LøpingVeldedighet

Kjempesuksess da mange løp for kreftsaken

Både initiativtaker Nina Alette Eggerud og Jack Waitz rørt over oppslutningen

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

SAMSUNG CSCLøpsdugnaden «En fot foran» – med fokus på og til inntekt for Aktiv mot kreft – fikk en dimensjon og en respons som initiativtakeren Nina Alette Eggerud ikke hadde drømt om.

Og arrangementet, som startet med taler og samling i Ås sentrum lørdag morgen og ble avsluttet ved Manglerud Senter ut på ettermiddagen etter at en maratondistanse var tilbakelagt, ble virkelig en stor suksess.

Det var masse løpere som deltok på hele eller deler av distansen, og sjelden har vi sett så mage blide løperfjes på en gang. Myten om at løpere aldri smiler kan i hvert fall avlives en gang for alle, her og nå!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bli med på en oppsummerende tur litt utenom det vanlige i bilder. Dette var så mye mer enn et innsamlingsprosjekt. Dette var også sann idrettsglede og livsglede!

Før start – taler og apeller

Foruten initiativtaker Nina Alette Eggerud og noen av de nærmeste støttespillerne hennes, sa også Jack Waitz noen ord før start. Det var en svært ydmyk, takknemlig og rørt Waitz som blant annet fortalte at Aktiv mot kreft har samlet inn hele 90 millioner kroner siden oppstarten for 7 år siden.

– Vi fikk 6 gode år sammen etter at Grete ble syk, sa Waitz, som fremhevet hvor mye treningen betydde for Grete i de årene, noe som også var foranledningen til etableringen av Aktiv mot kreft.

RØRT WAITZ: Jack Waitz har vært sentral i Aktiv mot kreft helt siden det ble etablert av hans kone og Helle Aanensen i november 2007. "Jeg blir litt rørt nå", sa Waitz når han så hvor mange som stilte opp og hvor mange som bryr seg. Han fortalte også at Aktiv mot kreft har samlet inn rundt 90 millioner kroner siden oppstart. Fantastisk!
RØRT WAITZ: Jack Waitz har vært sentral i Aktiv mot kreft helt siden det ble etablert av hans kone og Helle Aanensen i november 2007. «Jeg blir litt rørt nå», sa Waitz når han så hvor mange som stilte opp og hvor mange som bryr seg. Han fortalte også at Aktiv mot kreft har samlet inn rundt 90 millioner kroner siden oppstart. Fantastisk!
SAMSUNG CSC
Jack Waitz snakker til en spent og lydhør forsamling av løpere, familemedlemmer og tilskuere, samt flere fra pressen. Foruten Sportsmanden var lokalpressen på plass, og selvsagt Kondis, med allestedsnærværende Kjell Vigestad, helt til venstre. Kondis sin reportasje kan du lese her.
SAMSUNG CSC
En spent hovedperson Nina Alette Eggerud i midten, initiativtakeren til «En for foran», som fant ut at hun så gjerne ville gi noe tilbake etter at hun selv ble frisk av kreftsykdommen. Til venstre venninne, medløper og medansvarlig for prosjektet, Gitte Højlo Christensen, og til høyre Jack Waitz.
Harald Schytz i Ås IL er mannen som tipset Sportsmanden om En fot foran. -Dette må jo være et prosjekt du vil skrive om på Sportsmande, sa den driftige primus motor for Årungen Rundt, for anledningen kledelig “antrukket” i rosa bart: fargen er i anledning dagen, barten selvsagt knyttet til movember, der Harald selv har et eget innsamlingsprosjekt gående.
Harald Schytz i Ås IL er mannen som tipset Sportsmanden om En fot foran. «Dette må jo være et prosjekt du vil skrive om på Sportsmanden», sa den driftige primus motor for Årungen Rundt, for anledningen kledelig antrukket i rosa bart: Fargen er i anledning dagen, barten selvsagt knyttet til movember, kampanjen som har fokus på prostatakreft og menns helse, der Harald og teamet hans selv har samlet inn 42.000 kroner!


Sportsmandens løpende reportasje fra start…

SAMSUNG CSC
Det er like før start. Forventningsfulle løpere – rundt 30-40 i tallet, er klare, i tillegg til at mange andre kommer til underveis. Totalt skal rundt 100 personer ha vært med på å løpe deler av strekket til Manglerud!
SAMSUNG CSC
Startskuddet går – selvsagt avfyrt av Jack Waitz – og Nina Alette Eggerud kan sette en fot foran ned den første bakken, med prosjektets poster som «startnummer».
SAMSUNG CSC
Feltet strømmer på med både lokale løpere og mange som kom langveis fra med tog til Ås.
SAMSUNG CSC
Lørdagens spesielle langtur har startet, på vei ut fra Ås sentrum.
SAMSUNG CSC
Lang, lang rekke…


Trolsk stemning gjennom skogen….

SAMSUNG CSC
Et fargerikt fellesskap! Nina i tet for et fargerik felt, der mange hadde tatt oppfordringen om å ta på seg noe rosa…
SAMSUNG CSC
SkiLøperne hadde lagt lørdagens langtur til En fot foran. De fleste ventet i Ski, men noen var med fra start, som Mette Synnerstrøm og Knut Olav Asbjørnsen.
SAMSUNG CSC
Brede smil også fra Wendy Fjellstad fra Ås.
SAMSUNG CSC
Småkaldt…. flere lokale løpere i den grønne Ås-drakten gjennom skogen.
SAMSUNG CSC
Gitte Højlo Christensen skulle være fartsholder, men venninnen og mange andre var litt overivrige i starten og tok ikke hensyn til farten til fartsholderen….
SAMSUNG CSC
Fine forhold og litt trolsk stemning, understøttet av at fotografen hadde litt problemer med innstillingen på denne sekvensen.

 

Politiet passet på oss! 

SAMSUNG CSCPlutselig står en politibil ved veikanten. Er det trafikkontroll? Men neida, for jaggu er det ikke en politimann som stoppet trafikken, så «En fot foran»- løperne trygt kunne krysse veien! Senere, i Ski, sentrum, var samme politimann igjen på pletten og sørget for tryggheten til løperne. Det er nok ikke mange som har opplevd det på en treningstur, men dette tiltaket involverte og engasjerte mange, til og med onkel Politi!

SAMSUNG CSC
Onkel Politi fikk mange godord og takk av løpere som knapt trodde det de så!
SAMSUNG CSC
Det var stor spredning i feltet nå, men flere skulle trygt over veien…
SAMSUNG CSC
Ingen fare, alle ble lost trygt over!
SAMSUNG CSC
Før ferden fortsatte mot Ski.
SAMSUNG CSC
Gitte Høljo Christensen er tydelig begeistret over oppslutningen.
SAMSUNG CSC
FØRJULSTEMNING dagen før første søndag i advent! Noen har allerede pyntet huset!!
SAMSUNG CSC
Løperne nærmer seg Ski. «Startnummeret» til Nina Alette har begynt å få nok…. men det er langt igjen til Manglerud!…
SAMSUNG CSC
Halvor Steinsholt har også riktig bekledning, med tidenes beste norske veteranløper målt i antall «gullsko» – Jorunn Rekkedal, like bak. De skulle begge løpe hele distansen til Manglerud.
SAMSUNG CSC
Det var stort spenn blant deltakerne, også flere unge løpere var med på deler av turen.


Stor stemning på torget i Ski der SkiLøperne og drikkestasjon ventet

SAMSUNG CSC
FOLKSOMT! Omtrent alle på dette bildet var med på løpsdugnad!
SAMSUNG CSC
Noen ga seg i Ski, men langt flere kom til, da SkiLøperne stod klare!
SAMSUNG CSC
Det var flere drikkestasjoner underveis!…
SAMSUNG CSC
Det gjorde godt med litt påfyll av væske…
SAMSUNG CSC
Uten mat og drikke, duger heltinnene ikke… «Jeg er langt utenfor komfortsonen min, fortalte hovedpersonen selv, som vanligvis helst holder seg litt i bakgrunnen. Hun var litt skremt av all oppmerksomheten, men var overveldet over responsen og oppslutningen. «Jeg tenkte at det kanskje bare ble Gitte og meg som kom til å løpe ganske så ubemerket hele veien til Manglerud, og så blir det sånn som dette.» Ikke rart at venninnene smiler!
SAMSUNG CSC
ERFARINGSUTVEKSLING: Wendy Fjellstad har nettopp kommet hjem fra en uke-lang konkurranse i multisport i Sør-Amerika! Mens Jorunn Rekkedal sikkert har et og annet å fortelle også.
SAMSUNG CSC
Mette Synnerstrøm tar seg litt påfyll før turen fortsetter.
SAMSUNG CSC
NESTE ETAPPE: Så leder Nina Eggerud troppene videre ut fra Ski sentrum.
SAMSUNG CSC
Synkront i tet. Løplabbet i Ski hadde sponset utstyret.
SAMSUNG CSC
«Feltet» følger på gjennom gågaten i Ski, anført av SkiLøperne Janicke og Mona (helt til venstre) som her er på hjemmebane!
SAMSUNG CSC
På-an igjen!
SAMSUNG CSC
Hei, vent på meg, da! Liv Lystad begynte å løpe etter passerte 50. Nå sykler hun Trondheim – Oslo med Team GirlPower og skal løpe Bislett Indoor 50 km.
SAMSUNG CSC
Fra Ski settes kursen nordover. Neste stopp er Oppegård.


Snart halvveis – Oppegård IL stilte med pepperkaker og drikke!

SAMSUNG CSC
Ved Greverud skole hadde Oppegård IL en drikkestasjon klar med både saft og pepperkaker. Vi har løpt i nesten 20 km nå og det smakte med ny næring.


«Sjarmøretappen» til Sofiemyr

Sportsmandens utskremte og løpende fotograf hadde et annet oppdrag som ventet noen timer senere i Vinterkarusellen på Romerike. Og da løypen attpåtil passerte like forbi huset, var det en god unnskyldning for å stå av etter godt og vel halvveis distanse. Men det var nesten med litt tungt hjerte, for maken til god stemning på en løpetur med kjente og ukjente, skal man lete lenge etter. Det er bare å se på «avskjedsbildene» ved Sofiemyr stadion. Bildene taler for seg selv, og selv om noen av dem ble litt uklare, tar vi dem med for å vise at dette virkelig var en maraton, halvmaraton eller bare en treningstur litt utenom det vanlige!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
Takk for turen!

SAMSUNG CSC

Sportsmandens for anledningen løpende reporter ga seg etter 23 km og kan bare applaudere både tiltaket og all den støtten og engasjementet som En fot foran skapte! Stemningen ble sikkert ikke mindre god når løpere fra Bøler IF, Rustad og ikke minst en stor hockey-gjeng fra Manglerud Star etter hvert joinet gruppen. Og på de siste kilometerne deltok også Jack Waitz. Hadde det ikke vært for at han er relativt nyoperert i den ene foten, ville han gjerne ha løpt lenger selv også, fortalte han. Men Waitz håpet å komme i full trening snart og målet er å løpe New York Maraton til høsten.

Vi avslutter med å minne om at dette ikke bare var en koselig og sosial treningstur, men at hensikten med «En fot foran» var å skape blest om Aktiv mot kreft og å samle inn penger til et godt formål.

Du kan fortsatt gi et stort eller lite bidrag her.

SAMSUNG CSC
FØR: Plakaten påminner om formålet med løpeturen.

I mål! 

1517533_10152442686562539_833146508319693340_n
Så endelig – fremme på Manglerud! Foto: Heidi Marie Gøperød – HMG photograhy – og lånt fra facebooksiden til Nina Alette Eggerud.
10427367_10152442689767539_5639837560222111783_n
ETTER: Bare brede smil. Foto: Heidi Marie Gøperød – HMG photograhy

 

Alle bilder utenom de to siste er tatt av Sportsmandens løpende reporter Frode Monsen.

Sportsmanden – der det skjer, når det skjer! 

Du er velkommen til å følge Sportsmanden også på Facebook!

 

Sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -