OppegårdmilaSyklingTriatlon

Syklisten Jon Breivold suveren i Oppegårdmila – drømmer om Norseman

Den tidligere toppsyklisten Jon Breivold knuste konkurrentene i årets virtuelle versjon av Oppegårdmila, der man i juni har kunnet løpe en eller to runder i originaltrasséen fra Tufteparken ved klubbhuset til OI.

Selv om deltakelsen kanskje ikke har vært så stor som håpet, er det i perioden registrert 29 tider på 10 km og rundt 50 på Halvmila på trenings-appen Strava. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vinner av begge distanser ble Kjersti Glestad og Jon Breivold. Særlig Breivold har imponert. Mila ble løpt på sterke 37.09, mens Halvmila på en runde ble unnagjort på raske 18.24. Det er fort i den temmelig kuperte løypen. Vi spurte dobbeltvinneren om hvordan det var å løpe et virtuelt løp helt alene?

– For min del var det ikke så spesielt å løpe et virtuelt løp alene. Jeg trives egentlig veldig godt med enkeltstarter, og er vant med å presse meg alene over lang tid fra temporitt mens jeg enda syklet aktivt. For min del er det mye bedre å kunne løpe jevnt hardt alene og finne min egen fart enn å løpe i et felt hvor det går mer ujevnt. 

UERFAREN LØPER: Jon Breivold har kun deltatt i Terrengkarusellen til Oppegård IL for et par uker siden, men prøvde seg også her på den virtuelle 10 kilometeren i Trondheim Maraton.
Foto: Sebastian Torgersen

Jon Breivold er 25 år og er fra Greverud. Han har nettopp avsluttet en meget bra sykkelkarriere der han i 2016 og 2017 syklet for TeamFixIt.no, ett av de beste norske lagene. En 15.plass og 18.plass fra NM fellesstart i 2015 og 2019 og 15.plass fra NM tempo i fjor henger høyt. Senest i fjor kom han på en knallsterk 4.plass sammenlagt i Norgescupen og ble nummer 8 i UCI-rittet Fyn rundt. 

– Det er nok mine beste resultater på sykkelsetet, oppsummerer han. 

Nær NM-sensasjon i fjor

I fjorårets fellesstart i Hole var han også plutselig med i 8-mannsgruppen som kjempet om medaljene med bare 15 km igjen, etter at han hang seg på da Carl Fredrik Hagen rykket.

– I NM i fjor satt vi i samme gruppe på nest siste runde, og da sa Carl Fredrik til meg at han skulle støte i neste bakke og ba meg ta hjulet hans. Så da bet jeg meg fast og satt plutselig i gruppen som kjempet om gullet, men jeg fikk det tøft på slutten og måtte slippe gruppen. Det var litt surt, men uansett gøy! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Breivold syklet da for klubblaget Bygdø IL og målet var å få kontrakt med et kontinentallag igjen. 

– Jeg var ganske nære, men da det ikke gikk valgte jeg å legge sykkelskoene på hylla, forteller han. 

Vil satse på triatlon

Men selv om sykkelsatsingen er lagt bort, trener Breivold godt. Målet nå er å hevde seg i Norseman Xtreme Triathlon, et av verdens tøffeste triatlon. 

Hvor mye trener du nå i forhold til da du satset på sykling? 

– Jeg trener en god del, men det har blitt mindre mengde i år ettersom jeg la opp sykkelkarrieren i fjor og begynte fulle studier, og nå har sommerjobb. Til gjengjeld trener jeg mer hardt, mer lystbetont og mer variert. Jeg har løpt mye mer i år enn det jeg pleier, men ikke så mye i lysløypa på Greverud da jeg bor i Trondheim resten av året. Jeg er imidlertid oppvokst på Greverud, så jeg kjenner jo løypa godt og har løpt/gått på ski der mange ganger før. Årsaken er blant annet at jeg ønsker å satse litt på triatlon de neste årene, røper han. 

ERFAREN SYKLIST! Her er Jon Breivold i aksjon under Uno-X Development Weekend i fjor.
FOTO: Jan Brychta / Uno-X

Forsidebildet er det ferskeste sykkelbildet av Breivold, tatt under 101 Percent Cup på Drømtorp av Ola Morken.

Derfor har han også i år trent mer løping enn tidligere.

– Hovedmålet er en topplassering i Norseman, det er noe jeg har drømt om lenge. Utfordringen er at det er vanskelig å komme med, siden det er avlyst i år og at de som i utgangspunktet hadde plass i år er blitt tilbudt plass neste år. Håper på at det er mulig å kvalifisere seg eller skaffe seg sponsorplass. Jeg jobber med saken! 

Så siste ord er ikke sagt, vi kommer nok til å høre mer fra Jon Breivold senere også.

Sportsmanden i andre media

Sportsmanden skriver en side hver uke i lokalavisen Oppegård Avis. Dette innlegget står på trykk denne uken.

 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -