LøpingVeldedighet

En fot foran – løpsdugnad for Kreft-saken

Bli med å løpe fra Ås til Manglerud lørdag 29.november

Førstkommende lørdag har du sjansen til å løpe for kreftsaken. Hva med å legge ukens langtur fra Ås til Manglerud, eller ta en etappe underveis? Eller du kan på andre måter støtte opp om Aktiv mot kreft.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NINA A3 original
SITAT FRA PROSJEKTSIDEN TIL NINA ALETTE EGGERUD: Høsten 2013 gikk jeg gjennom en vellykket kreftoperasjon. Jeg var heldig og er i dag frisk. Den psykiske påkjenningen har allikevel vært svært tøff i perioder. Løping er noe av det som har hjulpet meg i denne tøffe tiden. Det har vært godt både for kropp og sinn å trene. Gjennom løpingen fikk jeg bearbeidet vonde og skremmende tanker, puste inn frisk luft, nyte deilig natur og etterhvert få et større overskudd. Og i perioder var løpingen det eneste jeg følte at jeg mestret. Når jeg ikke klarte annet, så fokuserte jeg på å sette en fot foran den andre. Også i overført betydning. Ta et steg av gangen, og sette meg delmål. En selvfølgelighet og det burde være enkelt, men noen ganger allikevel så vanskelig. En fot foran – livet trenger ikke være mer komplisert enn det.

-Nina Alette Eggerud fikk for en tid tilbake kreft, og har gått gjennom en vellykket behandling. Hun er nå igang med et innsamlingsløp der hun den 29.november skal løpe fra Ås sentrum til Manglerud. Målet er å samle inn penger til Aktiv mot kreft. Dette blir en fin lørdags-løpetur med et meningsfullt bidrag til en viktig kampanje. Farten blir nok ganske bedagelig, siden Nina skal løpe langt.

Det er Harald Schytz i Ås IL som forteller dette og oppfordrer Sportsmandens lesere til å delta. Det legges også opp til et tidsskjema på oppimot 5 timer på de 42 kilometerne til Manglerud, se tidskjema nederst.

Prosjektet har allerede fått langt mer oppmerksomhet enn Eggerud hadde drømt om. Særlig vil flere fra løpegruppen SkiLøperne delta. De har sin ukentlige langtur på lørdag morgen og har denne gangen lagt starten til Ås, eller de hekter seg på når løperne passerer Ski etter en drøy mil. Deretter går turen nordover til Oppegård og Sofiemyr, videre til Hauketo og mot Østensjøvann, der flere løpere fra bl.a. Bøler IL og Manglerud Star har meldt sin ankomst til siste del av turen, til mål ved Manglerud.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det er stor oppslutning nå, så det blir nok endel løpere hele veien. Jeg vet at endel av Skiløperne gir seg på Hauketo, mens noen planlegger å bli med helt til Manglerud, forteller Schytz. Men det er plass til flere, og man kan ta den «etappen» som passer best.
Se løypetrasé i linken nederst.

– Det er veldig moro at så mange blir med, sier hovedpersonen selv. Hun er overveldet over den store responsen, og var nesten bekymret for at det ville bli for mange som løp langs veiene i Follo. Men hun er blitt beroliget på det området fra kvalifisert hold:

– Hvor mange kan vi løpe langs veien tro i et løp som ikke er mer arrangert enn dette? Frivilligsentralen i Ås har vært i kontakt med politiet i Follo, og der fikk vi beskjeden: «Kjør på og lykke til!»

– Jeg er ute i ukjent terreng nå. Dette har jo blitt mye større enn hva jeg i utgangspunktet planla. Jeg synes jo det er gøy jo flere vi blir, bare vi ikke lager trafikk-kaos, men så mange blir det vel ikke… sier en forventningfull Nina Alette Eggerud.

Neida, det er bare å stille opp i Ås på lørdag, men Eggerud oppfordrer interesserte til å melde seg på via løpes facebookside (link nederst). Foreløpig er det 45 som har meldt sin ankomst.

– Bli gjerne med hele veien, eller så lenge du vil, det velger du selv, forteller hun og sier også at Jack Waitz kommer til Ås og sender løperne av gårde lørdag morgen kl 10.

Selv om det har blitt større og innsamlingsaksjonen både er omtalt i lokalaviser og på diverse nettsteder, så kan et godt budskap neppe gjentas for ofte.

– Det er supert med publisitet rundt dette. Både fordi saken er viktig for meg, og jeg ønsker selvfølgelig å få samlet inn mest mulig til Aktiv mot kreft, avslutter Eggerud.

Sportsmanden ønsker lykke til med både løpeturen og med innsamlingsprosjektet!

OMCE4340-cert20x30.tmpl-17480
«Etter kreftoperasjonen bestemte jeg meg for å bli i enda bedre form. Drømmen om å klare å løpe maraton begynte å ta form. 20. september 2014 stilte jeg til start i Oslo Maraton og løp smilende over mållinjen. Jeg er nå påmeldt Oslo maraton 2015 og New York City Marathon 2015,» forteller Nina Alette Eggerud, som her løper over mål i Oslo Maraton i september.

Og får du ikke deltatt på løpsdugnaden, så kan du selvsagt bidra med et stort eller lite pengebidrag på prosjektets hjemmeside.

Tidsskjema:

Sted «Etappe» «Etappe» km Totale km Start/
passering/
mål
Total tid
Ås kl 10.00
Ås-Ski 11 km 11 km
Ski kl. 11.06 1t 6 min
Ski-Sofiemyr stadion 12 km 23 km
Sofiemyr stadion kl 12.20-
12.25
2t 20-25 min
Sofiemyr stadion-Lambertseter (Gamlehagen) 9 km 32 km
Lambertseter (Gamlehagen) kl 13.35-
13.40
3t 35-40 min
Lambertseter (Gamlehagen) – Rustad 3 km 35 km
Rustad kl 14.00-
14.05
4t 5 min
Rustad – Bøler 2 km 37 km
Bøler kl 14.15-
14.20
4t 15-20 min
Bøler – Manglerud 5 km 42 km
Manglerud kl 14.50-
15.00
4t 50 min – 5t


Følg på facebook:
 Her er en link til en løpets facebookside.

Detaljert rute:  Her kan du se hvor løperuten går.

Prosjektsiden: Her er link til prosjektsiden der du kan gi ditt bidrag. Det er allerede samlet inn over 28.000 kroner.

Følg løpet «live» via app: Du kan også laste ned en app med sporing og følge med «live» underveis i løpet. Visningen koster kr 10,- og beløpet går uavkortet til Aktiv mot kreft.
Her er linken for mobil og nettbrett: http://view.smarttracker.no/app/

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “En fot foran – løpsdugnad for Kreft-saken

Kommentarfeltet er stengt