HalvmaratonMaratonVestlandet

Ny verdensrekord på maraton til Super-Vera

Superveteranen Vera Nystad har gjort det igjen! I Ålesund Nyttårsmaraton 30.desember løp hun maratondistansen på 3.52.19, raskere enn noen kvinne på 75 år noensinne har gjort!

Vera Nystad fra Søgne IL kalles gjerne for Super-Vera, og da mer for hennes prestasjoner som løper, enn det faktum at damen som tidligere i desember fylte 75 år jo definitivt også kan kalles for en superveteran!

Hun har selv også verdensrekorden i klasse K70-74 år på fantastiske 3.33.04, satt i Barcelona Marathon i 2016.

Vera har også løpt raskere enn den nye verdensrekorden to ganger før i år! Hennes årsbeste er 3.40.42 fra Sevilla Marathon like før koronaepidemien brøt ut. Men i motsetning til de norske aldersstatistikkene – der du løper i aldersklassen hele året selv om du først fyller år i desember, så er de internasjonale reglene her strengere og mer rettferdige, da det er fødselsdatoen som avgjør.

Vera Nystad selv uttalte også at hun syntes ikke det var helt riktig at hun skulle ha en rekord for 75-åringer før hun var fylt 75 år, da hun i Run4life sin Løpskarusell smadret 10 km-rekorden i aldersklassen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IKKE SOM 75-ÅRINGER FLEST: Vera Nystad løper langt og trener mye. Her og på forsidebildet er hun under en av tre virtuelle halvmaraton som hun løp tre dager på rad under treningsoppholdet sitt på Puerto Rico i høst. Hun sendte inn hele 13 resultater på halvmaraton til Løpskarusellen i år – mer enn noen annen.
Foto: Privat


Ålesund Nyttårsmaraton ble arrangert med puljestarter og nøye smittevernkontroll under gode forhold med bare veier, men med tidvis litt glatte partier, og rundt 3 grader.

Maraton ble vunnet av Stian Andersen fra BFG Bergen Løpeklubb på 2.44.23 og av Kari-Anne Tryggestad Ryste fra Sunnylven IL på 3.27.53.

Den største distansen halvmaraton ble vunnet av sterke Ådne Andersen fra Dimna IL på 1.08.56 og av Iren Nordal fra Midsund IL på 1.28.21.

5 km var det Jan Endre Rise fra Hareid (16.57) og Marion Aebi fra Tyrving IL (18.12) som vant.

Alle resultater

Apropos nyttår: Har du et nyttårsløfte om å trene litt mer i 2021, eller løpe et visst antall kilometer i januar?

Bli gjerne med på Run4life NyttårsLøftet og start det nye året med litt egenmotovasjon!

Kickstart det nye året med NyttårsLøftet


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -