LøpingOppegårdOslo Maraton

Mange lokale deltok på løpsfesten i Oslo Maraton

Sportsmanden i Oppegård Avis uke 38

Det var mange mosjonister fra Oppegård som benyttet lørdagen til å være med i ett av løpene i Oslo Maraton sist lørdag. Med strålende sol og nesten 19.000 deltakere totalt, der man kunne velge mellom distansene maraton, halvmaraton og 10 km, ble det en ny løpsfest i Norges største mosjonsløp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

To av dem som tok turen fra Oppegård til Oslo var Christoffer og Karsten Ladstein.

Mens pappa Christoffer valgte den lengste distansen på 42,2 km, var det «10 for Grete» som stod på programmet til junior. Og her gikk det virkelig fort unna.

Klasseseier i «10 for Grete»

Karsten er bare 15 år, men har allerede blitt en svært så ivrig deltaker på mosjonsløp rundt i distriktet. Og fremgangen har ikke latt vente på seg. På lørdag løp han 10 km på meget sterke 37.22. Med det vant han klasse gutter 14-15 år og forbedret samtidig sin tidligere bestenotering som var på 38.06 etter tredjeplass i klassen i Sentrumsløpet i vår.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
RASK: Karsten Ladstein har her heng på Marit Hasli, tidligere vinner både av Follotrimmen og SkiLøpet, som var syvende beste dame i «10 for Grete». (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Karsten var også raskest av de seks deltakerne fra Oppegård IL som løp «10 for Grete» i Oslo. Kine Rye-Holmboe imponerte også med 43.45 og 5.plass i klasse jenter 14-15 år, mens Gry Pladsen fra Tårnåsen (forsidebildet), som representerer Team Sportsmanden, brukte 48.40 på sitt milløp til 19.plass i klasse K40-44 år.

Maraton med innlagt norgesmesterskap

Når Karsten var ferdig med sin 10 km på ettermiddagen, var pappa Christoffer for lengst kommet i mål på sitt maratonløp som startet på morgenkvisten, til en meget bra tid på 3.25.06.

Oslo Maraton er langt fra noen lett løype, der man løper to runder på 21,1 km med start og mål på Rådhusplassen, men med noen seige bakker først opp og rundt Frognerparken, og senere over St.Hanshaugen.

Under drømmegrensen på maraton

Klart beste maratonløper fra Oppegård IL var Eivind Bjørhei som løp på meget sterke 2.55.02 – godt under tre timer som gjerne omtales som «drømmegrensen» for maratonmosjonister.

Som Jack Waitz sa i NRK sin tv-sending:

-Løper du på under tre timer, kan du kalle deg maratonløper!

Tiden holdt til 58.plass i klasse 24-34 år, så nivået er meget høyt.

MARATONLØPER: Eivind Bjørhei kan nå ifølge Jack Waitz kalle seg for maratonløper etter å ha løpt under drømmegrensen på 3 timer med god margin. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Nest best fra OI var Magnus Christensen i klasse M23-34 med 3.17.28, knepent foran veteranen Steinar Lien, som er inne i sitt siste år i klasse 50-54 år. Plasseringsmessig var NM-grossisten Lien beste lokale løper med sin 13.plass i klassen.

Flest løp halvmaraton

Halvmaraton har desidert flest deltakere under Oslo Maraton. Mens det var 2234 som fullførte maratondistansen i Oslo og 4295 som kom i mål på 10 km, løp hele 7863 halvmaraton.

Oppegård IL stilte her med 10 menn og kvinner på startstreken, i tillegg til noen fra løpegruppen Joggekameratene og en fin gjeng fra Team Sportsmanden. Her må vi på generell basis tilføye at det helt sikkert er mange flere fra kommunen som løper «privat» og som ikke kommer frem på de ulike søkene i resultatlistene.

Raskest av Oppegård-løperne var aktive Charles Granquist, som vi omtalte på denne siden for et par uker siden. Han løp på 1.23.29 og tok med det en fin 12.plass i klasse M45-49 år, mens Dag Spilde løp på 1.33.28 til 64.plass i klasse 45-49 år. Beste lokale kvinne på halvmaraton var veteranen Inger Anne Pedersen som med tiden 1.53.13 ble nummer 35 i klasse K50-54 år.

Dag Spilde i fin stil. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Stor maratonhelg i Europa

Det var ikke bare i Oslo det var stelt til stand til løpsfest i helgen. Både Stockholm og København hadde sine store halvmaratonløp, og i Tyskland gikk et av verdens aller mest kjente maratonløp; Berlin Maraton. Nok en gang ble det her satt verdensrekord da Eliud Kipchoge løp på utrolige 2.01.39! Og blant de rundt 700 nordmenn som var påmeldt, finner vi den utflyttede Oppegård-jenta Hanna Breivold langt oppe på listene.

Breivold, som etter studier i Trondheim nå har bosatt seg på Voss, løp på den meget sterke tiden 3.07.51 som nummer 153 av alle kvinner i et av verdens største og mest prestisjefulle maratonløp. 


Tillegg: 

Som mor, så sønn!

I vår reportasje fra Oslo Maraton forrige uke, nevnte vi ikke at Lill Eriksen tok en flott 2.plass i klasse K60-64 år på halvmaraton på den gode tiden 1.46.37. Den sterke veteranløperen bor på Langhus, men lillesøsteren til langrennslegenden Lars Erik Eriksen er jo fra Kolbotn. Og ikke nok med det; sønnen Stian, som i år har blitt skikkelig bitt av løpebasillen i voksen alder, løp også meget sterkt på 1.25.47, som er ny personlig rekord. Enda fortere gikk det med Kolbotn-bosatte Øyvind Wang fra Skibotn i Troms, som med 1.22.28 ble nummer ni av 610 i klasse M45-49 år.

ALLTID I FORM: Lill Eriksen tok en sterk 2.plass i klasse K60-64 år, noen måneder før hun runder 60 år. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Stian Eriksen tar opp arven fra mor og onkel. Ny solid pers på halvmaraton i Oslo Maraton. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Sportsmanden / Oppegård Avis

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -