LøpingTerrengløp

Størmer Steira tatt ut til EM i terrengløp

Norge stiller med fullt lag for menn senior

Norges Friidrettsforbund har i dag tatt ut Norges lag til EM i terrengløp i Frankrike neste helg. Det er en fyldig tropp på 13 utøvere. Kanskje mest overraskende er at Kristin Størmer Steira er den eneste kvinnelige seniorløper som er tatt ut, ved siden av Karoline Bjerkeli Grøvdal. Gledelig også at Norge stiller med fullt lag med 6 løpere for menn seniorer i franske Hyeres.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kristin Størmer Steira har som kjent lagt langrennskarrieren på hyllen og hun avlyste også planene om å satse mot maraton i OL. Men hun viste likevel fryktinngytende form da hun knuste andre sterke motbakkeløpere og vant Skeikampen Opp i ren oppvisningsstil til suveren løyperekord tidligere i høst. 

Kristin Størmer Steira
Spennende start: Kristin Størmer Steira viste med sin suverene seier på Skeikampen at formen er god. Nå er hun tatt ut til EM i terrengløp.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg

– Vi har våre forventninger til at det norske seniorlaget for menn skal blande seg inn blant de seks beste lagene, og individuelt er det forhåpninger om gode plasseringer til Henrik Ingebrigtsen, Sindre Buraas og ikke minst Karoline Bjerkeli Grøvdal, sier sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen på de nye sidene til friidrett.no.

SAMSUNG CSC
Erik Udø Pedersen (t.v.) skal løpe i U23-klassen i Frankrike, mens Ørjan Grønnevig er en av seks løpere på det fulltallige norske seniorlaget. Her etter NM terrengløp i Ås tidligere i år, der de to utkjempet en knallhard fight om gullet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)


Her er hele troppen

Kvinner U20 (start kl. 10:46, løype på 4 157m):

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Live Solheimdal Steinkjer FIK

Menn U20 (start kl. 11:05, løype på 5 947m):

Stian Aarvik IL Gneist
Sigurd R. Skjeset FIK Orion

Menn U23 (start kl. 12:28, løype på 8 087m):

Filip Ingebrigtsen Sandnes IL
Erik Udø Pedersen IK Tjalve

Kvinner senior (start kl. 13:30, løype på 8 087m):

Karoline Bjerkeli Grøvdal SK Vidar
Kristin Størmer Steira SK Vidar

Menn senior (start kl. 14:10, løype på 10 117m):

Henrik Ingebrigtsen Sandnes IL
Hans Kristian Fløystad IK Tjalve
Sindre Buraas SK Vidar
Ørjan Grønnevig Stavanger Friidrettsklubb
Audun Nordtveit IK Tjalve
Marius Vedvik IL Gular

SAMSUNG CSC
-Stort å bli tatt ut til EM terrengløp for 5.gang på rad, men første året som senior! Formen er stigande, så ser veldig fram til utfordringa i Frankrike neste søndag, skriver Marius Vedvik på sin Facebookside. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -