FollotrimmenLøping

Bildereportasje Follotrimmen Ås

Se 70 bilder fra Follotrimmens andre løp!

SAMSUNG CSC
EKTE IDRETTSGLEDE i Follotrimmen! Mange flere bilder  under reportasjen!   Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no

Det andre løpet i Follotrimmen gikk som vanlig i Ås. Også i år var det gravearbeider som gjorde at løypen var endret, for fjerde år på rad. Starten var tilbake i traséen fra tidligere år, noe som medførte et gjensyn med den tøffe brattbakken etter en snau kilometer. På grusveien fra bakketoppen og i retning Årungen var det i ferd med å bli laget gang- og sykkelsti, som løperne nå benyttet, før det deretter som vanlig bar inn i skogen. Selv om det var et par bløte partier etter to dager med regnvær, holdt løypen her meget bra. Tilbake var også den gamle «åttetallsløyfen», noe som gjorde at løypen ble forlenget i forhold til fjorårets avkortede versjon og var tilbake til «normal» lengde på rundt 5 kilometer. Men også på slutten var den en justering, med en helt ny innkomst grunnet de omfattende gravearbeidene på universitetsområdet. Løypen var imidlertid godt merket, og var dessuten både variert, tøff og utfordrende.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Først noen noen glimt før start

20140507_172849
Stille før stormen. De to siste årene har starten gått opp bakken til høyre, men nå var det tilbake til den gamle starten bort veien og ned bakken til venstre. Foto: Arvid Mathiesen
20140507_175538
Flere og flere løpere og trimmere kommer til. Det er snart klar til start. Foto: Arvid Mathiesen
20140507_175541
Spent før start. Oppvarming er viktig. Foto: Arvid Mathiesen
20140507_174739
Forventningsfulle debutanter som hadde tatt turen fra Sætre i Hurum, foreviget av Arvid Mathiesen, selv ganske ny i Follotrimmen, som tiltrekker seg stadig nye løpere.

249 løpere stilte til start i det andre løpet, i tillegg til at 137 trimmere fullførte uten tid. Fra vår posisjon i feltet et godt stykke bak fortroppen, registrerte vi at en syvmannsgruppe hadde skilt seg ut før den nevnte tøffe bakken etter en liten kilometer, men at et par mann måtte slippe tetfeltet i bakken, der Marius Borger, Follotrimmens «evige toer», kjørte hardt. Etter hvert var det bare suverene Geir Simonsen fra Drøbak-Frogn og Borger det stod mellom. De to sterke langrennsløperne hadde ristet av seg alle andre i terrengpartiet, men med rundt 200 meter igjen, satt Simonsen nok en gang inn det siste og avgjørende gearet. 

– Geir var bedre enn meg i dag også. Vi løp sammen hele veien, men han var sterkere enn meg på de siste 200 meterne, sa Borger etterpå. Dog var Spydeberg-mannen nærmere enn noengang før, med kun fem sekunder opp til Simonsens vinnertid på 17.57. På tredjeplass kom unggutten Emil Wiig fra Skimt med 18.33, mens Henrik Berntsen fra Ås IL var fjerdemann som løp under 19 minutter.

I dameklassen ble det «hjemmeseier» da Stine Årstad nok en gang vant, på tiden 21.40. Men unge Emilie Dybendal Aulie fra Ski Håndball var bare 25 sekunder bak på 22.05. Margrethe Førre Nardocci fra skiLøperne var tredje raskeste dame med 22.24.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fullstendig klassevis resultatliste her.

Sportsmandens faste fotograf var ikke til stede denne gangen, så redaktøren måtte selv til pers, dog etter at han hadde løpt. Vi konsentrerer oss derfor denne gangen om løpere og noen trimmere fra de litt bakre rekker, etter hvert som de kom i mål.

Bilder av spreke Follotrimmere i Ås

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Vi avslutter nesten der vi startet, med Rebekka Kristiansen sin særdeles spretne og luftige målgang!

SAMSUNG CSC

 

Til slutt noen glimt fra målområdet av løpere og arrangører

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Sjefen selv, Sidsel Tandberg.
SAMSUNG CSC
Og eieren, Bedriftsidretten i Akershus, ved daglig leder Jarle Blindheim, var også på plass.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Arvid skriver bloggen Turogtrening. Der kan du lese referat fra hans løp i Follotrimmen, samt se mange fine bilder fra tur og treninger i Østmarka og andre steder.
SAMSUNG CSC
Til slutt en liten takk til Arvid Mathiesen, som både tok bilder og tok med seg nye Follotrimmere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle bilder der ikke annet er spesifisert: Frode Monsen, Sportsmanden.no


Se også 110 bilder fra første løp i Follotrimmen! 

Resultater Follotrimmen i Ås

Samleside for Follotrimmen på Sportsmanden

 

sportsmanden.no 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -