InternasjonaltMaraton

Slettet 30 år gammel klasserekord i Frankfurt

Som vanlig var det en stor norsk kontingent som tok turen til Tysklands finanshovedstad siste søndag i oktober for å løpe et av verdens raskeste maraton. Mest imponerte Nina Wavik Ytterstad, med norsk veteranrekord i klasse 50-54 år på 2.51.04.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nina har tidligere i år tatt aldersrekordene både på 10 km og på halvmaraton, men var halvminuttet bak maratonrekorden i London Marathon i april. En rekord som øvrig hadde stått i 30 år og som tilhørte moren til langrennsløperen Ingvild Flugstad Østberg.

Dermed måtte det et nytt rekordforsøk til, men i Frankfurt var det ingen tvil. Men den rutinerte ringreven Øystein Ringnes som hare, lå duoen lenge an til en sluttid under 2.50. Men etter at haren fikk det litt tøft og måtte slippe, måtte Wavik Ytterstad gjøre drajobben selv. Hun holdt imidlertid farten imponerende oppe hele veien og ble belønnet med ny norsk aldersrekord.

Da gjenstod kun rekorden på 5 km, men også den er nå slettet, etter 18.55 og seier i Vinterkarusellen på Sørum et par uker senere. Dermed har Nina Wavik Ytterstad gjort storeslem i år i klasse 50-54 år med fire nye aldersrekorder!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men det var flere nordmenn som løp maraton i Frankfurt, og det blir stadig flere. For dette er en løype som det går an å løpe fort i. Løyperekorden er bare 4 sekunder bak verdensrekorden fra Berlin, samtidig som det ikke er fullt så vanskelig å få plass her. I år var det mulig å melde seg på nesten helt frem til start, og det var nærmere 15.000 deltagere.

En stemningsrapport fra Frankfurt kan leses på bloggen HER, men nedenfor er et par smakebiter.

Noe av sjarmen med de store utenlandske løpene er de velfylte expo-ene, med masse utstyr og fristende tilbud.
Foto: Frode Monsen

 

Denne fine gjengen kalte seg Team Savoy, etter navnet på hotellet. Fra venstre Rolf Bakken, Trond Inge Carlsen (som perset og brøt den magiske 3-timers grensen for første gang på 22 forsøk), Steinar Lien, Vidar Nilsen (6-dobbelt veteran-norgesmester som måtte bryte etter bare 2 km) og Harald Ringen. Sistemann i gjengen var Sportsmandens redaktør.
Foto: Frode Monsen

Les også flotte stemningsrapporter på bloggene til Rolf Bakken – En stor maratonopplevelse – og Tim Bennett – Opp som en løve, ned som en…LØVE.

Sportsmanden

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

4 thoughts on “Slettet 30 år gammel klasserekord i Frankfurt

Kommentarfeltet er stengt