BirkenFolloSykling

Lokale Oppegård-profiler håper å prege Birken-helgen

Hagen går for seier i Rittet, Post kan ta hjem Trippelen

Til helgen er det igjen klart for Birkebeinerrittet. Selv om det er noen år siden alle startplassene ble revet bort på sekunder og det i år fortsatt er ledige plasser, så opprettholder vel Birkebeinerrittet posisjonen som verdenes største terrengsykkelritt. Og to lokale karer fra Oppegård håper å sette sitt preg på årets ritt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Carl Fredrik Hagen er en av flere som kan gå helt til topps i Birkebeinerrittet på lørdag. Her med Sondre Sørtveit på hjul ved Elgåsen i fjorårets ritt. (Foto: Sportsmanden)

Den ferske norgesmesteren i terrengsykling, maraton, Carl Fredrik Hagen, stiller til start i år også. Selv om han denne sesongen har gått over til landeveien i Team Sparebanken Sør og fått sitt definitive gjennombrudd der, så har han i høst benyttet anledningen til å holde ved like gamle kunster på terrengsykkelen. For den doble vinneren av NorgesCupen de to foregående årene formelig knuste konkurrentene i NorgesCup-rittet Furusjøen Rundt, der han stakk i den første lange motbakken og kjørte solo hele veien til mål.

Suksessoppskriften ble gjentatt uken etter i Helterittet ved Rjukan, der Hagen tok en av sine største triumfer så langt i karrieren da han ble norgesmester for første gang. Dermed har han samtidig lagt press på seg selv og Hagen er utvilsomt kapabel til å kjempe helt i toppen i Birkebeinerrittet på lørdag, et ritt han for øvrig ikke har hatt fullklaff i siden han vant juniorklassen for en del år tilbake. I fjor ble det 10.plass på Hagen, en plassering han altså selv håper å forbedre på lørdag.

– Jeg stiller for å vinne. Kun det er godt nok! Jeg er i godt slag, som ellers denne sommeren, så jeg gleder meg til å gi gass med sekk over fjellet, røper en offensiv Hagen til Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Post kjemper om å bli Årets Superbirkebeiner

En annen luring som stiller til start er Carl Fredrik sin treningskompis i Oppegård, den allsidige Birkebeinerveteranen Arne Post. Han har tidligere vunnet Birkebeinertrippelen og er med i teten sammenlagt også i år, etter flere års pause i trippelkonkurransen. Den tidligere så gode løperen, som sjokkerte løps-Norge med å vinne hele Birkebeinerløpet som ukjent 16-åring, har nemlig slitt mye med skader de siste årene som særlig har gått ut over løpetreningen. I år har han imidlertid også fått løpt litt og dermed var det duket for come-back i trippelsammenheng for den allsidige veteranen som aldri slutter å imponere. Post har i flere år spist kirsebær med langrennseliten fra tid til annen, selv om han for lengst har trappet ned satsingen og mer er å betrakte som en supermosjonist.

Og etter en knallsterk 15.plass i Birkebeinerrennet og en solid 18.plass totalt og klasseseier i Birkebeinerløpet i år, så ligger Post på andreplass sammenlagt før det avsluttende sykkelrittet, 2 1/2 minutt bak ledende Morten Eide Pedersen, som for øvrig viste solid form med andreplassen i Alliansloppet, verdens største rulleskirenn, på lørdag. Tredjemann sammenlagt er Per-Christian Lysaker Torgersrud, som også viste storform da han ble nummer 2 i motbakkeløpet Koboltgruvene Opp i helgen.

Stillingen sammenlagt i Trippelen etter to konkurranser

Sesongdebuterte på landeveien i Follorittet i dag. Noe uvant å kjøre i felt, men ble varm i trøya etterhvert og kunne yppe meg litt i bakkene. Holdt til slutt til en 13.plass, og en fin gjennomkjøring til Birken. Ola Morken
Arne Post kommenterte selv følgende til dette bildet på Instagram nylig, som han også hadde hashtagget med #sportsmanden: «Sesongdebuterte på landeveien i Follorittet i dag. Noe uvant å kjøre i felt, men ble varm i trøya etterhvert og kunne yppe meg litt i bakkene. Holdt til slutt til en 13.plass, og en fin gjennomkjøring til Birken.» (Foto: Ola Morken)

Vi får i hvert fall håpe at det går bedre for begge de lokale stjernene enn under Birkebeinerrittet for to år siden, da de begge ble dratt med i en kræsj kort før mål da de kom jagende i puljen bak teten.

Sportsmanden vil være til stede under årets Birkebenerritt og vi kommer tilbake med bildereportasjer over helgen.

I mellomtiden må du gjerne gjenoppleve våre reportasjer fra fjorårets ritt:

Menn elite

Kvinner elite

UltraBirken sykkel 


Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -