InternasjonaltLøpingMaraton

Vikinger på tokt til Dublins 1000-års jubileum

Flere nordmenn på maraton-tokt til utlandet i helgen

Dublin Marathon gikk av stabelen på mandag(!) Den irske hovedstaden feiret samtidig sitt 1000-års jubileum. Det ble en overraskende vinner i kenyanske Eliud Too, som debuterte på maraton tidligere i år og som ikke en gang var kvalifisert til eliteklassen. Treneren meldte imidlertid Too på løpet på ordinært vis over nettet, og i mål kunne han utropes til vinner med tiden 2.14.47, etter litt vanskelige forhold preget av mye vind og høy luftfuktighet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Norske vikinger på tokt til Irland

8956_10152872272939048_9056070486357301148_n
Viking-høvding: SÅÅÅ GLAD var Christoffer Ladstein fra Kolbotn etter å ha løpt på 3.23.51 i Dublin. Skulle nesten tro at han hadde vunnet hele løpet! Men få ting kan begeistre så mye som et vellykket maratonløp. (Foto: Privat)

En av de norske vikinger som satte farge på byen en del år etter at våre forfedre herjet her, var «gartner-høvdingen» (som han selv kaller seg) Christoffer Ladstein fra Kolbotn.

Ladstein har de siste årene blitt en svært ivrig og habil mosjonsløper som deltar i mange løp både for Oppegård IL og SkiLøperne. Som bildet over tydelig viser, legges det ikke mye i mellom her.

-Taler ikke bildet for seg selv? Joda, helt Ok, 3:23, så jeg drar ikke hjem i skam, var den korte kommentaren fra viking-høvding Ladstein under dette bildet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fikk hammeren

En annen nordmann som var i utlendighet i anledning Dublins 1000-års jubileum var Roger Thompson fra IL Driv i Enebakk. Den dyktige syklisten og løperen gjorde sine saker bra, men ut fra denne kommentaren å bedømme, så ble det ganske tøft etter hvert:

Jeg har i utgangspunktet stor respekt for alle som løper maraton. Nå har jeg, om mulig, enda større respekt. Dette var en fryktelig tung løpetur. Den første halvmaraton gikk i planlagt tempo. Lå i gruppe med 3:00-pacerne. Passerte halv på 1:29. Men «fikk hammeren» etter 34 km med påfølgende km-tider rundt 6 min. Da var det bare å prøve å komme til mål. Tida ble 3:17.

SAMSUNG CSC
Roger Thompson i fint driv under Nøklevann Rundt for noen uker siden. På mandag var han en av mange norske vikinger som herjet i Dublins 1000-års feiring. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Resultatservicen på hjemmesidene er dessverre under en hver kritikk uten mulighet til å søke på nasjonalitet, så dermed er det vanskelig å finne de andre norske maraton-vikingene som var ute på Dublin-tokt. Men arrangøren har lagt ut et referatet (på engelsk) fra Dublin Marathon, som gjengis nedenfor.

Hasund dro til Venezia

Men først nevner vi at Inge Hasund la sitt viking-tokt i Venezia i Italia, der han satt pers med 2.46.11 og fikk en flott 32.plass i Venezia Marathon med hjem til Bøler som trofé.

SAMSUNG CSC
Inge Hasund, som blant andre har mange seire i det lokale småløpet Ulsrudvannet Rundt, og som her stormer avgårde på hjemlige trakter på vei mot 4.plass i Nøklevann Rundt, var også i utlendighet i helgen – og det med bravur! Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 

Macharia and Too take SSE Airtricity Dublin Marathon titles

Defending Champion Maria McCambridge lost out by just four seconds to Kenyan Esther Wanjiru Macharia in today’s SSE Airtricity Dublin Marathon. McCambridge ran a super race, in very humid and windy conditions, but just couldn’t catch Macharia on the final strait.

Naas man Patrick Monahan set a new Wheelchair course record for Dublin, finishing in a very fast 01:52:43.

Kenyan Eliud Too was a surprise winner of the overall title with a time of 2:14:47. Too, who ran only his first Marathon in Cleveland earlier this year, had missed out on the elite entries, but was then entered online by his coach. He and his coach have been working with Irishman Neil Fleming, Assistant Professor of Exercise Science at Indiana State University. Too stayed in Cellbridge with Fleming’s family over the last two weeks, and Fleming arranged for him to train on the track at Le Chéile A.C. in Leixlip. As a thank you for their support, Too wore the singlet of Le Chéile A.C in today’s race.

Dublin Marathon 2012
Høstidyll i Dublin Marathon. Foto: Arrangøren

Sergiu Ciobanu of Clonliffe Harriers won the Irish National Championship, with Maria McCambridge retaining her National Title. Both received free electricity for a year from race sponsors SSE Airtricity. Veteran Irish Olympian Tullamore woman Pauline Curley was the second Irish woman home, with a time of 2:48:04.

Ultra Distance runner Tony Mangan, who started a 50,000km run across the world at the 2010 Dublin Marathon, finished in a time of 6:08:30 having run from Bray into the race start on Fitzwilliam Street this morning.

Joseph Clifford of “He Ain’t Heavy” who was pushing his brother Ciaran around the 26.2 mile course in a specially designed wheelchair finished in 4:33:35. The Hughes family from Mayo comfortably broke the Guinness Book of Records for the most family members to complete a marathon. Sinead Kane, a visually impaired athlete with just 5% vision completed the 26.2 miles with the aid of her guide in a time 4:05:36. Swapping his hurl for running shoes, former Tipperary All Star Goal keeper Brendan Cummins finished in an impressive 4:38:34.

Limerick man John Collins, 83, completed his 30th and final SSE Airtricity Dublin Marathon in a time of 6:55:52.

Race sponsors SSE Airtricity had a large team of staff taking part in today’s race including M.D. Stephen Wheeler, who finished in 4:39:16.

“We are delighted with how today’s race went” said Race Director Jim Aughney “We had changes to the course due to the Luas works, so it was great to see that the route worked well for our runners. The people of Dublin have outdone themselves yet again, the support around the route was unbelievable. People still have to run 26.2miles, but that support can make a huge difference in motivating them to keep going. We would like to express our sincere thanks to everyone who came out to support the runners, walkers and wheelchair athletes today”

Flotte medaljer som seg hør og bør når byen har 1000-års jubileum! Foto: Roger Thompson
Flotte medaljer som seg hør og bør når byen har 1000-års jubileum! Foto: Roger Thompson

Top 3 Men

1. Eliud Too – Kenya – 02:14:47
2. Paul Keoch Kimutai – Kenya – 02:14:56
3. Dmitry Safronov – Russia – 02:15:12

Irish National Championships – Men

1.Sergiu Ciobanu – Clonliffe Harriers – 2:21:01
2.Barry Minnock – Rathfarnham AC – 2:22:42
3.Thomas Cornthwaite – Rathfarnham AC – 2:24:13

Top 3 Women
1. Esther Wanjiru Macharia – Kenya – 02:34:15
2. Maria McCambridge – Ireland – 02:34:19
3. Meseret Godana – Ethopia – 02:38:54

Irish National Championships – Women

1. Maria McCambridge – DSD – 02:34:19
2. Pauline Curley – Tullamore – 2:48:04
3. Ailish Malone – Clonliffe Harriers 2:48:50

Resultater Dublin Marathon 2014

Resultater Venezia Marathon 2014

Sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -