InternasjonaltLøpingMaraton

13 nordmenn på topp-10 listene i Frankfurt

Mange sterke maraton-klasseplasseringer i Tyskland

Frankfurt Marathon er et løp som tiltrekker seg mange nordmenn hvert eneste år. Mange har gode minner og satt sine personlige rekorder fra denne raske løypen i Tysklands finanshovedstad, som har en spektakulær innkomst på rød løper inne i idrettshallen.
I år løp 142 norske, og hele 13 av dem var inne på topp-10 listen i sine respektive klasser.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Aller best plasseringsmessig var Inger Saanum, med seier i K50-54 år på 3.02.16, mens tidligere langrennsstjerne Odd-Bjørn Hjelmeset og ultraveteranen Lars Chr. Dørum begge imponerte igjen med andreplasser i sine klasser. Det samme fikk superveteranen Henning Wibeto, som var tilbake i manesjen med en av sine sjeldne starter.

Beste sammenlagtplassering hadde Marthe Katrine Myhre med 15.plass, selv om hun ikke helt klarte målsettingen om pers og sub 2.40. Ellers merker vi oss et gledelig come-back ikke bare fra Wibeto, men også fra skadeforfulgte Gjermund Sørstad, som løp på meget solide 2.40.58.

-Suste inn i denne festhallen i Frankfurt. Klokka stoppa på 2.40. Alt går etter planen, så det er bare å dra på videre, skrev Gjermund Sørstad på Facebook etter løpet.
-Suste inn i denne festhallen i Frankfurt. Klokka stoppa på 2.40. Alt går etter planen, så det er bare å dra på videre, skrev Gjermund Sørstad på Facebook etter løpet.

Her er tidene til alle de 13 norske som er blant de 10 beste i sine aldersklasser, samt noen glimt fra løpernes egne utlegg og kommentarer på Facebook:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

1 Saanum, Inger Dagny (NOR) GE Healthcare K50 03:02:16
2 Hjelmeset, Odd-Björn (NOR) BAMA M40 02:32:05

2 Dørum, Lars Christen (NOR) Skimilajoggen M60 03:01:09

-Frankfurt idag: 3.01.09. Bra fornøyd sånn som det ble, men hadde jo håpet å løpe vel ett minutt raskere da. Iset ned leggen så godt som mulig før start og det ble ikke så værst. Og 2. plass i år som i fjor lar seg jo høre.

2 Wibeto, Henning (NOR) Vidar M65 03:12:18

IMG_6711
SUPERVETERAN MED COME-BACK: Henning Wibeto (t.h.) har ikke lagt skoene på hylla. I Frankfurt dukket han opp igjen på en av sine sjeldne konkurranser, og som vanlig gikk det svært fort unna. Her fra Stomperudkarusellen for et par år siden sammen med en annen superveteran, Bjørn Lauglo, som benyttet helgen til å kapre klasseseier og KM-tittel på halvmaraton på Lørenskog. (Foto: Frode Monsen)

4 Nilsen, Bjørn Ivar (NOR) SK Vidar M35 02:27:51

5 Sitotaw, Alemayehu (NOR) Varegg M50 02:45:20
5 Foss, Dorte (NOR) Raufoss IL – Friidrett K45 03:07:57

Nytt sterkt løp av Dorte Foss. Her fra Nøklevann Rundt for et par uker siden.  (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden) n
Nytt sterkt løp av Dorte Foss med 5.plass i klassen i Frankfurt. Her fra Nøklevann Rundt for et par uker siden. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

6  Øiseth, Klaus (NOR) Team Milslukern/Oiseth Pro. M40 02:34:00

8  Myhre, Marthe Katrine (NOR) WF 02:40:29

-Jeg løp i dag, med et håp og sterk tro på personlig rekord på maraton. Rimelig skuffa må jeg bare innse at i dag hadde jeg ikke en god nok dag. Det gikk lett i starten, men jeg ble forvirret av klokka som tikket inn kilometertider flere hundre meter før kilometerskiltene. Det gjorde meg usikker. Uten å møte noen som helst maratonvegg løp jeg inn på noen sekunder bak pers. Ikke det jeg ønsket meg, men allikevel løp jeg raskere enn mange på slutten. De fleste i løpet i dag løp siste halvmaraton over 2 minutter langsommere enn den første. Av 3 maraton i år er alle innenfor minuttet likt. Neste år lover jeg å krype ned på 2.30-tallet. Jeg skal både trene bedre og smartere inn mot ny sesong. Ser fram til neste løp, før et par uker fri! Takk for oppmuntrene ord underveis av norske og svenske løpere, samt Jack og mamma for ei fin helg. 

8  Sommer, Nancy (NOR) Varegg K45 03:12:30

7 Hompland, Andreas (NOR) Brosteinskameratene M65 03:26:16

9 Quivey, Eva (NOR) BFG Bergen K55 03:43:10

-Jaaaa! Jeg klarte det. Netto tid 3:43:10.1

10 Hole, Knut Eraker (NOR) Hadeland FIK M40 02:38:23

– Morsomt løp.. alltid godt å bli sliten, men definisjonen av sliten kommer om 4 uker… trodde maraton var slitsom før jeg løp 24t….gikk noen minutter senere idag enn planlagt men …hva gjør det..
(Om fire uker står Bislett 24-timers løp for døren, red.anm) 


Friidrett1
har skrevet følgende reportasje fra løpet:

Frankfurt Maraton ble arrangert idag og det var meget gode forhold med rundt 13 grader på start. Dessverre stod ikke tidene helt i stil med dette, oppsummering får du nedenfor.

Tetfeltet i herreklassen startet meget raskt, med 8.43 på første 3km, noe som ville tilsvart en sluttid på 2.02.29. etterhvert roet farten seg litt og 10km ble passert på 29.24, etter en kilometer på 3.05. Farten hittil var da akkurat på skjema til 2.04, noe som var en fornuftig sluttid sett på forhånd. Halvveis ble passert på 62.32, to små sekunder bak det som var målet. Planen heretter var å øke farten, noe tetfeltet ikke klarte.

Utover løpet gikk kilometertiden opp og fra 40 til 41km brukte tetgruppen «hele» 3.19. Da en kilometer gjenstod var det tre mann i tet. Fjorårets andremann Mark Kiptoo viste seg sterkest og vant på 2.06.49. Kiptoo er 38 år og ble med dette en eldste mannen til å komme seg under 2.07 i historien. Mike Kipruto Kigen tok andreplassen 10 sekunder bak, mens Gilbert Kollum Yegon sørget for trippelt Kenya da han ble nr.3 med 2.07.08. Ellers verdt å merke seg tyske Arne Gabius som løp på fine 2.09.32 i sin debut på distansen og beste tysker på distansen de siste drøye 20 årene.

Beste nordmann ble Bjørn Ivar Nilsen på 2.27.51, mens langrennslegenden Odd-Bjørn Hjelmeset løp på 2.32.05.

IMG_9091
Odd-Bjørn Hjelmeset holder imponerende nivå i løping etter endt langrennskarriere. Men han fikk neppe like mye oppmerksonhet i Frankfurt som her etter Oslo Maraton i fjor. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

I kvinneklassen ble første 3km passert på 9.59, en tid til rundt 2.20. Veteranen Meselech Melkamu, løyperekordholder i Frankfurt, var i det som etterhvert ble tettrioen. Halvmaraton passerte kvinnene på sterke 70.35. Forutenom Melkamu lå Aberu Kebede og Sharon Cherop. Kebede tok etterhvert kommandoen og dro ifra de to andre i gruppen. Hun holdt farten greit opp og kom imål på 2.22.22. Cherop tok andreplassen på 2.23.44, mens Ashete Bekere ble nr.3 på 2.24.59, som vel er pers for henne.

Marthe Katrine Myhre jaktet sub 2.40 for første gang og en plass til VM neste år. Hun åpnet fint med 18.37 på første 5km, en tid til 2.37.02. 10km ble passert på 37.38 og farten hadde da dalt litt, men lå fortsatt godt innenfor målet om å løpe under 2.40. Myhre fikk opp farten litt igjen og passerte halvveis på 79.16 og lå da an til en tid på 2.38.31. Hun fikk det litt tyngre etterhvert og fra 30-35km brukte hun 3.54 per kilometer, noe som var godt over snittfarten hennes som da hadde vært 3.46. Hun klarte dessverre ikke å få opp farten og kom også denne gangen like over 2.40 da hun løp på 2.40.29. Dette holdt til en småpen 15.plass i kvinneklassen.

Marthe Katrine Myhre fikk det ikke helt til å klaffe i Frankfurt, selv om dette vel var hennes nest raskeste maratonløp. Men Myhre fant likevel mye positivt med løpet. Hennes trener Jack Waitz sees bak til venstre, her etter Holmenkollstafetten. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Marthe Katrine Myhre fikk det ikke helt til å klaffe i Frankfurt, selv om dette vel var hennes nest raskeste maratonløp. Men Myhre fant likevel mye positivt med løpet. Hennes trener Jack Waitz sees bak til venstre, her etter Holmenkollstafetten. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Fullstendig resultatliste

Alle norske resultater fra Frankfurt

 

 

sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -