LøpingUltraløp

Løpsglimt fra helgens 8 mil og 3 sjøer…

Halden Ultraintervall – en skikkelig prøve!

Et av Norges mest spesielle løp ble arrangert i Halden på lørdag og søndag. Hele 8 ganger skulle nemlig deltakerne i Halden Ultraintervall løpe den samme 10 kilometeren, med start hver tredje time. Første start gikk lørdag kl 12, deretter var det ny start hver tredje time utover hele lørdagen og natten, i grått vær, regn og mørke. Siste start gikk søndag morgen kl 09.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I kvinnenes konkurranse ble det en overlegen seier til Guro Skjeggerud. Northern Runners-løperen vant alle 8 løpene med sammenlagttiden 6 timer og 30 sekunder. Veteranen og løyperekordholder Kari Langerud fra Hytteplan Sport tok en klar andreplass drøye 7 minutter bak. De to var i en egen klasse, da det var over halvtimen ned til Jorunn Hagesæther fra Haugesund Triatlonklubb på tredjeplass.

SAMSUNG CSC
Guro Skjeggerud fra Northern Runners i Tromsø kan juble som årets klare vinner av Halden Ultraintervall. Her smiler hun for det som ble andreplass i årets Fjellmaraton ved passering halvveis over Valdresflya. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

– Det de fleste sliter med, er å få i seg nok næring. Vi har drukket mye energidrikker. Det er lettere å få i seg næring gjennom drikke, forteller vinneren til ha-halden.no.

I mennenes konkurranse dannet det seg en tettrio på de første løpene, bestående av Haldens egen orienteringsløper Mattias Karlsson, som her løp for Slevik IL, samt ultraløperne Bjørn Tore Kronen Taranger fra Gular og Robert Hansen fra Hytteplan Sport. Og det var orienteringsløperen som viste seg seigest denne gangen. Karlsson tok initiativet fra start og vant de første løpene, dog bare med noen sekunders margin. Hansen fikk dessverre så store mageproblemer at han etter hvert måtte bryte, men han kan trøste seg med at løyperekorden overlevde helgen. Taranger vant to av løpene, men også han fikk litt problemer med løs mage og til slutt var det liten tvil om hvem som var best. Etter at Hansen måtte kaste inn håndkleet, overtok Felix Haug fra Eidsberg O2 tredjeplassen sammenlagt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Dette var en skikkelig prøve! Jeg har aldri vært i nærheten av noe så tøft, sier Karlsson til ha-halden.no. Selv klarte han kun å få i seg barnemat på slutten, som imidlertid både er lett i innta, er lettfordøyelig og næringsrikt.

Karlssons vinnertid sammenlagt var 5.05.36, med Taranger snaue to minutter bak. Også her var de to første i en egen klasse, med nesten halvtimen ned til Haug på tredjeplass. Totalt startet 42 løpere – ny deltakerrekord – og kun 5 klarte ikke å fullføre alle 8 løpene.

Vinnertidene representere en gjennomsnittlig tid på de åtte 10 kilometerne på hhv 38.12 og 45.04. En meget sterk prestasjon!

Fjerde beste dame, Hilde Johansen fra Romerike Ultraløperklubb som vant løpet for to år siden, tok Halden Ultraintervall som oppkjøring til Bislett 24-timers om noen uker. Hun skrev bl.a følgende på facebooksiden sin:

Så var årets Halden Ultraintervall gjennomført…. Alltid like spennende, interessant og morsomt (ja, totalt sett så er det faktisk det ). 

I siste etappe pleier man å få et løft, og løpe lettere og bedre enn i de to foregående etappene. Av hensyn til å ikke kjøre ned muskulaturen for mye, måtte jeg denne gangen fokusere på å holde tempoet nede. Det er på mange måter vanskeligere enn å presse på litt ekstra. Det blir tungt på en annerledes måte… (…)

Jeg kom meg da i mål til slutt, og det var som alltid moro å kunne glede seg over de andre deltakernes resultater og mestringsfølelse i dette morsomme løpskonseptet.

Resultater

 

SAMSUNG CSC
Det spørs om det var Narum-muffins eller boller på menyen til Hilde Johansen i Halden, som hun her serverer til deltakerne i Hytteplanmila for noe uker siden. Men både Hilde og de andre som løp Halden Ultraintervall, fortjener noen boller i dag! (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

3-sjøersløpet- flott og fuktig!

Halvmaratonløpet 3-sjøersløpet ble arrangert under fuktige forhold i Stavanger på lørdag. Men det sure været la tilsynelatende liten eller ingen demper på festen. Det ble hjemmeseier da Sandnes-løperen Frew Zenebe Birkineh både satte løyperekord og vant 3-sjøersløpet for tredje år på rad, foran sterke løpere som Ørjan Grønnevig og Bjørnar Utsad Kristensen. Elise Molvik vant kvinneklassen.

10801641_854760824554808_1638795252448147032_n
Det var trangt om plassen ved start i 3-sjøersløpet. Foto: Arangøren, Anders Berget

friidrett1 har lagt ut denne rapporten fra 3-sjøersløpet i stavanger, Stavanger:

Flere spennende navn stod på startstreken og det ble lokket med gode pengepremier til vinneren i halvmaratonløpet 3-Sjøersløpet. Totalt deltok over 2000 stykker og det ble satt løyperekord både for kvinner og menn.

Kvinneklassen ble vunnet klart av Elise Molvik på 1.20.55. Med dette var hun over to og et halvt minutt foran andreplassen, som Maryna Novik kapret. Tredjeplassen gikk til Hanne Steinstø på 1.23.53, såvidt jeg kan se er dette solid pers.

Frew Zenebe Brkineh åpnet raskt og fikk fort en luke til Ørjan Grønnevig og resten av feltet. Denne luken ble mindre og mindre inn mot mål, men Brkineh holdt unna og vant på 1.06.58. Hans tredje seier i løpet og som nevnt ny løyperekord. Grønnevig tok 2.plassen på 1.07.05. Bjørnar Ustad Kristensen tok løpet, ifølge han selv, som en god treningsøkt og tok siste plassen på pallen med tiden 1.11.11.

1557451_854753077888916_1886600032182795992_n
Så glad var vinneren for å fullføre sitt hat-tick med den tredje strake seieren i 3-sjøersløpet. Foto: Arangøren, Anders Berget
10407046_854752754555615_9039386255349844480_n
Ørjan Grøbbevig avsluttet sterkt. Foto: Arangøren, Anders Berget

Fullstendig resultatliste

En av Sportsmandens reportere på Vestlandet, Morten Vestvik, var blant deltakerne i Stavanger. Morten hadde et kjedelig uhell på sykkeltrening for noen uker siden, men den ivrige maratonløperen er nå på full fart tilbake. Morten roser arrangementet, men roper samtidig et varsku om at taket kanskje er nådd:

Hjemme igjen etter ein fin dag i Stavanger og deltagelse i 3-sjøersløpet. 2.500 deltakere gjennomførte det 21,1 km lange, kuperte grusløpet rundt diverse vatn (som dei liker å kalle sjøer i Stavanger). Flott stemning og ikke så aller verst vær, dusk regn og 13-14 grader. Veldig profft arrangert, og lapskaus til alle deltakerne ved målgang. Men nå synes eg det er nok deltakere. Kan sette et tak på 2.500, spør du meg. Blei mye køløping på dei smale grusvegene.

Fornøyd med greit gjennomført løp på 1:35, men litt mindre fornøyd med kne, lyske og ryggsmertene som gjorde seg gjeldende utover i løpet. Tempoet måtte da roes betydelig ned. Det er dette med å være tålmodig og skynde seg langsomt da, etter en skade . Er vel ikke så flink til sånt. Nå er det uansett ein laaaaang pause, på hele 14 dager, før det blir maraton på Karmøy…

10423267_4655684567071_1378257076413471569_n
Morten Vestvik mot mål i Maratonkarusellen i Fana 18.oktober. Foto: Marit Ryland

Mange bilder fra 3-sjøersløpet kan også sees på GTI Stavanger sitt fotogalleri her.

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Løpsglimt fra helgens 8 mil og 3 sjøer…

Kommentarfeltet er stengt