LøpingØstfold

Suveren seier til Ole-Hermann Røhr i Christian Frederik løpet

Tropevarmen knekket mange i Moss

Femte utgaven av Christian Frederik løpet i Moss gikk av stabelen lørdag 15.august, i 27 varmegrader og godt med vind. En som ikke lot seg knekke av sommervarmen og vinden som plaget resten av oss over Jeløya, var Ole Hermann Røhr fra Rygge, som fosset inn til 33.50 på 10 km og vant med det hele 1.17 foran sterke Pål Asbjørn Kullerud fra Varteig. I følge intervjuer med Moss Avis, satt Røhr både ny løyperekord og ny personlig rekord på distansen. Imponerende i denne kuperte og svingete løypa, som ikke akkurat ble lettere med det flotte sommerværet som gjestet Østfold i helgen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Det var stor stemning i Moss i år som i fjor (bildet), da Christian Frederik-løpet gikk av stabelen for store og små i hjertet av byen. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

I kvinneklassen ble det seier til Kristine Platace fra Moss på tiden 40.12. Hun åpnet relativt hardt og fikk som mange andre det tøffere utover i løpet. Hun var fornøyd med å vinne dameklassen, men løp svakere enn i samme løype i fjor.

Selve løpet og stemningen rundt dette arrangementet er ganske spesielt. Her er det mange mennesker som ser på og heier, kanskje ikke bare på grunn av løpeinteressen heller. Christian Fredrik dagene fører nemlig mange folk ut i gatene i Moss, og når været er på sitt «beste» er det mye liv langs løypa. Målgangen gjennom gågaten er også spesiell, da det ikke er mange steder i Norge hvor man har flere hundre tilskuere som mosjonistløper.

Se stor bildeserie fra fjorårets løp for å oppleve mer av stemningen i Christian Frederik løpet! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Sjelden kost for et mosjonsløp med tettpakket med publikummere langs gågaten der innspurten på 10 km er. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Sportsmandens Østfold-reporter deltok selv i løpet, og det for fjerde gang! Vi støtter opp de lokale arrangementene, men må samtidig innrømme at dette løpet passer undertegnede mindre bra. Dagen startet imidlertid med barneløp for 4-7 åringer, hvor yngste datter var en ivrig deltaker. 15 minutter senere var det dags for barneløp nummer to (8-12 år); en ny og lenger runde enn tidligere, for øvrig en meget bra endring. Her hadde undertegnede med to døtre, som begge disponerte løpet bra og fulgte planen med å spurte friskt gjennom hele gågaten!

Vår Østfold-reporter Roar Tomter er klar til dyst!
Vår Østfold-reporter Roar Tomter er klar til dyst!
Chr fredrik løpet 15 jentene
Esiree, Elmine og Eugenie Tomter med premie etter målgang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Før hovedløpet over 10 km går kortdistansen på 5,2 km. Dette ble annonsert som 5 km i fjor, men var altså for langt. Et lite svakhetstegn for Christian Fredrik løpet har vært løypemålingen. De har slitt litt med å få til riktig lengde på de ulike distansene, dette har skjedd flere ganger. Men i år var det altså oppgitt at løypa var 5,2 km, noe stemte bra.  Vi fikk imidlertid ikke med å oss så mye av dette løpet, da vi gjorde oss klar for vår egen start på hovedløpet på 10 km.

Indre Østfolds sterke trio: Fra venstre Roar Tomter, Marius Borger og Sverre Sørensen – etter oppvarming og klare for start!
Indre Østfolds sterke trio: Fra venstre Roar Tomter, Marius Borger og Sverre Sørensen – etter oppvarming og klare for start!

Ved start møtte vi alltid solide Svein Arne Sølvberg, indre Østfolds håp Marius Borger, samt Sverre Sørensen (ex Spydeberg). Ingen var spesielt optimistiske før start, grunnet vær og løype. Marius Borger klinket allikevel til fra start og han så vi aldri igjen. Den evigunge superveteranen Sølvberg hadde som selverklært mål å ligge foran undertegnede i løpet av konkurransen, og kom derfor opp på siden etter 500 meter. Vi startet ikke hardt, men prøvde å spare krefter til de tyngre delene av løypa.

SAMSUNG CSC
Svein Arne Sølvberg er en hyppig deltaker på løp i Oslo, Akershus og Østfold. Her er veteranen i fin spurt i fjorårets Christian Frederikløp. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Farten forble stabilt lav, men til tross for dette passerte jeg mange løpere. Løypas letteste kilometer er den første, og her er det alltid mange som starter knallhardt. Planen min var å øke farten etter å ha passert halvveis på cirka 19.30, men fartsøkningen ble stadig utsatt. Allikevel fortsatte jeg å passere mange løpere som slet langt tyngre enn meg i varmen. De siste to kilometerne hadde jeg selskap av Johnny Stensrud og sammen hentet vi inn Jonas Askautrud som hang seg på. Deretter jaktet vi en løper med hvit t-skjorte, Ulrik Lolland, men han var relativt langt foran. Jeg spurtet fra de to som jeg hadde hatt følge med inn mot mål, mens Lolland også avsluttet bra og passerte Marius Borger på slutten.

SAMSUNG CSC
Frisk spurt av Ulrik Lolland i år som i fjor. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Marius Borger hadde en kanonåpning, men så ble det tomt og motivasjonen forsvant. Faktisk var han bare 10 sekunder før undertegnede i mål, noe som er sjeldent. Svein Arne Sølvberg kom inn like etter, og Sverre Sørensen  noen minutter bak der igjen.

Det virket ikke som om noen var spesielt fornøyd med løpene sine i den uvante varmen, men en bra økt og en fin dag ble det uansett! Turen til Moss ble avsluttet med et deilig bad i sjøen, det ble høydepunktet denne dagen.

Tekst: Roar Tomter

Bilder: Roar Tomter og Frode Monsen  

Resultater

Les også hovedreportasjen fra fjorårets løp på Sportsmanden

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -