OppegårdRomjulsultraRun4lifeTeam SportsmandenTrening

Jule- og nyttårstrimming i Oppegård

For oss som er glade i løping, har juletiden faktisk bydd på flere muligheter, koronarestriksjoner til tross.

Tradisjonen tro ble det nemlig arrangert en rekke løp både i adventstiden og i romjulen, selv om de fleste i år var virtuelle eller med begrensninger, og mange har også startet det nye året i løpetreningens ånd. Bare veier til langt inn i romjulen har også gjort det lettere å snøre på seg joggeskoene vinterstid.  

Vi skrev før jul om Sportsmanden sin virtuelle juletrim som hadde stor oppslutning de første ukene. Engasjementet holdt seg i hele Adventstrimmen, der det ikke var om å gjøre å løpe en distanse raskest mulig, men å loggføre flest mulig kilometer. Totalt ble det sendt inn 575 løpeøkter på til sammen hele 8.840 kilometer. Hovedmålet i den uhøytidelige konkurransen var at deltakerne skulle tilbakelegge til sammen minst 100 kilometer perioden fra 1. – 20. desember. Av de 53 personene som deltok klarte hele 36 dette målet. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lokale milslukere

Stine Kjønstad Moesgaard fra Trollåsen løp lengst av våre lokale mosjonister med 10.plass og hele 260 kilometer, som gir et snitt på 13 kilometer om dagen. En bra inngang til julefeiringen! An-Magritt Eide og Inger Anne Pedersen løp også imponerende langt og begge kom over 200 kilometer, med henholdsvis 214 og 202 km tilbakelagt. Marit Lundanes, Gry Pladsen og Hege Bakken fulgte så som perler på en snor. 

Aller lengst løp en kar som er mer kjent for matlaging enn for løping. Mesterkokken Odd Ivar Solvold fra Sandefjord, som i dette tilfellet representerte Runar Triatlon, tilbakela utrolige 744,7 kilometer. Det tilsvarer 37,24 kilometer i snitt hver av de 20 dagene etter hverandre! Solvold kan tydeligvis mer enn å lage god mat! 

Løp maraton på tredemølle!

Tredje juledag har det i mange år vært en lokal tradisjon å løpe Ribbemaraton fra Sandvika til Ski. Løpet går mellom de to butikkene til Løplabbet, med butikksjef i Ski Hanne Cathrine Gulbrandsen fra Kolbotn som en av arrangørene, men arrangementet er ikke akkurat av kommersiell karakter og den lille startkontingenten går utelukkende til et veldedig formål. Selv om det offisielle løpet i år var avlyst, kunne man ta turen på egenhånd eller løpe på hjemlige trakter og sende inn resultatet. Hege Bakken, tobarnsmamma fra Myrvoll, var igjen på farten og fullførte de 42,2 kilometerne på tredemølle på litt over fire og en halv time! Hege Bakken unnet seg noen rolige dager på ski etter sitt maratonstunt  3.juledag.

–Kroppen var helt ødelagt etter søndag, så godt å få noen rolige dager på fjellet. (forsidebildet)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Løp Ribbemaraton i stiv kuling på 2.42!

Raskest i Ribbemaraton løp Håkon Haug Urdal fra Team Sportsmanden, som fullførte distansen helt alene i uvær på imponerende 2.42.15.

TØFFE TAK! Håkon Urdal la ut følgende beskrivelse på Team Sportsmanden sin Facebookgruppe: –Ribbemaraton i stiv kuling! Første gang jeg har løpet maraton med hette på fra begynnelse til slutt. Løp en flat runde på 2 km for å bli fortest mulig ferdig. Var ikke noen kosetur akkurat. Sikkert noen i nabolaget som undret seg der jeg passerte med 7:40 mellom hver gang.

Ultratrimmen

Sportsmanden hadde også sitt arrangement med Romjulsultra og Ultratrimmen, der man skulle løpe til sammen minst en distanse på 50 kilometer i romjulsdagene. Deltakelsen her var ikke like god. Kanskje hadde våre lokale mosjonister brukt det de hadde av krefter i Adventstrimmen? Henrik Løwe Johnsen fra Ski var imidlertid en av tre brave menn som løp 50 km i ett, da han 29.desember brukte fem timer og 40 små sekunder på distansen.  

Det desidert største virtuelle arrangementet i romjula stod Oslo Maraton for. De arrangerte Romjulsløpet, der man kunne velge mellom en rekke distanser. Av over tre tusen påmeldte må vi noe overraskende lete lenge etter lokale mosjonister, men vi finner i hvert fall Torbjørn Sandmæl fra Oppegård på resultatlisten. Han løp halvmaraton på tiden 2.12.43 og endte med det på 6.plass av 13 startende i klasse M55-59 år og som nummer 227 av 276 totalt. 

NyttårsLøftet

Og for de som vil ha en sporty start på det nye året, så arrangerer Sportsmanden NyttårsLøftet i hele januar. Navnet har en dobbelt betydning; du setter ditt eget mål – et nyttårsløfte – og gjennom innsatsen din vil dette gi deg et formmessig løft i løpet av årets første måned. Det trekkes også premier underveis som en liten ekstra gulrot for de som for eksempel når 100 kilometer. Du finner informasjon på Sportsmanden.no og det er ikke for sent å melde seg på. 

Jeg ønsker med dette alle leserne et riktig Godt og sprekt Nytt År!
La oss også håpe at vi snart igjen kan delta i normale løp, treninger og idrettskonkurranser.

Les mer om NyttårsLøftet – nå også med mulighet til å loggføre langrennskilometer!

GODT NYTT ÅR! Frode Monsen med medalje etter fullført Ultratrimmen.

Les mer om de to første juleløpene her:

Alt om Adventsløpet og Adventstrimmen

Alt om RolmjulsUltra og Ultratrimmen

INSPIRASJON: –Rolig nedjogg etter dagens skitur og måking av hyttetak.
Mine første kilometer i NyttårsLøftet, fortalte Merete Bolin til dette bildet.

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen (litt forkortet) står på trykk i lokalavisen denne uken.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -