InternasjonaltJann PostMaratonTeam Sportsmanden

Råsterk klasseseier i New York City Marathon

Vidar Ellefsen vant klasse M60-64 år med hele 1400 deltakere på 2.55.25

Det er ikke mange forunt å komme på pallen eller vinne klassen sin i New York City Marathon. Men vant, det var hva Vidar Ellefsen gjorde da dette klassiske maratonløpet ble arrangert for 49.gang søndag 3.november!

Veteranen fra Team Sportsmanden slo til med et nytt superløp og vant klasse M60-64 år på den utrolig sterke tiden 2.55.25! Ellefsen vant klassen med 15 sekunder til østerrikeren Peter Laznicka, da 5 av de 1400 i klassen løp under den magiske 3-timers grensen. Dette er drømmegrensen for svært mange yngre maratonmosjonister, men svært få klarer å løpe på sub 3 timer etter passerte 60 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KJEMPELØP: Vidar Ellefsen vant klassen i New York Marathon! Her i full fart i Drammen halvmaraton.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Vidar løp jevnt som en klokke fra start. De første 5 km gikk på 20.18, mens 10km ble passert på 40.36 – altså nøyaktig like raskt på de neste 5 kilometerne. Halvmaraton ble registrert på 1.26.11, så det gikk noen minutter lengre tid på siste halvdel, som vel også er den tyngste. Mange har fått erfare at New York Marathon ikke er lett, så dette var veldig sterkt om moro.

SUPERPAR: –Kristin Isachsen og jeg er klare til i morgen, skrev Vidar Ellefsen dagen før dagen på Team Sportsmanden sin Facebookside. Det kan man trygt si! Sportsmanden gratulerer med klasseseier i verdens mest kjente maratonløp! Og knallsterk 8.plass på Kristin, se lenger ned i reportasjen.

Også i fjor ble det en norsk klassevinner i New York Marathon ved Eva Schieflo, mens Ole Kristian Heggheim og Inge Jostein Nesbø ble nummer 2 og 3 i sine klasser.

Eirik Gundersen og Jann Post raskest

På listen over de 345 norske som fremkommer ved søk i resultatlistene, ligger Eirik Gundersen øverst med tiden 2.32.20. Nrk sin kjente friidretts- og langrennsreporter Jann Post er ikke langt bak med 2.34.29 i det han selv betrakter som sitt nest beste maraton!

– Jeg var lenge i nærheten av persen i dag, men det ble litt for tøft på slutten. Uansett veldig fornøyd med dagen, skrev Post blant annet på sin Instagramprofil. Se hele innlegget ved å klikke på bildet under.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Jann Post, alias @nrkpost la ut dette på sin Instagramkonto. Klikk på bildet for større versjon.

Jann Post har løpt fort i New York tidligere. Faktisk har han persen sin herfra, etter fjorårets kjempeløp på 2.32.53.

Les hans friske reportasje fra det løpet på Sportsmanden her:

New York, New York! I want to be a part of it!

EUFORISK OPPLEVELSE: Fra Jann Post sitt superløp i fjor. Han var ikke langt bak persen nå heller.

Like bak Post kom Trond Smedsrud, med 2.34.34 som sluttid. Også Petter Jørgensen, som fjerde norske, kom under 2.40 i New York. Tolv norske løp under 2.50 mens 26 kom under 3 timer.

Av disse var to kvinner, der Sofie Hjorth var beste norske med 2.57.26. Langrennsløper Marthe Kristine Hafsahl Karset var ikke langt bak på 2.58.41.

Alle norske resultater

STERKT PAR! Vidar Ellefsens samboer Kristin Isachsen gjorde det også svært bra, med 8.plass i klasse K60-64 år på den gode tiden 3.38.59. Her er hun i aksjon i Oslo Maraton, der hun vant klassen med 25 minutter på 3.35.10.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Glade debutanter fullførte i stil

To som debuterte på maraton i New York var SkiLøperne og Team Sportsmandens Nina Kristin Visjø Veby og Tonje Lund. De to venninnene kjørte samme opplegg, løp sammen og fikk en super opplevelse på sitt store maraton-eventyr.

Så samkjørte var de at de la ut samme tekst under hvert sitt bilde på Facebook, de bare byttet navn i siste setning:

Jaaaaaaa ???‍♀️ Jeg har fullført New York City Marathon ? En stor opplevelse, hadde fint driv hele veien og så ingen ting som engang lignet på en vegg. Vi var kjempeheldig med været også. Starten over Verazzanobroen var flott, og Brooklyn var det fineste området synes jeg. Og så hadde jeg supert selskap av Nina/Tonje hele veien, så dette ble en fantastisk dag! Det var stort å få den flotte medaljen rundt halsen!

De to venninnene løp sammen over mål på 6.10.38.

Og Team Sportsmandens siste deltaker i New York, Solveig Stranden, klarte akkurat å komme seg under 4 timer med sluttiden 3.59.47 til ny, fin pers!

Flere veteraner fra Team Sportsmanden løper fort om dagen!

PS: New York City Marathon ble vunnet av de to kenyanerne Geoffrey Kamworor – verdensrekordholderen på halvmaraton – på 2.08.13 og Joyciline Jepkosgei – på 2.22.28, kun 7 sekunder bak løyperekorden på sin maratondebut.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -