LøpingMotbakkeløpSkeikampen

Rekorder og topp stemning i Skeikampen Opp

Sindre Buraas og Kristin Størmer Steira smadret løyperekordene i strålende høstvær

Motbakkeløpet Skeikampen Opp ble lørdag arrangert for tredje gang i et fantastisk flott høstvær. Det var knall sol og selv den heftige vinden som herjet dagen før, la seg som en mild bris over fjellheimen da 260 løpere i konkurranseklassene la i vei i tre ulike startpuljer fra bunnen av alpinbakken på Skeikampen. Nytt av året var nemlig at menn under 50 år, kvinner, og menn fra 50 år og oppover, samt de yngste guttene, startet i forskjellige puljer med 10 minutters mellomrom. Akkurat dette var det nok litt delte meninger om, men ellers var det neppe noen uenighet om at dette var en fantastisk dag!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
12096349_10153138150731444_4797433527247526254_n
Starten er gått for det tredje Skeikampen Opp i strålende høstvær.
Foto: Arrangøren

Med ingen ringere enn Sindre Buraas og Kristin Størmer Steira på startstreken, var det også duket for solide jafs av løyperekordene og ikke særlig tvil om hvor seiersbonusene på 5000 kroner skulle ta veien. Buraas er ikke bare Norges beste langdistanseløper, han var også en særdeles lovende motbakkeløper som faktisk ble juniorverdensmester i Crans Montana i Sveits i 2008. Og han har senere holdt disse egenskapene ved like, både på hjemmebane i Rognstadkollen Opp og senest forrige helg der han vant Oslo’s Bratteste.

Lagt opp – men i knallform

Kristin Størmer Steira
FJELLGEIT: Kristin Størmer Steira løper inn til seier på Skeikampens topp. Hun er tydeligvis i knallform, selv om hun har lagt opp som langrennsløper på landslaget.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg

Kristin Størmer Steira er heller ikke et ubeskrevet blad når det gjelder løping, og motbakker var jo hennes store styrke også som langrennsløper. Hun la som kjent opp etter sesongslutt, og tanken om å satse på OL i Rio som løper, er også for lengst lagt bort. Men Kristin, som også tidligere har vunnet motbakkeløp, holder seg tydeligvis i svært god form fortsatt. Sterke motbakkeløpere som Anne Nevin, vinner av Trondheims Bratteste for et par uker siden, og den gamle motbakkedronningen Anita Håkenstad Evertsen ble begge fraløpt i bratthenget opp til Skeikampens topp. Med vinnertiden 16.08,2 på de 2,9 kilometerne smadret hun den gamle løyperekorden til Maren Wangensteen på 18.95. Tanaværingen var hele 1 minutt og 16 sekunder foran den sterke trønderen Anne Nevin, årets Superbirkebeiner, på andreplass. Hanne Maridal fra Lillehammer IF kom på tredjeplass ytterligere 33 sekunder bak, mens Håkenstad Evertsen, tidligere vinner og fortsatt løyperekordholder fra motbakkeklassikeren Skåla Opp, som i år tok en sterk tredjeplass i samme konkurranse, måtte nøye seg med fjerdeplassen i Skeikampen Opp.

Det var for øvrig bare 7 menn som forserte de 340 høydemeterne raskere enn Kristin Størmer Steira, som hadde mange sterke navn bak seg på resultatlisten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Buraas med motbakkedobbel

sindre burås
NY SEIER: Sindre Buraas viser solide takter på tampen av sesongen. Etter å ha vunnet Oslo’s Bratteste forrige helg, ble det en ny motbakkeseier i Skeikampen Opp.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg

Også Sindre Buraas vant i utklassingsstil. Etter å ha vunnet Oslo’s Bratteste forrige helg, tok han sin andre motbakketriumf på rad i de bratte bakkene opp til Skeikampen. Med den råsterke vinnertiden 13.50,2 smadret Buraas den gamle løyperkorden med 1 minutt og 20 sekunder.

SAMSUNG CSC
Per-Christian Lysaker Torgersrud var den aller første vinneren av Skeikampen Opp. I år ble det en ny andreplass, som han også fikk i Koboltgruvene Opp i sommer (bildet).
Foto: Frode Monsen

De andre pallplassene ble besatt av Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Team Parkettpartner, vinneren av det aller første Skeikampen Opp i 2013, som kom inn noen få sekunder over 15 minutter på sterke 15.03,6.

Selv om det var et drøyt stykke bak Buraas, var det raskere enn den tidligere løyperekorden til fjorårsvinner Mattis Stenshagen på 15.10. Han ble for øvrig ble nummer fire i år på 15.23,8, da den siste pallplassen gikk til Erland Kvisle fra Asker Skiklubb med 15.14,7.

Mange kjente navn

Lenger nede på listen finner vi også sterke og kjente navn som Eirik Sverdrup Augdal (nummer 7), Sjur Slettom (andremann i det nye fjellterrengløpet Skeikampen Rundt i sommer, som nå måtte nøye seg med 9.plass) og Tore Ruud Hofstad (nummer 18). På kvinnesiden måtte den tidligere løyperekordholderen Maren Wangensteen fra Øystre Slidre IL denne gangen nøye seg med 7.plass, slått også av veteranen May Bente Weng (nummer 5 og vinner av klasse 50-59 år) og Bente Størmer Steira, søsteren til Kristin, som dermed fikk revansje fra Hafjell Opp for noen uker siden, der Wangensteen ble nummer to og lillesøster Steira nummer fire.

Sprek 50-års jubilant

May Bente Weng, som fylte 50 år fire dager tidligere, slo altså igjen de aller fleste yngre jentene og vant klassen sin. Når du kommer opp i 50-års-klassen defineres du gjerne som superveteren, en merkelapp som kan tolkes på flere måter.

Superveteran! Er det endestasjonen, liksom? Da får jeg ikke en gang lov å delta i seniorklassen i NM i terrengløp. Jeg må løpe 6 km, mens de andre jentene skal løpe 10 km, fortalte hun lattermildt og litt oppgitt etter Skeikampen Rundt tidligere i sommer.

NM terrengløp lang løype arrangeres for øvrig på Ekeberg lørdag 17.oktober.

SAMSUNG CSC
50 ÅR UNG: May Bente Weng liker seg på Skeikampen. I Skeikampen Rundt ble det 4.plass, mens hun i Skeikampen Opp ble nummer 5. Moren til Heidi, som akkurat er fylt 50 år, slapp i hvert fall å måtte starte i en egen pulje bak eliten, slik som gutta på samme alder måtte gjøre.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
ANWAbCjbaFx6tW4MzPTrdL4DymVju7SFBjbWf6_vcf0,zBV2KUWwHgQn6iLLBnYqXn86rqmF1bgRnQDu30N3QZk
May Bente Weng spurter mot mål til 5.plass totalt og solid klasseseier i sitt første løp som ordentlig superveteran.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
SAMSUNG CSC
SNART BEST I FAMILIEN? Bente Størmer Stera viser svært lovende takter, selv om storesøster fortsatt er best i familien. Her fra Hafjell Opp for noen uker siden, der hun ble nummer 4. I Skeikampen Opp ble det 6.plass på lillesøster Steira.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SAMSUNG CSC
STERK BAKKELØPER: Maren Wangensteen konkurrerer mye i motbakker. Hun tok en sterk 4.plass i Skåla Opp tidligere i sommer og var nest best i Hafjell Opp (bildet), mens det gikk litt tyngre til 7.plass på Skeikampen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
to beste
GOD STEMNING: Kristin Størmer Steira og Sindre Buraas kan spe på inntekten sin med 5000 kroner hver i premiepenger.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
DSC_0007
Klar til start for den siste av tre puljer; gutter 11-16 år, samt menn i 50 pluss.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Anne Nevin stormer mot mål på det lille platået på toppen, til 2.plass. Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Anne Nevin stormer mot mål på det lille platået på toppen, til 2.plass.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Tone Eriksen løper i mål til 25.plass totalt på 22.05, men det holder til 2.plass i klasse 30-39 år, kun slått av Kristin Størmer Steira! Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Tone Eriksen løper i mål til 25.plass totalt på 22.05, men det holder til 2.plass i klasse 30-39 år, kun slått av Kristin Størmer Steira!
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Frode Olsen fra Nittedal IL på vei mot mål i folkehavet til 2.plass i klasse 50-59 år på 19.29. Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Frode Olsen fra Nittedal IL på vei mot mål i folkehavet til 2.plass i klasse 50-59 år på 19.29.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Løpets eldtste, Harald Autsgarden, heies frem av unge tilskuere med norske flagg. Austgarden brukte 27 minutter til toppen og hadde flere langt yngre løpere bak seg på resultatlisten. Løpets eldtste, Harald Autsgarden, heies frem av unge tilskuere med norske flagg. Austgarden brukte 27 minutter til toppen og hadde flere langt yngre løpere bak seg på resultatlisten. Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Løpets eldtste, Harald Autsgarden, heies frem av unge tilskuere med norske flagg. Austgarden brukte 27 minutter til toppen og hadde flere langt yngre løpere bak seg på resultatlisten.
Løpets eldtste, Harald Autsgarden, heies frem av unge tilskuere med norske flagg. Austgarden brukte 27 minutter til toppen og hadde flere langt yngre løpere bak seg på resultatlisten.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
DSC_0013
Masse folk koste seg på Skeikampen. Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
DSC_0016
Mål i sikte! Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
21957176931_f5192b9451
«Skeikampen opp -et bakkeløp for alle»
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
I_FMmXiCRbKVHtBf3FoRGHMp2NHKCvlwAVI985AT3Zc,UyD5iL0n7-ix34B7JAYDkGf_ZO0IkyPt0XvJAcGD6UM
Mange hadde tatt veien til toppen av Skeikampen denne fine høstdagen.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
Qv7juO9b1qyy48Fp-B_dRnifNl54p_2ThTsKTVyvI0c,son6zCqP-M_yjSNg7hnlGq5wBu1aHKKIu-aPQkFNwt0
Løpere spurter mot mål.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
dTX22qq9YqWmADU4-MXAaL50u1fA2pT38KmvcbSFW20,6WZrda7i-sAkcQITkYpWwUEvb6FkEJUl6MnOjZYH4Vs
Folksomt på toppen, oder både små og store koste seg.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
9mjRmRCeENkrXsSiZoWV3I4FuFxtzeHMcFZUma9j7WQ
Et flott skue.
Foto: Skeikampen Resort / Stig Are Øvreberg
20150815_151059
FLOTT SKUE: Skeikampen ligger majestetisk til. Deler av løypen kan sees på bildet der den snirkler seg mot toppen av fjellet. Starten er like nedenfor dette bildet.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Strålende fornøyde

Arrangøren smilte naturlig nok om kapp med sola etter arrangementet.

– Vi hadde strålende sol, perfekte forhold, deltagerrekord (365 startende) og et meget sterkt startfelt. Dagen ble en fest for store og små og vi er svært fornøyd med å få med så mange familier og vanlige folk, i tillegg til eliten. Vi anser dette som en bekreftelse på at vår slogan «Skeikampen opp – et bakkeløp for alle» stemmer, forteller idrettskoordinator for Skeikampen Resort Torger Fenstad til Sportsmanden.

Alle resultater


Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -