Bislett GamesLøping

Grøvdals fantomspurt toppet Bislett-kvelden

Slettet Grete Waitz sin 38 år gamle Norgesrekord!

SAMSUNG CSC
Fandenivoldsk: Karoline Bjerkeli Graøvdal med fighting face har skrudd på turboen. -Kanskje kunne jeg gått litt før, sa hun etterpå, etter fantomspurten sin.

Det var mange gode prestasjoner sett med norske øyne i går. Prikken over i-en var siste øvelsen, den første dream-mile for kvinner, der Karoline Bjerkeli Grøvdal slettet en av de eldste norgesrekordene, den 38 år gamle rekorden til legendariske Grete Waitz på en engelsk mil (1609m). Den nye rekorden til en jublende glad Grøvdal lyder på 4.26,23 og holdt til 6.plass i det sterke feltet på Bislett Games, etter en forrykende avslutning der hun avanserte kraftig på sisterunden. Ingvild Måkestad Bowim, som lå foran Grøvdal da en runde gjenstod, ble slått med over fem sekunder. Hun fikk 4.31,57 på 10.plass.
Waitz sin gamle rekord helt tilbake fra 1978 var på 4.26,9.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg hadde det (norgesrekorden) i bakhodet, så det var deilig. Jeg har jobbet masse med avslutningen min, og føler jeg har blitt bedre trent. Da får jeg også vist at jeg har fart i kroppen, sa en svært glad Grøvdal til NRK etterpå.

SAMSUNG CSC
Den norske duellen. Karoline Bjerkeli Grøvdal lå lenge i rygg på 1500m-spesialisten Ingvill Måkestad Bowim, men på de siste 300 meterne var det langdistanseløperen som hadde adskillig mer krutt i beina.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er i sitt livs form om dagen. Forrige uke senket hun persen sin med hele 17 sekunder og ble tredje norske kvinne gjennom tidene under 15 minutter på 5000m da hun løp på 14.57,77 under Diamond League-stevnet i Roma. Da er det bare å håpe på at hun i år bevarer formen og spisser den ytterligere til OL og EM, og ikke som i fjor, da hun var milevis unna sitt beste da det gjaldt som mest under VM i Beijing.

Nok en verdensrekord av Jakob Ingebrigtsen

Av andre nordmenn som var i aksjon i løpsøvelser, var det yngstebror Ingebrigtsen, Jakob, som imponerte aller mest med enda en verdensrekord på 1500m for 15-åringer, da han senket persen med ytterligere to sekunder til 3.42,44 og slo en så sterk løper som Hans Kristian Fløystad med en lite sekund.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Henrik Ingebrigtsen (med solbriller) skapte et stort jubelbrøl da han avanserte kraftig på siste bortre langside. Men det holdt ikke helt inn for eldtstebror Ingebrigtsen. Filip er like i hælene inne ved listen.

Storebrødrene gjorde det også meget bra på mennenes dream-mile, og Henrik skapte et av kveldens største jubelbrøl da han avanserte til andreplass en liten stund på siste bortre langside. Etterpå sa han at det kanskje ikke var så lurt i motvinden, og igjen ble de særnorske strenge OL-kravene (for passering 1500m) litt for tøffe. Henrik holdt også Filip bak seg, selv om sistnevnte hele tiden var godt med. De to endte på 7. og 8.plass på 3.53,19 og 3.55,02.

Sindre Buraas var i ilden på 5000m, men også han endte et stykke bak kvalifiseringskravene til EM og OL med 15.plass på 13.52.21.

SAMSUNG CSC
Litt ulik løpsutvikling for Sindre Buraas og tjalvisten Awet Kibrab Nftalem, som åpnet svært så friskt, men her er passert av en mer avventende Sindre.

Det var også knyttet seg stor spenning til den norske duellen på 400m hekk mellom den gamle og ferske norgesrekordholderen. Det ble ikke norsk rekord denne gangen, men Karsten Warholm løp under 50 blank og vant den norske duellen med 49,80, mot Øyvind Strømmen Kjerpset sine 50,98.

SAMSUNG CSC
Karsten Warholm i grønn trøye var offensiv og leverte et nytt sterkt hekkeløp.

Bilder: Frode Monsen

Noen flere bilder fra festen på Bislett Games her. 

Alle resultater

 

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -