InternasjonaltTriatlon

Allan Hovda med sterk tid i IM Barcelona

Nest raskeste Ironman-tid av en nordmann noengang

Allan Hovda, vinneren av Norseman Xtreme Triathlon de to siste årene, gjorde sine saker meget bra da han avsluttet sesongen med Ironman Barcelona i helgen. Selv om både den fysiske og mentale tilstanden var «milevis fra toppformen fra i sommer», som han  selv uttrykte det. Da var det sterkt å likevel gjøre sin tidsmessig beste fulle ironman-distanse på en tid som Gudmund Snilstveit er den eneste nordmannen som noensinne har gjort raskere, da han leverte fantomtiden 8.26.20 på samme konkurranse i fjor.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
img_4574
SMIL: Allan Hovda har all grunn til å smile til fotografen etter å ha gjort tidenes nest raskeste IM-distanse noengang av en nordmann. (Foto: Allan Hovda)

-8:26:20, målet var krystallklart, selv om jeg ikke hadde tro på at jeg skulle få det til selv. Målet var satt lenge før arbeidsrotasjonen var klar, og etter 2 uker direkte fra nattskift hadde jeg en kropp som best kan beskrives som uggen.

Slik innleder Nordsjøarbeideren og triatleten sin egen racerapport på bloggen sin triallan.

Og har du ikke tro på det selv, da blir det vanskelig, selv for de beste.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Som for mange norske triatleter, er det ofte svømmingen som er den svakeste grenen. Så også for Allan Hovda, som var noe skuffet over egen innsats i vannet.

– Vi ble en gruppe på fire like dårlige svømmere, som svømte sammen. Han ene svømte raskere, men navigerte så dårlig at han svømte på kryss og tvers foran oss hele tiden. Mens jeg ikke har store vanskeligheter med å presse meg på sykkel og løp, så syntes jeg at det er krevende på svømming, forteller Hovda.

AllanHovda_img_4539
-Det er et skilt av meg, som ikke kan svømme, skriver Allan Hovda under dette bildet.
En «sannhet» med visse modifikasjoner… (Foto: Allan Hovda)

Etter hvert gikk det bra unna i den raske sykkelløypen, og ut på den avsluttende maratondistansen var han ved godt mot:

– Beina var gode helt fra starten og energinivået føltes bra ut. De første 3 km gikk lett på 3:45 min/km, aka farten jeg hadde på Norseman. Etter det så gikk det saktere og saktere, uten at det føltes lettere av den grunn. Første 10 km gikk på 39, men jeg var allerede nede på en fart over 4 min/km, og jeg forsto at 2:50 løping var sjanseløst.

Men på tampen av sesongen, uten optimal oppladning og uten å være i toppform, så er det veldig sterkt å komme inn på en tid som kun en nordmann noengang har prestert raskere, og til 20.plass av 70 mann i PRO-klassen.

– Det var utrolig deilig å kunne spurte de siste 200 meterne til mål på tiden 8:36:08 og endelig være ferdig med en dag der ingenting kom gratis. Det var riktignok en godt stykke fra målsetningen, men like fullt en tangering av personlig rekord på nesten 20 minutter og den nest raskeste IM-tiden satt av en nordmann noen gang. Det er jeg både veldig fornøyd med og veldig stolt over, avslutter Allan Hovda.

Med god grunn. Skjønt han tilføyer at til neste år er målet å komme under 8 timer og 20 minutter…

Hovdas tider på de ulike delene var 1.03.30 (svømming), 4.30.32 (sykling) og 2.59.17 (løping).

Odd Arne Engesæter, som ble nummer 3 i Oslotrippelen bare 14 dager tidligere, kom på 118. plass med 9.19.26, etter «etappetidene» 1.21.11 – 4.43.43 og 3.08.32 på den avsluttende maratondistansen.

SAMSUNG CSC
Odd Arne Engesæter fra Bergen Triathlonklubb gjorde også sine saker utmerket i Barcelona, bare 14 dager etter at han løp maraton, halvmaraton og 10 km på en og samme dag i Oslotrippelen. (Foto: Frode Monsen)

Resultater

Hele Hovda sin racerapport kan du lese HER.


Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -