FollotrimmenOppegård

Gjorde rent bord i Follotrimmen!

Henrik Brøvig vant alle 8 løpene i år

Henrik Brøvig fra Greverud har satt litt av en rekord i Follotrimmen i år. For aller første gang i løpskarusellens 35-årige historie har en og samme mann vunnet samtlige åtte løp! Litt av en prestasjon av den sympatiske karen som løper for Oppegård IL.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Henrik er egentlig langrennsløper, men synes Follotrimmen er en glimrende måte å holde formen ved like på sommerstid. Follotrimmen er distriktets største løpskarusell med åtte løp som går på ulike steder og kommuner i Follo. Ett av løpene går alltid fra Sofiemyr, med Oppegård kommune som teknisk arrangør. De andre løpene går i kommunene Ski (3), Frogn, Ås og Vestby.

Og alle åtte gangene har altså Henrik Brøvig kommet først over mål!

– Det hardeste løpet var nok seieren på Sofiemyr, forteller Henrik. Det er også karusellens lengste, med start og mål utenfor Sofiemyr stadion, der man løper en runde på cirka 8 km langs Kongeveien til Østre Greverud, med retur gjennom den kuperte lysløypen til Fløisbonn. Henrik brukte 28 minutter og 15 sekunder på runden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Henrik Brøvig måtte slite mest for seieren på Sofiemyr, men så var det også litt ekstra stas å vinne på hjemmebane. Se også glimt fra årets øvrige løp under reportasjen! (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

11 strake seire 

Ikke nok med at Henrik Brøvig har vunnet alle årets løp, han vant også de tre siste løpene i fjorårets karusell og står nå bokført med 11 strake seire i Follotrimmen! Rekord det også.

Det er imidlertid langrenn som står småbarnsfarens idrettshjerte nærmest, og vinterens store mål er Vasaloppet. I fjor ble Brøvig nummer 202 i den svenske klassikeren over 90 km, hans beste plassering – og målet i år er å komme blant de 200 beste, eller kanskje til og med innenfor topp 150. Men nivået i Vasaloppet er skyhøyt og det er mange om beinet.

Brøvig, som til daglig jobber på Plantasjen på Sofiemyr, deltok også i SkiLøpet på lørdag – også kalt verdens største skiløp uten ski på beina. Henrik måtte her nøye seg med tredjeplass etter å ha løpt det ganske krevende milløpet på 34.42.

– Jeg holdt følge med teten i cirka 5 km, men det ble litt for tøft i dag, fortalte han etterpå.

Kanskje satt det siste løpet i Follotrimmen forrige onsdag fortsatt litt i beina på den allsidige karen.

Alt om Follotrimmen på egen samleside på Sportsmanden

RENT BORD: Henrik Brøvig vant alle 8 løp i Follotrimmen og har nå 11 strake seire i den populære karusellen! Her etter SkiLøpet sist lørdag. (Foto: Frode Monsen)

Glimt fra Henrik Brøvigs rekordsesong i Follotrimmen

I første løp i Ski.
I andre løp i Ås.
I tredje løp i Finstadmarka.
På hjemmebane i femte løp fra Sofiemyr.
I sjette løp fra Langhus.
I syvende løp på Siggerud. (Foto: Monika Hjerpseth)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter åttende og siste løp i Hvitsten. Henrik får velfortjente blomster fra Follotrimmens leder Sidsel Tandberg. (Foto: Follotrimmen)

Etterlyser nye folk i Follotrimutvalget

To av fem deltakere i Follotrimutvalget trekker seg etter denne sesongen. Leder av Follotrimmen Sidsel Tandberg etterlyser arvtakere:

-Vi er helt avhengig av å få med oss et par stykker til i utvalget til neste sesong. Ta kontakt! skriver hun på Follotrimmen sin Facebookside.

En oppfordring vi deler. Det hadde vært veldig synd om denne flotte tradisjonen ikke kunne videreføres etter 35 år.

SkiLøpet: Oppegård IL med fyldig tropp

Når det ble invitert til løpsfest i Ski, var det selvsagt mange fra Oppegård som tok turen til nabokommunen. Oppegård IL var representert med 15 deltakere i SkiLøpet, og av disse kom hele 10 i mål blant de tre beste i sin klasse;

På 5 km ble det seier til Malin Høntorp i jenter 12 år på gode 21.41. Søster Hedda Høntorp løp enda litt raskere og ble nummer to i jenter 14-15 år på 20.57. Best i familien er imidlertid fortsatt pappa Karl-Olaf Høntorp, som vant klasse M45-49 år på 18.24.

Eskil Rød vant gutter 13 år overlegent på sterke 17.56 og Steinar Lien ble nummer to i M50-54 år på 20.06.

På 10 km ble det seier til Marie Meinert Rød i klasse jenter 14-15 år på 43.21, Karsten Ladstein vant gutter 14-15 år på 39.00, mens Gabriel Bondevik løp enda ett sekund raskere og vant gutter 16 år på 38.59.

Av den voksne garde ble Inger Anne Pedersen nummer to i K50-54 år på 49.54, mens superveteran Svein Arne Sølvberg vant klasse M70-74 år på sterke 43.14.

Mer om løpsfesten i SkiLøpet her

FRISK SPURT i SkiLøpet: Karl-Olaf Høntorp – fremdeles best i familien! 

FOTO: Alle bilder der annet ikke er nevnt: Frode Monsen / sportsmanden.no

Bakgrunn – Sportsmanden skriver i Oppegård Avis 

Sportsmanden vil fremover ha en side i lokalavisen Oppegård Avis, en gratisavis som distribueres til alle kommunens husstander hver torsdag. Noe av stoffet legges også ut elektronisk på oavis.no, samt selvsagt her på sportsmanden.no. Sportsmanden har også tidligere hatt et lignende samarbeid med lokalavisen og vi er glade for å gjenoppta dette samarbeidet. Artiklene vil naturlig nok ha et lokalt preg og omhandle folk som bor i eller er fra Oppegård.

Les også: 

Sportsmandens side i Oppegård Avis forrige uke

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og på frivillig basis, helt uten lønnskostnader eller sponsorer. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -