FollotrimmenLøping

Roger Thompson overrasket med seier

Klinket til med sin første seier etter 8 år i Follotrimmen!

Roger Thompson fra Driv IL har deltatt i Follotrimmen hvert år siden 2008 eller 2009. Tidligere i år tok han sin første «pallplass», og i dag slo den tidligere syklisten fra Enebakk til og avgjorde en tøff duell mot to karer som alltid er med i toppen; Geir Simonsen og Marius Borger, som ble nummer to og tre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
TETTRIO: Roger Thompson, i Driv-trøyen i norske farger, tok sin aller første seier i Follotrimmen etter å ha vært med i en årrekke. Marius Borger kjempet hardt for sin andre seier, mens Geir Simonsen, med mange seire på rullebladet, sliter litt med å følge de to andre her. Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

– Ja, dette var utrolig gøy! Seier var naturligvis ikke i mine tanker da jeg så både Marius Borger og Geir Simonsen på startstreken. Men jeg hadde en positiv opplevelse fra Birkebeinerløpet sist lørdag og visste at formen var tilstede, forteller en meget glad vinner til Sportsmanden.

Thompson har tidligere satset mest på sykling, men i år har han snudd litt på prioriteringene og syklet mindre – og løpt mer! Det har gitt resultater. Men vinneren åpner gjerne relativ rolig, for så å komme sterkere utover i løpet. Så også nå:

– Ut fra start ble jeg liggende på 10 plass. Det gikk såpass fort at jeg hadde nok med å holde plasseringen. Ble liggende 20-30 meter bak teten, men klarte å tette den luken i bakkene opp etter Greverud kunstgress, forteller Roger.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Etter «vending» i sørenden av lysløypen var de tre nevnte alene i tet, etter at det var langrennsløper Christian Westgaard som hadde satt tempoet fra start.

SAMSUNG CSC
Christian Westgaard satt opp et drepende tempo fra start og kun Henrik Karlstad og Johan Widen tør å henge seg på. Marius Borger sees i orange i tet for «hovedfeltet» lenger bak etter bare noen hundre meters løping.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen
SAMSUNG CSC
Så kommer resten av «tetgruppen» ut av skogholtet ved Sofiemyr stadion.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

– Ja, jeg er vel en Follotrimmer!

– Jeg kjente at jeg hadde gode bein og tok teten i en liten bakke etter drøye 5 km. Lå i tet cirka 1,5 km før Marius igjen tok føringen. Da hadde jeg en utmerket posisjon og når det var igjen rundt 600 meter satte jeg en et lite støt som holdt helt inn. Sa til meg selv at nå er det «all-in» og det holdt, selv om det ikke ble noen superspurt, forteller en meget glad førstegangsvinner.

Det er jo ekstra artig når en trofast Follotrimmer får lønn for strevet etter så mange år. Trening og tålmodighet lønner seg!

– Ja, jeg er vel en Follotrimmer! Det er jo utrolig fint å ha en slik mulighet i nærheten. Fine treningsløp, og man blir bedre av å konkurrere, ingen tvil, avslutter den ferske vinneren med et smil.

Kristine Sakseid med «clean sheet» i vårsesongen!

På kvinnesiden imponerte Kristine Sakseid igjen og tok sin femte strake seier i Follotrimmen! Dermed kopierte hun Stine Aarstad, som klarte det samme kunststykket i fjorårets sesong.

SAMSUNG CSC
FEM STRAKE! Kristine Sakseid flyr gjennom skogen til enda en seier. Jenta som debuterte i Follotrimmen i år, er fortsatt ubeseiret på sine fem starter!
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Denne gangen ble det tredjeplass til Aarstad, som også måtte se Margrethe Førre Nardocci smette forbi seg på slutten.

– Jeg mangler noe på treningsgrunnlaget for å være helt der fremme, men synes det gikk greit å henge med og er fornøyd. Det er veldig moro å være med i Follotrimmen og gledelig med nye konkurrenter, sa Aarstad etterpå til vår reporter Arvid Mathiesen, som selv tok løpet som oppkjøring til Midnight Sun Marathon i Tromsø lørdag kveld.

SAMSUNG CSC
TRONSKIFTET: Stine Aarstad klarte det samme i fjor, nemlig å vinne alle de fem første løpene i Follotrimmen. Her jages hun av Margrethe Førre Nardocci, som i bakgrunnen akkurat passerer 7km-skiltet og som litt senere også passerte Aarstad.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Flere bilder fra starten

Løypen fra Sofiemyr er Follotrimmens lengste med sine cirka 8 kilometer. Løypen er også ganske tøff, særlig den siste halvdelen i lysløypen gjennom skogen. Fra start ved Sofiemyr stadion løper man gjennom et lite skogsholt, over en fotballbane og ut i gangveien langs Kongeveien, som følges helt til golfbanen og Østre Greverud Idrettspark, der man tar av fra asfalten og inn på grusvei i lysløypen helt tilbake til Fløisbonn gård og mål like utenfor stadionporten.

SAMSUNG CSC
Løypen fra Sofiemyr er fin og oversiktlig, men det var litt trangt om plassen i starten. Arrangørene klarte imidlertid å holde en åpen korridor over parkeringsplassen. 
Alle foto: Sportsmanden / Frode Monsen
SAMSUNG CSC
Den unge langrennsløperen Olliver Hjerpseth leder an her med offensiv løping.
SAMSUNG CSC
I «tet» av denne gruppen sees ultraløpsveteranen Lars Dørum og damevinner Kristine Sakseid.
SAMSUNG CSC
Et flott syn når løpere strømmer ut av den lille åpningen i skogen.
SAMSUNG CSC
Veteran Guri Drottning Aarnes til venstre her.
SAMSUNG CSC
Monika Hjerpseth, mamma til Oliver, med hårfin «ledelse» her.
SAMSUNG CSC
Mor og datter Semb i farta.
SAMSUNG CSC
Flere SkiLøpere med gress under beina.
SAMSUNG CSC
Ronny Kristiansen synes sikkert det er greit med en pause i alle maratonløpene og ser ut til å kose seg ut fra start.
SAMSUNG CSC
Arve Mjelde (i sort) tok det svært så rolig denne gangen.
SAMSUNG CSC
May Britt Esse Berge leder an i baktroppen.
SAMSUNG CSC
Før de siste løperne forsvinner over sletten og ut på gangstien på Sofiemyrsletten.

Bilder fra mange raske og enda flere blide løpere i skogen mellom 6 og 7 km.

SAMSUNG CSC
STERKE TIDER: Vi tåler et bilde til av trioen i tet. Vinnertiden til Roger Thompson var 29.06, mot Pål Onsruds vinnertid på 29.00 i fjor. Geir Simonsen var 11 sekunder bak til 29.17, mens Marius Borger kom inn på 29.22.
Alle foto: Sportsmanden / Frode Monsen
SAMSUNG CSC
Christian Westgaard gisper etter luft. Det er en tøff løype som krever nok oksygen. Men 4.plass, ett sekund under 30 blank, er vel «karrierebeste» for langrennsløperen fra Oppegård og Rustad.
SAMSUNG CSC
Lasse Sørlund kan være strålende fornøyd med 5.plass totalt på 30.12 og klasseseier i M45-49 år. Her flyr han opp bakken med begge beina i luften. Uggutten Henrik Eijsink fra Ås IL jager bak og tar 6.plassen totalt og vinner klasse 16-19 år.
SAMSUNG CSC
Nytt sterkt løp av blide Henrik Karlstad til 7.plass.
SAMSUNG CSC
Sebastian Endrestad blir nummer 8 og tar 2.plassen i klasse 16-19 år.
SAMSUNG CSC
Raske Johan Widen får samme tid som Endrestad, 30.41.
SAMSUNG CSC
BURSDAGSBARNET! Dagens bursdagsbarn Jan Billy Aas har visst spesialisert seg på topp 10-plasseringer, og tar den siste plassen på denne eksklusive listen her, som han gjorde i det tøffe halvmaratonløpet på Beitostølen for noen uker siden. Aas kom imidlertid nesten rett fra Helgeland og Sandnessjøen, der han tok en flott 3.plass på halvmaraton med 1.22.16 på lørdag.
SAMSUNG CSC
Anders Simensen og Rolf Gran. Rekkefølgen var motsatt i mål til 11. og 12.plass.
SAMSUNG CSC
Thorstein Molle, Spydeberg IL Langrenn.
SAMSUNG CSC
Nytt fint løp av Oliver Hjerpseth, som tar løpene som fin barmarkstrening før langrennssesongen. 3.plass i klasse 16-19 år.
SAMSUNG CSC
Halvor Steinsholt kommer susende.
SAMSUNG CSC
DUELL MELLOM LANGRENNSLØPERE: Endre Sagnes fra Namsos (t.h.) var en habil langrennsløper i sine yngre år, og har nå startet karriere nummer to, som fremgangsrik veteranløper. Andreplass i klasse 45-49 år ble belønningen, 4 sekunder foran polske Zbigniew Galik fra Skipol.Pl Team.
SAMSUNG CSC
Unge Sondre Try Myrmel fra Spydeberg er flittig deltaker i årets Follotrimmen.
SAMSUNG CSC
Rutinerte Svein Hagen biter som vanlig godt fra seg og tar en klar tredjeplass i klasse 50-54 år på gode 32.48.
SAMSUNG CSC
Muntre Knut Bjørn Stokke er også på full fart tilbake mot storformen, kommer på plassen bak Hagen i samme klasse, og sniker seg under 33 minutter i den tøffe løypen.
SAMSUNG CSC
Margrethe Førre Nardocci kan smile for endelig å være tilbake i manesjen etter å ha pådratt seg en lei skade i det uhøytidelige Kvinnedagsløpet 8.mars. Hun var ikke snauere enn at hun passerte Stine Aarstad på den siste kilometeren og ble nest raskeste dame på Sofiemyr.
SAMSUNG CSC
Stig Lima skynder seg langsomt tilbake mot fjorårsformen.
SAMSUNG CSC
Andre Kristiansen fra Frogn Kommune i nesten identisk positur og løpsbekledning med forannenvte.
SAMSUNG CSC
Enda en som er på vei tilbake i godform etter litt skaderusk. Christoffer Ladstein både bor og jobber et langt steinkast unna og ser ut til å trives godt på hjemmebane, selv om Eivind Carlsen fra Skimt jager bak.
SAMSUNG CSC
Denne mannen løper du ikke lett fra, i hvert fall ikke i lengden. Ultra- og maratonløper Lars Dørum, nettopp tilbake fra Svalbard, der det ble 5.plass totalt og klasseseier på maraton for mannen som har en rekke ekstreme ultraløp på merittlisten. Her er ett av dem.
SAMSUNG CSC
Jørgen Hole fra SkiLøperne (t.v.) avgjorde denne duellen med 34.17 og 3.plass i M40-44, mens Thomas Dvergedal fra Risil kommer 7 sekunder bak i mål.
SAMSUNG CSC
Hans-Jørgen Lund tar seg tid til en skikkelig jubelhilsen. Den blide SkiLøperen løp på 34.20 og ble nummer 5 i klasse 50-54 år.
SAMSUNG CSC
Ida Finstad tar andreplassen i klasse 35-39 år og fjerdeplass totalt, mens Thomas Kalsnes fra Langhus vinner klasse 20-24 år, utrolig nok som eneste deltaker i denne klassen. Så her er det bare for flere å kjenne sin besøkelsestid og stille opp neste gang!
SAMSUNG CSC
ABLEGØYER: Eivind Skjærven fra «klubben» med det klingende navnet MoJoBro Sportverein med litt spillopper for fotografen.
SAMSUNG CSC
Dag Hjerpseth fra Langhus er også godt kjent i traktene og ser ut til å storkose seg.
SAMSUNG CSC
Man in black
SAMSUNG CSC
Lady in red
SAMSUNG CSC
Pål Reinholdt, Oppegård IL, gir alt på hjemmebane
SAMSUNG CSC
Ronny Kristiansen løp årets 8. eller 9. maraton i Alstahaug på lørdag, men svikter selvsagt ikke Follotrimmen!
SAMSUNG CSC
Vinner med et smil: Merete Bolin med klar klasseseier i K45-49 år på 37.25.
SAMSUNG CSC
Flere smil: Ola Øvstedal kommer bare 3 sekunder bak i mål.
SAMSUNG CSC
Karl Erik Berge fra Tun Media blir nr 3 i klasse 55-59 år.
SAMSUNG CSC
Sindre Flatmo og Kristine Borthen fra Siggerud IL, som vinner klasse 20-24 år.
SAMSUNG CSC
Otto Fiske fra Ski.
SAMSUNG CSC
Guri Drottning Aarnes vinner klasse 55-59 år.
SAMSUNG CSC
Geir Granholt på fin tur i granskogen…
SAMSUNG CSC
Karin Johansen fra Follo Sykkelklubb vinner klasse 50-54 år i sin siste oppkjøring til Den Store Styrkeprøven: den litt lengre konkurransen fra Trondheim til Oslo på sykkelsetet på lørdag.
SAMSUNG CSC
Mette Barlie kommer bare 10 sekunder bak Johansen og tar andreplassen i klassen.
SAMSUNG CSC
Bjørn Einar Larsen fra SkiLøperne, alltid med smilet på lur.
SAMSUNG CSC
Monika Hjerpseth, nr 3 i klasse 40-44 år – og som vanlig stilte hele familien!
SAMSUNG CSC
Lars Folland fra Ås, enda en trofast Follotrimmer.
SAMSUNG CSC
Paulien Mulder har også tid til en hilsen til fotografen.
SAMSUNG CSC
Det samme har Lasse Hansen.
SAMSUNG CSC
Idylliske omgivelser for Janne Lundval.
SAMSUNG CSC
Smil også fra Frode Andresen. Nei, det er ikke den gamle skiskytterkjempen.
SAMSUNG CSC
Internasjonalt innslag i Follotrimmen; Judit Banfi fra Ungarn.
SAMSUNG CSC
Alvidle Dancke er alltid på plass. Andreplass i K55-59 år.
SAMSUNG CSC
Karin Kvello Rustad er et bra idrettsnavn.
SAMSUNG CSC
Mona Johannessen
SAMSUNG CSC
Anne Kristin Langseth ser ut til å trives i lysløypen.
SAMSUNG CSC
Trives gjør i hvert fall Paal Stähli fra Siggerud IL, som tar seg tid til et lite pit-stopp og «tar en Bolt»! Herlig med godt humør!
SAMSUNG CSC
Arvid Mathiesen er like blid, og var meget godt fornøyd med tingenes tilstand noen dager før han setter kursen mot Tromsø og Midnight Sun Marathon.
SAMSUNG CSC
Denise Hokholt gir tomler opp!
SAMSUNG CSC
Stephen Emmitt i fint driv.
SAMSUNG CSC
Mariann Nornes storkoser seg
SAMSUNG CSC
Knut Bertheussen, en av to i klasse 70-74 år.
SAMSUNG CSC
Kjersti Gram Andersen løper for Skimilajoggen…
SAMSUNG CSC
…Mens Kirsti Omberg løper for «arvtageren» SkiLøperne
SAMSUNG CSC
Tidlig krøkes; Karsten Ladstein løper «hemmat»
SAMSUNG CSC
Trond Haradsen fra Bioforsk er trolig en av deltakerne med flest starter i Follotrimmen de siste 10-15 årene. Kanskje enda lenger tilbake også.
SAMSUNG CSC
Thumbs up for Vidar Waaler…
SAMSUNG CSC
… for Tonje Bringsvor…
SAMSUNG CSC
…og for Jon Furu.
SAMSUNG CSC
-I dag fortjener jeg et bilde, for det går tungt! sa Nina Veby i forbifarten. Det ser ikke sånn ut!
SAMSUNG CSC
Han ser fornøyd ut denne karen også, selv om vi ikke ser startnummeret.
SAMSUNG CSC
Fornøyd og like blid er alltid May Britt Esse Berge, med snøskjerm!
SAMSUNG CSC
Det er utrolig mange blide fjes og glade løpere å se i Follotrimmen. Einar Kaufmann er en av dem.
SAMSUNG CSC
Marianne Sirnes Engen skal også sykle Den Store Styrkeprøven fra Trondheim på lørdag og tok Follotrimmen som fin oppkjøring.
SAMSUNG CSC
Smil fra Viil Gombos.
SAMSUNG CSC
V-tegnet fra Kari Soot! Det er i det hele tatt ganske hyggelig å være fotograf i Follotrimmen også med så mange positive løpere!
SAMSUNG CSC
Caroline Nicol ser også ut til virkelig å kose seg.
SAMSUNG CSC
Birger Weydahl fra Drøbak ønsker alle Follotrimmere velkommen til Blomstermila på lørdag (20.juni)
SAMSUNG CSC
-Barn i barnehagen! ropte Marianne Molle som «forklaring». Hun hadde kommet for sent til start, men de fleksible arrangørene lot henne løpe på egen klokke. Dermed ble det 2.plass i K40-44 år og 8.plass totalt selv med sen start.
SAMSUNG CSC
Arve Mjelde tok det svært piano denne gangen, og hadde god tid til fotografen.
SAMSUNG CSC
-Du må ikke ta bildet nå når jeg løper så sakte, lo Cecilie Ribbing Simensen.
SAMSUNG CSC
-Skal du ta bilde av de aller siste!? Mer latter fra Emma og Ruby Semb. Humøret og stemningen i Follotrimmen er det ingen ting å si på! Men nå må vi vente helt til onsdag 19. august for neste løp. For nå er det sommerpause i Follotrimmen og sommerferie for de fleste! 🙂


Klassevise resultater

Resultater totalt per kjønn

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -