholdsvis lett terreng over store deler av Hedmarksvidda.

Vinnerne – Simen Engebretsen Nordli og Barbro Sætha – kunne reise hjem med en halv elg hver! Elgpremie ble det neppe på Karl-Olaf Høntorp fra Oppegård IL, men med tiden 2.15.43 ble han 14.mann i klasse M45-49 år. I klassen under finner vi Nils-Erik Auråker fra Sofiemyr, som representerer Skiforeningen, som med tiden 2.25.50 fikk 15.plass i klassen. På bildet er de begge to sammen, etter vinterens første skitur på Sjusjøen.

Anniken Kvamsø fra Kolbotn fullførte på tiden 4.12.58 til fin 3.plass i K55-59 år.

DUELL 2: Oppegårdguttene Nils-Erik Auråker (t.v.) og Karl-Olaf Høntorp knivet i Budorrennet. Her etter vinterens første skitur sammen på Natrudstilen før jul. (Foto: Privat)

Ski Classics og Romjulsrennet

Langløpscupen Ski Classics tyvstartet sesongen et par uker før jul. Lørdag var det på´an igjen og nå blir det full fres utover vinteren. Årets første renn var Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld i Østerrike, som senere i vinter skal arrangere VM på ski. Rennet er vanligvis 60 km, men på grunn av stort snøfall måtte rennet i år kortes ned til 40 km.

Igjen var det Team BN Bank som dominerte. Seieren gikk til Petter Eliassen som har gjort comeback etter et hvileår. Oppegård var som vanlig representert med Thomas Giftstad, som går for Team Oslo Sportslager – Rustad IL. Gifstad har nok et lite stykke igjen til toppformen og endte på 70.plass av 412 som fullførte, etter å ha staket seg gjennom de fire milene på blanke ski på to timer, ett minutt og 11 sekunder – drøye 16 minutter etter vinneren.

Vasaloppet er årets store mål for Thomas Gifstad. Da er han nok adskillig nærmere teten enn han var nå.

Gifstad holdt også formen ved like i julen ved å delta i Romjulsrennet på Sjusjøen 30.desember. Da ble han nummer 12 etter å ha forsert de 23 kilometerne på 1.01.07. I dette rennet deltok hele åtte fra Oppegård IL, og bestemann var svaksynte Eirik Bye fra Kolbotn! Para-utøveren brukte 1.07.33 og ble nummer 87 totalt av 504 fullførende – som vel og merke ikke hadde noe handikap. Imponerende innsats av Bye!

– – –

Disse artiklene vil stå på trykk i Oppegård Avis som kommer ut torsdag 17.januar. 

Alle Sportsmanden sine saker i Oppegård Avis kan du se her. 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -