LøpingMotbakkeløpRomerike

11-åring vant årets siste motbakkeløp

Bratt, glatt og trolsk i 3.løp i Vinterkarusellen på Romerike

Det tredje løpet i den tradisjonsrike Vinterkarusellen på Romerike ble arrangert på Løvenstad ved Lørenskog lørdag ettermiddag. Det var en relativt kort løype, men ikke desto mindre hard, som karusellens eneste motbakkeløp. Vinterkarusellen har nemlig en svært variert meny bestående av hele 10 løp med distanser fra 3 km til halvmaraton, i tillegg altså til et motbakkeløp, som trolig var årets siste i sitt slag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Det var nesten litt trolsk stemning under Vinterkarusellens tredje løp.

Distansen er oppgitt til 3 km, men Sportsmandens reporter løp opp hele løypen, som ikke målte mer enn 2,2 km på Strava. Men med cirka 90 høydemeter er løpet tøft nok. Etter en runde rundt Sandbekken ungdomsskole på grus og asfalt, starter stigningene opp mot Blystadlia til mål ved vannbassenget på Løvenstad. Store deler av løypen er på asfalt. Nederst var den våt og med godt feste, men lenger oppe var asfalten blitt temmelig glatt på grunn av litt regn i luften og temperatur rundt null grader. Et skummelt føre, med andre ord. Avslutningen av løpet gikk imidlertid på grusunderlag med greit feste.

– Ja, det var glatt i dag og litt vanskelige forhold. Jeg måtte løpe helt i veikanten for å få feste, sa en av løperne etterpå.

Pernille (11 år) var aller først til toppen

Problemer med festet så det imidlertid ikke ut som den purunge damevinneren Pernille Karlsen Antonsen fra SK Vidar hadde. Jenta er bare 11 år, men hun kom sprettende opp bakken etter vel en kilometer, lekende lett og i ensom majestet som aller første løper. Det er nemlig puljestarter I dette løpet, og damene har rangen. Deretter deles mennene inn i to puljer for de under og over 50 år. De tre puljene starter med 5 minutters mellomrom.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
UNG VINNER: Pernille Karlsen Antonsen fra SK Vidar i klar ledelse cirka halvveis i løpet.
SAMSUNG CSC
LETT I STEGET: 11-åringen spratt opp bakkene med lette steg.

Dermed var det altså en 11-åring som var førstemann til topps. For Pernille Karlsen Antonsen holdt greit unna og var eneste jente/dame som kom under 10 minutter med vinnertiden 9.41.

Veteranen Dorte Foss tok andreplassen på 10.02, med Louise Skak fra Romerike Ultraløperklubb på tredjeplass, damen som ble nummer to i Jessheim Vintermaraton for et par uker siden, etter å ha ledet mesteparten av det løpet.

SAMSUNG CSC
Dorte Foss (først) og Louise Skak i kamp om andreplassen, en duell som veteranen Foss avgjorde til sin fordel.

– Jeg er så dårlig i mobakker. Det var hardt, men jeg klarte såvidt å holde unna, fortalte Dorte Foss etterpå. En sannhet med vise modifikasjoner, siden hun var hele 36 sekunder foran Skak og altså var en god nummer to i mål.

Frode Stenberg tok en suveren totalseier med vinnertiden 8.03, foran veteranene Ole Gorm Berg (8.47) og Sverre Gunnar Brunstad (8.54). Også Bjørn Tore Gullord kom seg til mål på under 9 minutter. 15 menn og 1 jente løp under 10 minutter og totalt fullførte 134 deltakere motbakkeløpet, som nok er noe lavere enn hva som er vanlig i karusellen.

SAMSUNG CSC
I SUVEREN TET: Frode Stenberg på vei til klar seier. Her på flaten på glatt asfalt før den siste bakken.
SAMSUNG CSC
Med noen hundre meter til mål, setter Ole Gorm Berg inn det avgjørende støtet i kampen om andreplassen og seier i klasse 45-49 år mot Bjørn Tore Gullord.
SAMSUNG CSC
TØFF KLASSE: Men bakfra kommer også Sverre Gunnar Brusnstad halsende, og han kniper seg også sekundet foran Gullord i mål. Nummer 1, 2 og 3 i klasse 45-49 år tar dermed 2., 3. og 4.plassen totalt.
SAMSUNG CSC
Harald Furuseth fra Ull/Kisa tar 9.plassen i mål.
SAMSUNG CSC
Unge Njål Pedersen vant klasse 12-13 år på gode 9.57.
SAMSUNG CSC
Morten Gammelsæter fra Oppegård IL tar ut det siste, blir nummer 16 av mennene og nummer 6 i den tøffeste klasse 45-49 år, men kommer i mål ett sekund over 10 blank.
SAMSUNG CSC
Fargerikt med sort-hvite kulisser.
SAMSUNG CSC
Ikke alle var like godt kledd for vinteren.
SAMSUNG CSC
Noen tok seg også tid til å smile til fotografen!
SAMSUNG CSC
Steinar Lien i nye og matchende Adidas-sko har mer enn nok med å fokusere på målstreken, som er drøye hundre meter lenger oppe i bakken.
SAMSUNG CSC
Siste innspurt!
SAMSUNG CSC
Endelig oppe! Den grønne målmatten er to meter unna!
SAMSUNG CSC
Løpere kommer fortsatt mot mål, mens andre er på vei ned igjen i det troslske været.

Nå med mange flere bilder fra løpet:

Kvaliteten på bildene er dessverre ikke den aller beste denne gangen, pga litt problemer med kameraet. Bildene kommer i den rekkefølgen løperne passerte fotografen, som beveget seg oppover i løypen mellom puljestartene.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Odd-Bjørn Homstvedt ble nr 3 i klasse 50-54 år. Med tiden 9.58 var han 15.mann totalt og den siste som klarte å løpe under 10 blank. Dog den eneste med krykker!!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Mr. Motbakke, Christian Prestegård, var også på plass. Han skrev blant annet dette på facebooksiden sin: «I dag var eg på «heimebane» då eg avrunda ein flott motbakkeløpsesong i det 3. løpet i Vinterkarusellen på Romerike med å bli raskaste løpar i kl. 60 år+ Løpet som går opp til Blystadlia i Løvenstad hadde samla 135 deltakarar og 42 av dei var over 60år! I dag var det kun dei tøffaste av oss som «våga å stille opp» i ei såpeglatt motbakkeløype.

 

 

SAMSUNG CSC
Bjørn Lauglo er også alltid på plass i lokale løp. Det ble seier i klassen over, 65-69 år, på gode 10.28, bare 4 sekunder bak Prestegård.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Neste løp i Vinterkarusellen, det siste I 2014, går lørdag 27.desember. Det er et 7 km langt gateløp med start fra friidrettsstadion på Jessheim.

Klassevise resultater Vinterkarusellens 3.løp

Les også Sportsmandens referat fra det 1.løpet i årets Vinterkarusell; Lørenskog halvmaraton.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “11-åring vant årets siste motbakkeløp

Kommentarfeltet er stengt